Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > 2DIN - kvalita zvuku + aktiv

o Navštíveno 5187x o
o 17.01.2014, 16:36 | sopta
Jak jsou a tom zvukově 2DIN mašinky? Mám tím na mysli vyšší cenové relace s navigací, pošilhávám po bazarovým Pioneeru Avic F20/30/40, ale nebráním se ani konkurenci.
Spíš mám v hlavě otazníky co se kvality zvuku týče,jenpřeci jsem teď zmlsanej Alpinou 9887 O:-) Pravda je, že tu teď prozatím (po ukradení zástavby zesíku a SW z kufru) jedu bez zesilovače na přední kompa Hertz Hi-Energy HSK, zatímco s 2DINem bych se chtěl opět vrátit k plnohodnotné muzice se zesilovačem a SW. Ideálně bych to chtěl ale poslat do aktivu a řídit vše z rádia (což třeba ta Alpina umí). Jak jsou na tom 2DINy s aktivama? Procházel jsem manuál k tomu Pajňáku a nikde jsem to tam nevyštudoval :-/ Má sice 7mi pásmovej EQ a jestli dobře chápu, tak F30 počínaje i možnost kalibrace zvuku přes mikrofon (kde se už pak nastaví i časová korekce???) a HPF/LPF pro SW/kompa...ale tím asi možnosti končí...
Jsou na tom případně konkurenční mašinky lépe? Pomozte někdo se zkušenostma, díky...

