Navštíveno 4191x

Jedná se o tlumení felicia II předních dveří, dávám tam PB S6C.
Je třeba vnitřek dveří nějak odmastit, lihem ?
Používám STPiSilver, musím nutně zadělat díry ve dveřích plechem nebo nějakýma deskama ? Bude v tom markantní rozdíl? Práce s plechem není zrovna moje a dřevěné desky jsou celkem tlustý, tak abych tam nacpal ten tapec zpátky + je to spousta dalších děr pro přichycení těch výplní.
Pro porovnání předchozího repra a nového, lze na zkoušku mít zapojený na jedné straně 4Ohm reproduktor a na druhé 4Ohm jiného typu ? jen na porovnání zvuku by to mělo jít, ikdyž nemají stejný výkon, ne ?
Časem tam možná dám zesík, tak tahám rovnou i silnější 2,5qmm kabely, lze zesík umístit vepředu v prostoru u nohou, kde má felda místo ? je v tom nějaký problém ? (když bych zvolil nějaký malý)

17.12.2013, 14:03 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2013-12-17 14:04:15
Určitě odmastit, použil bych Perchlorethylen.
Zakrýt otvory je nezbytné. Plechem, případně laminátem.
Zapojit je tak můžeš, ale ve stereu bude hrát každá strana něco trochu jiného dle provedení nahrávky. I hlasitost se může lišit s ohledem na citlivost.
Zesilovač klidně dopředu dej, kratší kabely jsou lepší a ušetříš za ně. Hlavně aby jsi měl místo pro nastavení na tom zesilovači a případně výměnu pojistky.
Jak tlustej plech bych asi měl použít ? Vyřezat díly přesně na míru a pak to přichytíte jak ? nýtama, nebo šroubama ?
1mm stačí. Hliníkové nýty, případně lisovací matice a metrické šrouby, potom to bude i rozebiratelné.
ta rozebiratelná verze by byla super no, mohl bys mi prosím hodit odkaz na ty lisovací matice a metrické šrouby ? moc nevím o co se jedná
[ Link ] Problémem bývají lisovací kleště, které jsou dost drahé. Pokud máš možnost si je půjčit, tak dej matice.
hifim@ni@k ja sa len vyjadrim k tlmeniu tie diere sa daju zapchat aj s stp ja som to tak robil ked som mal dieru tak som dal z jednej strany stp aj zdruhej a potom som to este raz zopakoval a vlastne vyslo my ze ta stena ma hrubku cca 7-8mm a ked som tam mal aj morel elate ani sa to nepohlo a velmi dobre to pohlcuje vybracie povedal by som lepsie ako plech alebo laminat po ktorom sa to siri

17.12.2013, 19:30 |
rebel jako hifim, odmastit perechoretylenem smrdí jako prase ale funguje podle me nejlepe.Díry lepší pretahnout plechem a pak prelepit ,jen ty matice asi budou passé klešte sou kolem 1200-3000+matice cca 200kč :-(
Jinak daji se dvere jen prelepit tlumenim ale spiše menší otvory ,větší je lepsi bud jak ti psal prelepit laminatem pak dat tlumeni nebo plech.To tvoje tlumeni silver neni zadnej tlustej matroš a pokud si stim chces pohrat a neošidit to tak to udelej jak psal hifik
Udělám to s tím plechem, kolik metrů čtverečních budu potřebovat a kolik tak ten plech stojí ? Jsou ruzne druhy, pozink, nerez a podobně, asi stačí ten nejlevnější ne ? cca 150kč za metr čtvereční ?
Asi to přidělám nýtama a když by bylo třeba to sundat tak holt pomocí rozbrušovačky no ...

17.12.2013, 20:03 |
rebel | Upraveno: 2013-12-17 20:05:43
plech jaky koli a kolik metru zalezi jak sou velike dveře:-)
¨Jakej plech? pokud mas moznost levne aneb zdarma tak jaky koli kus je to jedno
nýtky to je jedno když daš klasiku tak jedine nekdy je budes muset odvrtat ,ale toho by sem se nebál
A ten zesik neni problem dat ke spolujezdcovi pod nohy udelas rameček kolem a prez to plexi das a ani se to pak neposkodí ja to mam taky tak podobně
Velikost děr asi takto
[ Link ] těžko odhadovat.

