Navštíveno 11567x

12.10.2013, 14:40 |
hanx | Upraveno: 2013-10-12 14:53:30
Ahoj,
předem se omlouvám za tisíckrát omílaný dotaz, ale nevím si rady, tak snad to nikoho nenaštve, že se takhle "blbě" ptám.
Dnes jsem sedl do auta a zjišťuji, že mi nehraje subwoofer. Včera vše hrálo bez problémů až do poslední chvíle.
Projevuje se to tak, že zesilovač na kterém mám subáč už cca 3 roky (sračka Megavox MGX-6000, subwoofer lightning audio) vůbec nesvítí. Ani pwr, ani diag, takže podezření padá právě na zesilovač. Všechny pojistky v pořádku, kabely všechny co jsem zkontrolovat mohl bez rozebírání interiéru jsou taky v pořádku, kostra též. Jiný zesilovač na vyzkoušení nemám. Tenhle zesilovač má průhledou čelní část, přes které vidím vnitřnosti, kde se mi nezdá nic podezřelého, nafouknutého, spáleného. Prostě to jen nehraje. Rádio jsem vyndal, všechny kabely včetně remote jsem překontroloval, kouknul jsem i do nastavení - vše ok.
Kde by mohl být problém? Jak postupovat při další diagnostice tohoto problému?
Předem všem děkuji za rady.

12.10.2013, 14:45 |
Osly zkoušel jsi přímo na zesíku proklemovat + a remote?

12.10.2013, 14:53 |
hanx Osly: na tvůj podnět jsem to zkusil, ani ťuk
hanx:kdyby jsi měl cestu do Prahy,tak bych tu měl plonkovej zesilovač na odzkoušení,aby jsi měl 100% jistotu,že to není nikde po cestě v kabeláži

12.10.2013, 15:06 |
hanx Moc děkuju za nabídku, ale cestu nemám a ani v dohledný době mít nebudu..:(

12.10.2013, 15:12 |
Osly tak jestli ani ťuk a máš ověřený napájení a kostru tak bude asi po zesíku
nenakondnzovala se vlhkost a nesel do haje??ted je to mozny
hanx:kdyby jsi chtěl na místo toho Megavoxe něco jinýho,tak bych tu něco měl :)
zesik muzu opravit a nebo tu mam na prodej x zesiku
[ Link ]

12.10.2013, 16:08 |
hanx Díky pánové, počítám s tím, že pokud tenhle odešel, tak se obracím na Pavla případně tady koupím jinej. Jenže nejdřív musím zjistit, zda je problém v něm. Což asi půjde nejlíp tak, že někoho se zesikem seženu a zkusim zapojit jiný. Bohužel momentálně tady v Litoměřicích nikoho zatím nemám...
máme barák v Dubá-Zakšín.Je to do Litoměřic 30 km.Až tam pojedu dal bych i vědět a kdyby jsi chtěl,tak můžeš přijet a vyzkoušet jiný zes.

13.10.2013, 11:39 |
hanx dr.marty: co bys kdyžtak mohl nabídnout za zesík? včetně ceny prosím, klidně i do mejlu

19.10.2013, 10:20 |
hanx Zesilovac od te doby jednou na dve nastartovani fungoval (na vlhkost bych to netipoval protoze to bylo po hustem desti)... potom uz zase vubec ne. Nikoho nenapada nic dalsiho?
Dr.marty: tak jak se domluvime?

19.10.2013, 13:03 |
Osly asi studenej spoj

22.10.2013, 22:43 |
hanx | Upraveno: 2013-10-22 22:43:33
Další poznatek. Zesilovač opět fungoval a poté přestal hrát, ale ne najednou, ale za jízdy jakoby začal basy "vynechávat" než přestal hrát úplně. Dá se tedy teď už s jistotou říci, že je v prdeli? Na kolik by mohla vyjít oprava? Otázka spíše na Pavel 528
bude tam nekde studenak,takze je to spis otazka casu,vse projit a promerit ,kde to dela....

21.12.2013, 16:02 |
hanx obnovím téma s prosbou.. Mohl by se prosím někdo podívat na tyto fotky a řekl mi, zda bych to mohl nějak levně, případně samodomo opravit? Díky moc
[ Link ] (u každé fotky je možnost stáhnout v plném rozlišení)

21.12.2013, 23:19 |
Osly já nevím jestli jsem slepej ale nic špatnýho tam nevidím :D
jinak skrz ten můj problém ještě...zateklo mi do repráku

21.12.2013, 23:24 |
hanx Určitě? Tohle mi přijde přinejmenším "podezřelý" :))
[ Link ]
zkus se podívat na pojistku. už jsem několikrát viděl že studenák byl na pojistce u baterky na přívodním kabelu. podle měřáku fungovala, u zesu 12V bylo a zesík se nezapnul. zkus jí třeba jen proklamovat jestli to pojede

28.12.2013, 16:29 |
hanx Pojistka je v pohodě..
Už nevím co s tím..
kdyby si to dal nekomu erudovanymu na opravu,tak si uz davno hral...

28.12.2013, 19:41 |
hanx Pavle, vždyť jsi mi psal, že tohle opravovat ani nemá význam :-) platit 400 - 500 Kč plus poštovné s nejistým výsledkem se mi moc nechce u takového noname...