o 17.01.2014, 16:47 | tazman
Alpine X8 umí třípásmovej aktiv..vejšky středobas subw...
o 18.01.2014, 10:55 | hifim@ni@k
Vzhledem ke zvuku 9887 by asi neměl být problém najít vhodnou náhradu. Volil bych kombinaci 2DIN a procesor.
o 18.01.2014, 22:54 | sopta
2DIN + procesor už je asi mimo mé možnosti...a když už bych šel do procáku, tak bych jako zdroj použil spíš než 2DIN nějaký tablet. Jestli se neplezu, tak Android 4.4 už umožňuje digitální audio výstup přes HDMI, takže by byla zvuková ztráta minimální. Jen nevím...má nějaký procák HDMI výstup?
o 21.01.2014, 22:50 | tazman
myslíš asi vstup ..řek bych že ne e
o 22.01.2014, 23:06 | sopta
Ano, myslel jsem samozrejme HDMI vstup...
To v dnesni digitalni dobe fakt nema zadna chytra masinka HDMI vstup? :-/
o 22.01.2014, 23:12 | Směty
Ne, optiku ano.
o 28.01.2014, 12:13 | flicek | Upraveno: 2014-01-28 12:16:40
Pokud jsi se ještě nerozhodl,tak za me je to asi celkem jedno.Mam IVU D800R s PXA H800.Kupoval jsem údajně dva Top modely pro výbornou zvukovou kvalitu.Po všech moznejch zkouškách nastavení a zapojeni jsem zjistil plno zajímavých informaci.Nebyl zádný rozdíl mezi optikou a Ainetem.Hlavne tyto dva modely spolu naprosto vůbec kompatibilní nejsou,ikdyz to Alpina verejne píse v prospektech.Bez Ruxe nic nenastavis.No a ve finále když jsem mel 9886r a stejný komponenty přes vyhybky,tak abych mohl říct ze toto je opravdu zvukove znat je blbost a neni to tak.
o 28.01.2014, 16:14 | rover (WoodTech)
To flicek - tak pokud jsi dospěl k tomuto závěru tak to bud neslyšíš nebo byl problém v montáži, potažmo nastavení...
Pokud jsem tedy zprávně pochopil že mezi pasivem a aktivem s procákem není rozdíl.
o 28.01.2014, 18:59 | Směty
Flicku jsou velké rozdíly v aktivu už jen v tom co slyšíš, je toho mnohem víc.. ;o)
o 28.01.2014, 19:46 | tazman
flicek...ti nevim mě to funguje..a přez optiku teda rozhodně lepší ;) ...jedu v plným aktivu..loni 3 pasmo a chystám čtyr...pokud jde o sq tak je to vždy běh na dlouhou trať..čím lepší aparatura tím víc práce s vyladěním ..a tím víc ti to dá vyžrat když to vyladěný není..Ivls by ti o tom mohl vyprávět a nejen on..všichni kluci co jedou eascu ;)
o 28.01.2014, 19:47 | Marťas1
tazman: AMEN
o 28.01.2014, 20:46 | Směty
Když je řeč o Ivanovi dnes jsem seděl u něj v autě u jedné skladby kterou celkem znám mě na počátku skladby z pravé straně překvapily velice jemné metličky ketré jsem minulý rok u něj neslyšel. Tím chci říct že postup dál je vždy o čase a ladění.
o 28.01.2014, 21:46 | flicek
IVA D800R s PXA H800 bez Ruxe nefunguje a za to dam ruce do ohně.Nelze nastavit naprosto nic pomocí rádia.
o 28.01.2014, 21:49 | flicek
Jinak jedu 4 pásmo full activ
o 28.01.2014, 22:51 | rebel
jen pridam neco malo pxa 800 bez procaku je nepouzitelna . Rozdil mezi 1 din s procakem a 2 din je velkej znatelny rozdíl ale osobne do pxa 800 by sem nikdy nešel
o 29.01.2014, 07:43 | tazman
flicek ... iva umí pouze ovládat hlasitost procesoru,hlasitost subwooferu a přepínat předuložené paměti nastavení ..to je bezesporu negativum a sklamalo mě to též a proto rux mám ..nicméně kompletní nastavení lze provést přez noťas... což je tim padem podobné jako bit one ;)..Rebel-asi si myslel rux ;)
o 29.01.2014, 08:54 | rebel
Tazman jejda jo jo to byl preklep jak prase asi sem myslel na vice veci najednou ale mas recht rux sem myslel A jak rikas je to zklamani ze bez ruxe to neumi neco sme se stim spolu po telefonu potrapili
o 29.01.2014, 13:40 | rover (WoodTech)
No zásadní podle mě bylo vyřčení o srovnatelném zvuku s 9886 a v pasivu což je prostě nesmysl.
A co se týče konektivity ne bo ovládání tak podle mě v alpině není problém. Co víc chtít od HU než ovládat hlasitosti a nastavené režimy a proč....Pokud chci koupím si RUX což i z mého pohledu je kokotina a nastavuju přes podle mě dobře udělané grafické rozhraní programu k tomuto určenému. Nastavování přes rux potažmo pře rádio bude vždycky mít své limity díky velikosti zobrazení což u notase není, a mám za to že takto stím i Alpina počítala, stejně jako již zmýnění Bitone.
Jen dodám že nemám s alpinou nic společného a dokonce se mi jejich zvuk nelíbí :-D
o 29.01.2014, 14:50 | flicek
Nesmysl to podle mě není.Když jsem měl 2xGZHW25x jako woofery jen tak na dozvuk,tak ano občas jsem si všiml sem tam nějakého cinkání navíc oproti výhybkám to je možná pravda,ale kdyz tam ted mám GZNB 3800SXT a pouštím do něj 2KW tak už nějaký cinkání ani člověk nevnímá.Prostě přes větší tlak už to není tak zřetelný.S korekcema jsme si s rebelem hráli celé dny,ale já jsem nebyl schopnej říci co je lepší a co je horší(teď netvrdím že jsme to měli nějak suprově vyladěné)prostě jsem jako posluchač nemohl říct:a tady necháme takovéto zpoždění a tady takovéto protože je to zvukově příjemnější.Procák jsem kupoval hlavně proto,že na něm jako tu největší výhodu vidím to,že lze opravdu pro každý reprák nastavit ideální frekvence a bude hrát to co má a nebo strmosti.Jak už jsem tu tisíckrát četl že každý má jiné uši,tak teda musím potvrdit že je to naprostá pravda.Zkrátka zjednodušeně řečeno jsem přešel z tlakařiny do SQ,které mě celkem zklamalo(tím nikomu nechci hanit toto odvětví),ale zjistil jsem že jezdit soutěže tohoto typu by nebyl můj šálek kávy co jsem zpozoroval na srazech jak to probíhá.Vrátím se rozhodně k tlakařině a investicím do wooferu baterek kabelu a zesiku.Nicméně musím říci že nemít tu chuť zkusit SQ,tak bych nikdy nedal 10ky středy na palubovku a nekoupil kvalitní výšky,což jsem časem pochopil že je opravdu základem vysoké frekvenční pásmo a zvuk je poté opravdu jinde.Alespoň se k tlakařině vrátím s dobrým zvukovým projevem komponentu a už to bude jen o wooferech :-D
o 29.01.2014, 14:58 | Fonfy
flicek: takze po zhrnuti ides do SQL :)
o 29.01.2014, 15:13 | flicek
Fonfy:Ano přesně toto slovo jsem hledal :)
o 29.01.2014, 16:29 | rover (WoodTech)
To beru jako jako relevantní zdůvodnění a je to to co jsem psal už výše, a to že to neslyšíš (což není vada a neber to jako urážku). SQ prostě není pro každýho stejně jako tlakařina....prostě pokud tě to nebaví tak se to nedá pořádně dělat... Nicméně to pořád není důvod tvrdit že je to chyba alpiny :-) nebo jiného výrobce a komponentů....
Jinak měly jste namysli SQPL :-D
o 29.01.2014, 18:30 | tazman
rover,flicek... musím vás opravit obá :D ...DBL je tlak :D SQL je kvalita :D kategorie SQPL neexistuje :D
o 29.01.2014, 18:38 | MARWiN | Upraveno: 2014-01-29 18:43:00
SQPL má právě flicek :D Sound Quality Pressure Level, takovej kočkopes dobře hrajícího tlakařskýho auta nebo ne?
btw: jirko ty už letos taky vyjedeš? ;)
o 29.01.2014, 18:52 | rover (WoodTech)
Jistě SQPL je starej leč neoficiální pojem :-) A ano vyjedu ale zatím tak na sprinty :-D
o 29.01.2014, 18:59 | flicek
jj dá se to tak říct :) hezky to hraje i tlak je tam dobrej,leč už mi velice rychle přestává stačit :(
o 28.02.2014, 12:00 | MAX | Upraveno: 2014-02-28 12:12:49
Vrátil bych se k tomu, co nadhodil Tazman - co ta Alpina X8 - jak je na tom zvukově? Jestli se nepletu, tak výbava (zvuková) je stejná jako u 9815 nebo 9835, ne?