17.12.2013, 21:57 |
rebel predpokladam ze mas to auto doma a že maš metr a nebo najit šikulu co to vyřízne a zaplatíš to za cistej matros a prace a nebo vzít metr namerit a zajet koupit a hura na to :-)
Často také používáme STP ALUM
[ Link ] . Není to sice moc tlustý materiál, ale hodně to usnadní instalaci. Po přelepení tlumícím materiálem typu B2 BBDM, STP Gold, Ground Zero GZDM je to pevné až až. :-) Když ten iSilver v místech původních otvorů přes ALUM jednou převrstvíš, bude výsledek velmi dobrý. 1 plát ti vystačí na oboje dveře, dá se stříhat klasickými nůžkami.
jj jak píše revilohifi. taky jsem si ulehčil práci se zaděláváním děr, dal tam rovnou tlumení... a co to dělalo v létě, když se tlumení ohřálo... po návštěvě dílny revilohifi už je všechno jak má být :-)
Problém s plechem je, že jsem ještě nenašel firmu, která by prodala pouze požadovaný kus. Vždy trvají na odběru celého formátu a to je pěkná darda.
Jak píše hifimaniak, stejnej problém, každej prodává celou tabuli :P

18.12.2013, 21:36 |
rebel no nevim ale ferona koupim treba pul tabule neni problem
neb sem to tak kolikrat kupoval
nebo zajdi za nejakym klempirou je jich mraky vsude a ten ti to nastriha i podle potřeby stači se optat v okoli :-)
Je pravda ze ked tam das plech je to pevne no stale ti to bude viest vybracie narozdiel od toho ked tam das len dve az tri vrstvy tlmiaceho materialu vtedy ti to vybracie bude pohlcovat lebo guma vybracie pohlcuje a plech siri toto je moja osobna skusenost ale kazdy mame ine skusenosti
no přes plech samozřejmě tlumení. to je snad jasné.
Jestli se tlumení nastříhá na menší díly a nebo se dá celý plát je asi jedno ne ? Pro snadnější instalaci bude lepší udělat menší díly

19.12.2013, 19:16 |
rebel no pokud tlumeni nastrihaš treba 30*20cm tak je to jedno, kdyz je das treba lehce prez sebe nic tim nezkazíš ba naopak :-)
Tak sem sehnal hliníkovej plech 1mm, měl by bejt lehčí, než pozink. Ale nesvěsí se mi dveře ? Je to přece jen felina :P Dva pláty STPi Silver a plechy, snese to ?
Jo a čim to tlumení stříháte ?
Jo a ten perchlorethylen, to odmaštujete hadrem a nebo to natřete štětcem a počkáte až to zapůsobí ?
tlumeni rezu ulamovacim nozem. ale rovnemu hlinikovemu plechu bych se po svojich zkusenostech vyhnul. zadelaval jsem dvere na OI 3mm Al plechem a mel jsem v pulce ohyb a zvonilo to.

23.12.2013, 17:58 |
rebel tlumeni rezat nožem treba lamacim nebo jakym kolii jinym ale ostrym ,a perchloeretylen nebo jak se to presne jmenuje das na hadr poradne otres a nechas odvetrat to je cca 20sekund ja nešetrím a hadr mam nekdy nasaklej jak houba :-)a jeste pokud mas vystríkany plechy voskem tak lepsi je to vzit horkovzduškou a pak teprve tim odmaštovadlem
vosk mne prijde lepsi oskrabat za studena.

23.12.2013, 18:15 |
rebel kubi: nevim ja kdyz to skrabal tak tam zustalo a kdyz sem to vzal horkovzduchem tak to krasne steklo dolu a pak ten povlak uz sežral ten perchloryd ,ale jde to taky skrabat každy dela jinak
ten vosk umejt jen z boků, ta dolní část se netlumí ne ? tam vosk můžu nechat ... tamtudy stejně odtéká voda z dveří

23.12.2013, 21:40 |
rebel jj jen venkovni plech a vnitrni plech stačí vytlumit a kdybys to chtel všude tak si udelej diry dole do odtokovejch kanalku nebo tam pak budeš mít rybník
rebel: to bych u toho svojeho krapu mel strach to zahrat tak az by ten vosk tekl. bych mel strach, ze se mi z toho z druhe strany sloupe berva :D ale je to asi teda lepsi nez skrabat...

23.12.2013, 23:25 |
rebel kubí: jj ono mozna proto to delam horkovzuchem ,že to je bez prace ,ale chce to neco s regulovatelnou teplotou a delam to tak nejak že to dam ktomu plechu cca 5 cm a ten vosk teče okamžite a tak ho tlačím jakoby odshora dolu. No jen to nesmi moc bublat to by pak bublal i lak na venkovni strane což se mi nestalo ale muzu to otestovat mam jedny stary dvere doma co to udela a po jakém čase :-)
Tak na vosk sem použil horkovzdušku, jen trochu sem nahřál a utřel vosk hadrem. Pak jsem to vzal perchlorem. Polepil sem vnitřní plech tlumením, až sem se divil jak to šlo dobře s tím STPčkem. Teď přijde to nejhorší a to sice vyřezat plechy do požadovaných tvarů a zadělat všechny díry, nejhorší to bude asi kolem táhla na kliku, to nevím jak vyřeším :P