Navštíveno 3516x

12.01.2014, 17:55 |
Razor Ahojte,
mam jednu otazku. Mam Citroen C3 (2003) a mam prichystane reproduktory do dveri, co si chcem nahodit, len som natrafil na mensi zadrhel, a to ze povodne + a - kable niesu oznacene, maju len farby a ja sa v tom prdlajz vyznam. Predne su ruzova/seda a zadne su hneda/fialova a potreboval by som vediet ktore je + a ktore je -. Diky mockrat
Je to zcela jednoduché. jednak záměnou polarity nic nepoškodíš a že to je špatzně, to poznáš ihned. Pokud jeden z měničů zapojíš obráceně (tedy prohodíš barvy), muzika bude bez basů a báze bude ve stylu "všudetadyjsembyl". POkud bude barva na obou měničích na stejném polů (lhostejno, zdali + nebo -, bude to hrát tak, jak má. Polarita měničů se v tvém zapojení neprojeví. Správná polarita může mít význam ve složitých aktivních zapojeních a zejména se na ni klade důraz u basových měničů.

12.01.2014, 19:38 |
michal_smsmsm (A) | Upraveno: 2014-01-12 19:39:24
nemelo by za pomoci multi(volt)metru a kostry byt poznat kde je plus a kde minus?
jinak tedy jak rika zdeny,nic nerozbijes a po zvuku by si to mel poznat, pripadne se podivej jestli ti repro hraji ven nebo dovnitr, sprave je ze ma jit repro ven...

12.01.2014, 20:03 |
Razor voltmeter bohuzial nemam, zatial som nemal potrebu ho kupovat :D ale zapojim to teda tak, ako pisete. Blbe je, ze niesu vsade rovnake farby, ale to by som chcel moc, díky za rady, zajtra sa na to vrhnem
pokial tam boli seriove repraky urcite mali nejake konektory, a tie su polaritou na pinoch zapojene rovnako v celom aute. Takze das na jednotku pin vzdy plus napr.