- šestikanálové digitální časové korekce, 9–ti pásmového parametrického EQ, 10 nastavení ekvalizéru, digitální výhybky, MediaXpanderu, ovládání subwooferu a fází.

- Nastavení úrovně subwooferu
- Volba fáze subwooferu: 0°/180°
- 4-volt výstup (Přední/Zadní/Subwoofer):
- Equalizér: Pop, Rock, Novinky, Jazz, Electrical Dance, Hip Hop, Easy Listening, Country, klasická hudba
- 9-pásmový parametrický ekvalizér
- Paměť zdrojových tónů
- MediaXpander
- Digitální časová korekce
- Nastavení digitální výhybky
- Aplikace nastavení úrovně zvuku
- Nastavení úrovně subwooferu: 0 až 15 step
- Nastavení fází subwooferu: 0° nebo 180°
- Horní propust: 20 / 25 / 31.5 / 40 / 50 / 63 / 80 / 100 / 125 / 160 / 200 Hz
- Horní propust (sklon): vyp./ -6 / -12 / -18 / -24 dB/oct.
- Horní propust (zisk): -12 to 0 dB
- Dolní propust: 20 / 25 / 31.5 / 40 / 50 / 63 / 80 / 100 / 125 / 160 / 200 Hz
- Dolní propust (sklon): vyp./ -6 / -12 / -18 / -24 dB/oct.
- Dolní propust (zisk): -12 to 0 dB
- Časová korekce: 0.0 - 9.9 ms (0.1 ms/step)
- Parametrický ekvalizér (Pásmo 1): 20 - 100 Hz
- Parametrický ekvalizér (Pásmo 2): 63 - 315 Hz
- Parametrický ekvalizér (Pásmo 3): 125 - 500 Hz
- Parametrický ekvalizér (Pásmo 4): 250 - 1k Hz
- Parametrický ekvalizér (Pásmo 5): 500 - 2k Hz
- Parametrický ekvalizér(Pásmo 6): 1k - 4k Hz
- Parametrický ekvalizér (Pásmo 8): 5.8k - 12k Hz
- Parametrický ekvalizér(Pásmo 9): 9k - 20k Hz
- Parametrický ekvalizér (zisk): -7 to +7
- Nastavení úrovně hlasitosti: -14 to +14

Přiznám se bez mučení, že by se mi tenhle stroj zamlouval - mám na iPhonu koupenou navigaci Tom Tom kterou používám docela často a taky by se mi líbila možnost přehrávání MP3 z telefonu nebo z USB (připojení 32GB USB flasky by pokrylo celý můj MP3 archiv) tedy pokud to pak umí ta X8 nějak rozumně procházet - některé univerzální mašinky (Stualarm) které jdou připojit ke starším Alpinám totiž nepřenáší ID3 tagy, takže na rádiu vidím jen track 1 až track 99 třeba..
Nastavění je stejné jako u 9815 a dokonce má CD DVD mechaniku.
Teď na tu navigaci koukám na telefonu na který nemám žádný držák, takže koukám dolů na středový tunel a není to úplně ono :-) Ale s tou navigací a jejími update jsem spokojený.
Navíc bych rád přehrával playlisty z telefonu, když už někam jedu a nechce se mi pořád přehazovat CD.

No a v neposlední řadě připojení couvací kamery. To jsou jedinný věci, co mě na současném autě "otravují"..

Jedniné co mě sere je neodnímatelný panel - parkuju na ulici, kruci..
o 28.02.2014, 12:35 | MAX | Upraveno: 2014-02-28 12:41:13
A jestli se nepletu, tak úplně stejné vlastnosti jako X8 má [ Link ] Alpine IVE-W535BT, která na rozdíl od X8 nemá motorický panel, ale za to jej má odnímatelný.. MirrorLink má taky..

Resp. mne opravte - bude se mi po připojení iPhonu k některému z těch dvou rádií zobrazovat na jejich displeji aplikace z iPhonu - konkrétně navigace?Nebo to funguje jen u Nokii?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3334 sekund.