Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Kabel Sinus Live OFC+CCA?

o Navštíveno 5520x o
o 14.10.2013, 23:29 | JRM66 | Upraveno: 2013-10-14 23:35:36
Dnes mi došiel z jedného nemenovaneho shopu červený napajací kabel SL 25mm2 v zahadnom označeni akože 50%OFC a 50%CCA =100% uplne v inej štrukture pletenia ako bol pôvodne na linku v danom shope, modry bol good, (tento som chcel [ Link ] )a toto došlo ( [ Link ] . Tak sa vás paní pytam či je to kosher med alebo nejaka eko alu mrdka, lebo popravde som sa s tymto označenim ešte nestretol. Google na origo stranke od SL nič moc neosvetil tak som z toho fakt jeleň!

o 14.10.2013, 23:37 | MARWiN | Upraveno: 2013-10-14 23:39:14
OFC je klasika bezkyslíkatá měď...
a to další CCA nebo CCS...

1. CCA (Copper Clad Aluminium)

Charakteristika
- vodič je tvořen hliníkovým jádrem s měděným obalem. Obvyklý poměr těchto materiálů je 90% hliníku, 10% mědi.
- vodivost je u AC (střídavý proud) u frekvencí nad 5 MHz stejná jako u mědi, v případě DC (stejnostměrný proud) jen cca 62% jako u mědi
Využití
- tam, kde je důležité snížit co nejvíce hmotnost (např. v automobilovém a leteckém průmyslu)
- pro zemnící vodiče
- v případě některých televizních koaxiálních kabelů
Výhody
- nízké výrobní náklady (resp. nižší než v případě celoměděného vodiče). Udává se, že v rozmezí 30 – 55%.
- nízká váha
Nevýhody
- neprochází testy měřících přístrojů (především díky vysokému útlumu)
- menší elektrická vodivost (ve srovnání s celoměděným vodičem cca o 20 - 40%). Má vliv na útlum a především podporu PoE (Power over Ethernet)
- menší pevnost v tahu než u CCS a celomeděných vodičů (viz tabulka 1. níže).

2. CCS (Copper Clad Steel)

Charakteristika
- vodivost 21%, 30%, 40% podle IACS stupnice
- poměr mědi 6%, 14%, nebo 20% v půměru vodiče
Využití
- v případech, kde je nutné zajistit větší pevnost vodiče v tahu
- pro zemnící vodiče
- především u vodiču s velikostí od AWG 26 (0,48mm) do AWG 20
Výhody
- vetší pevnost v tahu
- levnější než Cu vodiče
Nevýhody
- menší elektrická vodivost (ve srovnání s celoměděným vodičem cca o 30%). Má vliv na útlum a především PoE (Power over Ethernet), pro který je tento typ vodiče nepoužitelný
- např. CCS kabel s AWG 20 má stejnou vodivost jako Cu vodič s AWG 30.

Oba tyto typy kabelů (tj. CCA a CCS) využívají tzv. „skin“ efektu. kdy střídavý proud má tendence se koncentrovat (přenášet) na vnějších okrajích vodiče a meď má samozřejmě lepší vodivé vlastnosti než hliník nebo ocel.

tady je to i s obrázkem: [ Link ]
ale jinak bych to zas tak nehrotil :D
o 14.10.2013, 23:39 | rebel
nevim ale tento kabel [ Link ] mam taky koupenej pred cca 5 rokama a je v pohode ten druhej je uplne jinej kabel tak nevim ale pokud jsi chtel ten prvni napis prodejci a mas klid ,mas 14 dni na odstoupeni od smlouvy přece

Tady ti nikdo nepomuže myslím a jestly to nechaš dlouho tak mas smulu navždy
o 14.10.2013, 23:45 | rebel
a jinak ano lepsi je celo med nežli hlinik potaženej mědí .

ale poradnej poctivej medenej je s cenou uplne jinde
o 14.10.2013, 23:46 | JRM66
Takže som sa nechal ojebať už druhý krát zasebou, tento krát o skoro sto ojro! Uspejem z pripadnou reklamaciou?
o 14.10.2013, 23:49 | rebel
pokud jsi to koupil přez eshop tak mas narok tuším do 14 dnu to poslat zpet a dostaneš zpet cenu za kabel a za poštovné :-O
o 14.10.2013, 23:53 | JRM66
Rebele ten tvoj kabel čo si sem hodil link je na sto pro kosher med?
o 15.10.2013, 00:04 | rebel
nevim ale je to ten co mam doma musel by sem ho riznout jestly je 100% ale rekl by sem ze neni ale nejsem si jistej

