Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Rádio Alpine

o Navštíveno 4998x o
o 04.12.2013, 08:50 | petanek11
Ahoj,
Momentalne mam v aute:
Autoradio ALPINE CDE-101RM
Crunch GP 5.2C (Predek)
Rainbow SL 130 NG (Zadek)

Mam v planu to ted pripojit na zesilovac EMPHASER EA 450-250 a jeste casem dokoupit sub.

Radio ma pouze jeden par RCA, chtel jsem tedy koupit FADER CONTROL krabicku, ve ktere rozdvojim RCA. Ale sub bych musel stejne vzit z jednoho RCA Y kabelem. Takze si pohravam s myslenkou koupit nove radio se 3 RCA vystupy.

Zajima me, jaky je rozdil mezi temito kousky (krome blbin typu bluetooth...):
[ Link ]
[ Link ]

Co myslite, koupit nebo nechat to "stare". Ja jsem s nim spokojeny, az na ty vystupy...
Da se i v tom novem radiu treba vypnout sub uplne? Aniz bych montoval zvlast vypinace?

Dekuji za rady, vim ze jde o LOW END a resi se tu normalne uplne jine sestavy, ale pomohlo by mi to. Dekuji

o 04.12.2013, 09:44 | JRM66
Chceš v buducnu aj suťažiť, ak nie a fakt ti ide o dobrú muziku tak, by som asi navrhoval radšej kúpiť niečo o polovivu lacnejšie-jazdene ale vyšši level ako cda9813,15,33,35 alebo 53. V bazaru je stalé niečo dobré za dobrý peniaz. Ja som si napriklad v lete kúpil najnovši model cde 178BT zo začiatku to bolo good čo sa tyka všetkeho ale potom som zistil že niektoré veci to už nema oproti staršim,jednoducho daň za novú dobu, ale zato tam boli aktuálne serepetičky súčasnosti ktoré až tak človek moc nemusi mať! Pred mesiacom som sa zbavil nového alpina a kupil 8-9 r veterana v top stave za dvojtretinovu cenu novej plasto-mrdky a fakt neľutujem, predtým so to jednoducho nevedel a ani mi nemal kto poradiť! Konečné rozhodnutie je len a len na ťebe!
o 04.12.2013, 09:50 | Kamil07
Nechces 9886R kterou nabizim tady v bazaru?
o 04.12.2013, 14:53 | CarMedia.cz | Upraveno: 2013-12-04 14:54:27
177BT má navíc od 123 hlavně 9-pásmový EQ, časové korekce. Jedná se tedy o vyšší level autorádia, jak 123R. U nás patří 177BT mezi nejprodávanější modely autorádií, za ty kačky je opravdu velmi povedené! Se 101čkou se to nedá vůbec srovnávat..
o 04.12.2013, 15:26 | pepe689
No vim o 9812 a o 9835 obe v sr nelze srovnavat s 9886 ktera je uz plast kram strjne jako 9887
o 04.12.2013, 22:03 | kovvalsky
jj bud kup starsie radio ako pisal pepe689 ktore je ale spojene z urcitymi rizikami alebo nove bud tu alpinu177BT pripadne ja mam dobre skusenosti s kenwoodom kdc-bt53u
o 04.12.2013, 22:14 | petanek11
Soutezit urcite nechci. Kvalitni hudbu v aute, ale do budoucna chci.
Bazaru se nebranim, ale ma to hacek. Ty starsi typy Alpiny nemaji usb. Ja posloucham hudbu uz skoro jen z toho a jinak uz to nebude.
Moje pozadavky na radio jsou:
3x RCA
USB
Nejlepe cervene nebo oranzove podsviceni (bez toho se obejdu)

Bluetooth, iPhone, handsfree a ostatni chujoviny nepotrebuji.

Nevim, uprimne...
Ty 4-5000Kc bych mozna radeji investoval do lepsiho repra nez radia, pokud bych neslysel znatelnejsi rozdil.