Ale pokud se ti objednane zboží nelíbí vrat to zpet narok na to máš tak o nic nejde
o 15.10.2013, 00:14 | JRM66
Kuwa čo čumim po kabloch tak si nikto už neda ani namahu napisať materialové zloženie kablu, u nás som kúpi eko mrdku od Dietz-u za asi štyri ojro bežny meter tak, som očakaval že ked je niečo o sto pro drahšie že to bude určite med jak sa patri. Hodte mi niekto prosím link na zaručene kosher kabel a nie žiadne alu blato!
o 15.10.2013, 00:33 | rebel
no nejsem si jistej ale ten jak sem dal já ,je good musel by sem juknout v realu jak na tom je Ono je to dlouho co sem ho hodil do garáže :-)
o 15.10.2013, 08:44 | CarMedia.cz
Zaručené čistá měď je napáječák od Gladenu [ Link ] a pak řada PRO od Hollywood [ Link ]
o 15.10.2013, 08:49 | TommyDS
V SR:
- CCA seria od hollywood - pomedeny hlinik
- PRO seria od hollywood - cista med
[ Link ]
o 15.10.2013, 09:35 | JRM66
Kuwa, kuwa, kuwa tak to nechápem čista med stoji rovnako ako ta eco mrdka CCA a v DS dokonca ešte o 1,-é menej ako ten SL-CAA 50%!!!! To teda mi voľaako hlava neberie, mám potom tu z toho taky pocit že, tu niekto potom teda fast pekné oje.bkava, myslim vyrobcov a nie predajcov!
o 15.10.2013, 16:55 | JRM66
Chlapi dakujem za pomoc pri výbere správneho napajacieho kabla, dufam že to pomôže aj iným ľudom pri rozhodovani sa. Vdaka!
o 15.10.2013, 23:46 | db-marek
ono pokial dobre viem je to tak ....predtym stary SL bol medeny no cena asi 2nasobna, tie nove eco maju silikonovu izolaciu a su ovela ohybnejsie a problem nastal asi ten ze predajca si nedal namahu prehodit fotku pri zmene dodavaneho kabla od vyrobcu...
o 16.10.2013, 14:55 | Seat Power | Upraveno: 2013-10-16 15:00:31
neprestavam se divit,opravdu by me v realu velice zajímalo jak poznáš na funkci kabel z ciste medi a kabel s primesi,nebo chceteli z hliniku,na bezne sestavy a bezne vykony,u Db dragu a mereni na meraku to desetinku pridat muze,ale vim ze ikdyz sme vymenily kabely z primesi hliniku za OFC skore bylo naprosto totozne.Takze pokud mají spatne popsane zboží a nebo si zaplatil vice za jiné zboží tak to chápu a urcite poslat zpet,ale z funkčního hlediska toho kabelu nepoznáš absolutne nic!
o 16.10.2013, 17:11 | JRM66
Mám už jeden CCA o ktorom som to nevedel že je eko-medeny, ale ked som pred mesiacom menil istič za pevnú poistku tak som sa nestačil diviť aký je ten kabel zvnútra kvalitne zaoxidovany, bieli prašok, nechapal som čo to do tej medi davaju že to tak bieleje? Teraz už viem že je to alu oxidacia tak, preto to moje počinanie je take aké je!
o 16.10.2013, 18:53 | ZoRG
Tu mas tiez nieco co stoji za to
[ Link ]
o 16.10.2013, 20:06 | Tomas156
AIV mám aj ja, tiež je podľa mňa super, len je ho už troška problém zohnať
o 16.10.2013, 23:17 | JRM66
Zdes ten kabel! [ Link ]
o 16.10.2013, 23:51 | JRM66
Takže čo mi poradiťe: bud to Gladen alebo Hollywood?
o 17.10.2013, 10:43 | trueno
Podle mě je ten sinus live s opletem stará poctivá serie u který se doprodávaj zásoby a ten s hliníkem novej levnější nástupce .Jedinej nevýhoda u CCA je že se může vymačkat v zalisování v očku a proto je dobrý ho přeletovat .....
o 18.10.2013, 09:47 | CarMedia.cz
Gladen je o něco málo ohebnější, jak Hollywood. Potom to je už jen na tobě, co se ti spíš "líbí", jestli kombinace černo/žlutá, nebo transparentní černá/červená..
o 18.10.2013, 14:11 | JRM66
Farba jednoznačne čierna, nemám rad pod kapotou provokácie, nikde nič nesvieti tak, je o jeden problém menej!
o 18.10.2013, 19:06 | JRM66
Predajca bol maximálne ústretový a ponúkol mi výmenu za iný požadovaný kábel, za čo som mu vdačný. :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3241 sekund.