Zajima me, jestli se ztraci neco na kvalite, kdyz bych zapojil radio na zesik pres zmineny fader control a sub z rozdvojeneho RCA nebo klasicky, jak to ma byt, tzn. 3 RCA vystupy pekne zvlast. Asi jde o to, ze muzu upravovat zvuk vsech repro a subu zvlast pekne na radiu, ze?
Jsem ted hrozne nahlodany. Ta nova radia od Alpine se mi libi, ale je to fakt dost penez.
Jsou nejake "slusne" starsi modely, ale i s USB?
o 04.12.2013, 22:44 | pepe689 | Upraveno: 2013-12-04 22:48:51
nic co je s USB není slusny ...kup si jebku za 2 a bedny nekupuj vůbec nebo si nech něco vnutit usb je jako když budes pichat gumovou Ancu to je jako když me někdo říká jak je to SQele nahrany a poustel sem mu 128Mp3....usb hraje opravdu jak z namocenyho hrnce ,ale kdo chce kam at si tam taky sam skoci a pak na foru neplace alpina uz není alpina je to jen plastak kterej nehraje vsecky new modely jsou zadara drahy
o 04.12.2013, 22:54 | MARWiN
má pravdu ten chlapec... od Kenwooda jsem přešel na alpinu, pak základní model CDE-123R, pak lepší CDA-117Ri, pak procesor a skončil jsem u starý dobrý 9855,která nemá vůbec nic, ani AUX, ani USB , ale zato ten zvuk je super, asi jako porovnávat trabanta s maserati... ty USB stejně hrajou hůř než CD,ikdyž je to ta samá písnička
o 04.12.2013, 22:58 | pepe689 | Upraveno: 2013-12-04 23:01:32
9855 ma AUX jako vsecky Alpiny ,ale USB proste hrat nebude kazdej se pta a nakonec stejne koupi nejakou novou jebku a pak place....:-)zbytecny travit cas a nekomu odpovídat ono jak je to prislovi ze:-))jo na to sestavu co mas je vlastne jdeno co das sorry ono totiž málokdo pochopi ze i za malo penez to muze hrat velmi slusne ,ale na dlouhy psani
o 05.12.2013, 15:22 | petanek11
Takze jsem to pochopil asi takhle.
Pokud se chci posunout dal, koupit starsi Alpine vyssi rady, samo lepsi repro (coz casem pocitam) a kupovat kvalitni nahravky.
Pokud se spokojim s tim reprem co mam, max mensi obmena,ale nic zasadniho a budu poustet muziku pres usb, tak si vlastne muzu nechat to radio, co mam. Protoze novejsi nadupanejsi model mi nebude nic platny, kdyz to budu poustet z usb, chapu to spravne?
Chapu a vim, ze z audio CD je zvuk proste lepsi. Doma mam tez hifi sestavu a rozdil tam je, ale taky zalezi, jak je cd nahrane. Coz je kamen urazu, protoze neposloucham moc hudbu, ktera by se buhvi, jak kvalitne nahravala, az na vyjimky.
Navic jsem nazoru, ze bych musel udelat velky zasah do hifi instalace v aute, abych ten rozdil vubec slysel.
Tim myslim kvalitni repro, vyskace do urovni usi atd atd... Coz momentalne v tomto aute nehrozi.
Ted teda nevim, co. Asi se na to vybodnu, necham stavajici radio, zapojim si zesik, coz uz pro me bude ted velka zmena k lepsimu a budu chvili spokojeny. Az budu menit casem na lepsi repro, zvazim i koupi starsiho kousku od Alpiny. Ted to pro me proste nema vyznam.
Dekuji za nazory a rady, moc si toho vazim.
o 30.12.2013, 19:21 | petanek11
Ahoj,
Mam jeste takovy technicky dotaz a nechci zakladat nove tema.
U vyse zmineneho zesiku (EMPHASER EA 450-250) nemam na viditelnem miste pojistku, je to mozne? Je ukryta v tele zesilovace nebo tam vubec neni? Trosku me to vystrasilo...
Myslite, ze staci ta pojistka u baterky na kabelu?
Pokud ma nekdo zkusenost, budu rad za kazdou odpoved.
o 30.12.2013, 20:24 | 1kw
Není tam. Dej externí pojistku před zesík (pojistkové pouzdro, rozvodový blok) + samozřejmě tu u baterky.
o 30.12.2013, 20:34 | petanek11
Takze jeste jedno pojistkove pouzdro (totozne s tim u baterky) i se stejnou hodnotou pojistky, tzn. 100A? A ten blok, na co?
o 30.12.2013, 20:55 | 1kw
Pojistkové pouzdro nebo pokud máš více zesíků tak roz. blok. 100A bude postačovat. Výrobce doporučuje kabel o průřezu 20-25qmm.
o 30.12.2013, 20:59 | petanek11
OK, diky. Kabel mam koupeny 35qmm. 25qmm bylo tak nahrane, takze mi na rady bylo doporuceno 35qmm kabel se znacnou rezervou. Zesik je zatim jen jeden, takze mi staci jen pojistkove pouzdro. Plati zase nejaka zasada 30cm pred zesikem, s tou pojistkou?
o 30.12.2013, 21:16 | 1kw
Je určitě lepší dát ji co nejblíž. Teoreticky by tam ani pojistka být nemusela ale jistota je jistota (výrobce o ní kupodivu ani nepíše).
o 30.12.2013, 21:25 | petanek11
dam ji tam, tech par stovek za to stoji, nez abych to odpalil a mel po zesiku.
Jen me to dost zarazilo, jsem myslel, ze je to na kazdem zesilovaci. Kdejake "levnejsi" zesilovace to maji a tento ne. Pritom jine typy Emphaseru pry maji normalne pojistku, proto mi neleze do hlavy, proc ji nedali i do tohoto modelu.
Diky moc za radu.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3097 sekund.