Navštíveno 4056x

Prosim o radu, zakoupil jsem Sub. Pioneer, model TS-SW3041D(jedna se o tento
[ Link ] ) . Hrany byl cca 10 hodin a prestal hrat, po demontazi konektoru, jeden z techto (plusovy), je prepaleny, druhy je ok. Nevite co s tim? Dik za rady.
pohled na sub zepredu

pohled na sub ze zadni casti

pohled na demontovany plusovy konektor, kde se prepalil kontakt

pohled na demontovany minusovy konektor, kde je kontakt OK

sub byl pripojen pres dva kanaly na 4kanal zesilovac Crunch MXB 4200I (
[ Link ] ) a slo do neho 400W RMS, sub ma 350W RMS, level na zes byl do 3/4 vykonu. Jeste jednou diky za pripadne rady co by s tim mohlo byt nebo jak to opravit.
Podle výkonu ještě neznamená,že ti woofer zaručeně neschoří.Mohl jsi mít špatnou bednu,nebo ti tam mohla vlétnout u nějaké písničky nějaká špatná frekvence a hups mohla odejít cívka.Proměř woofer jestli má správnou impedanci

03.10.2013, 18:43 |
Marťas1 | Upraveno: 2013-10-03 18:44:20
mám ten stejnej v 10 (250rms)letos mu dávám cca600-700 rms a pohoda
bedna byla uzavrena a byla udelana presne podle doporuceni vyrobce. (podle pribaloveho letaku).
vubec nechapu co se mohlo stat, nejake dalsi rady mimo promereni impedance?
Marťas1: jsem si říkal na čem je ten ETON :-)
Larry23: A už jsi to přiletoval z5? A nehraje to? Cívka někde drhne když prohmatáš membránu ze zhora a ze spoda? Jinak jako nahoře: změřit impedenčku multimetrem. Práce na 10sec ;-) a víš na čem jsi.
zkousel jsem to pres kable na zesak, pres minusovy kabel jsem to pripojil pres terminal a plusovy jsem prichytil primo na kontakt a ani nic. Pak jsem zkusil na zesak napojit bez terminalu z vyroby, jen kable na kontakty a na zesak a zase nic. kdyz zatlacim na membranu a pomockam trochu, tak nikde nic nedrhne. Multimetr prave nemam :(, jinak bych hned zkusil. Kdyby to byla civka, kolik by vysla oprava nebo je tady nekdo, kdo by to opravil v takovem pripade?

03.10.2013, 20:29 |
JRM66 Určite ta cievka bude trochu lacnejšia než toto, ale aspon máš predstavu čo to obnaša!
[ Link ]
jo diky, radeji teda at to neni civka :)
No nevim nevim co by po opravě z toho basáku lezlo...zadši bych si koupil nový. Jedině nechat přemotal a ani tomu by se mi nechtělo věřit. Neni natom SW někde kabelík co vede k cívce a neni třeba přerušenej? Zkoušel jsi jinej SW na zesíku? Jestli SW nic nedělá tak je nejspíš problém jinde než v cívce. Hledáš problém tam kde není. Cívka se může vymotat, zasmrdět, ale většinou zůstane v polofunkčním stavu. Ještě mě napadá reprak zkusit baterkou 1,5V nebo plochou 4,5V by to mělo jít...jestli se hne.
JMR66: Poslední týden tady komentuješ vše a rozdáváš rady...koukali jsi vůbec že toto je Pioneer SW a dáváš sem cívky na DDčka což jsou navíc SPLkový woofery? To je i pro představu naprd.

03.10.2013, 20:49 |
JRM66 | Upraveno: 2013-10-03 20:51:32
Ano,1:čiastočne máš pravdu, 2:viem že je to pioneer ktorý je inde ako DD takže pripadna cievka bude, ak vôbec bude tak, rozhodne lacnejšia.
na baterce 9V jsem zkousel a nepohnul se....

03.10.2013, 20:58 |
Marťas1 | Upraveno: 2013-10-03 20:59:38
mno, tenhle sub nemá spider, ale používá vlastně 2 membrány (jedna uvnitř) nevím, nevím, s tím reconem jestli je v čudu cívka

03.10.2013, 21:01 |
Diner Ozvi se Petisovi
[ Link ] . Mam s nim vybornou zkusenost a civky rozhodne umi.
Ad radaman: Premotanim woofer rozhodne na kvalite ztratit nemusi. Dokonce jsem mel na premotani stredobas a pan petis to zpravil tak, ze bys rozdil nepoznal. Kazdopadne ke spalenym civkam asi tolik, ze se prepalit urcite muze. "Polofunkcni" stav rozhodne nemusi byt pravidlo a spis ani nebude.
Jo Petise určitě zkus...to by mohlo stát i zato.
Diner: Já mam zkušenosti od jinud a dneska čekam 2. měsíc než se pánové na Valmezu uráčí a opraví to co opravovali před čtyřma měsícema a opravili to na bobra. Repra za 4k domr.aný a 1,5k si ještě řekli za opravu :-D A to je to "renomovaná" firma. Navíc se nezaobírali to poprvé pořádně zabalit a jeden měnič došel poničený. Jednou jsem už u nich repra měl a pohoda a teď podruhý...no kdybych je hodil od popelnice udělal bych líp. Osobně jsem na Zenonu A500 zlikvidoval patery kompa (i Tempáče) a vždy hrály, ale naprd...no a woofer jsem nikdy naštěstí nespálil žádnej. Takže objektivně nemůžu říct, jak to u SW chodí pač nemam absolutně žádnou zkušenost.
Takže tu máme přepálenej drát a přepálenou cívku? Ne? Což jsou dvě místa najednou. Což mi přijde divný. To by v tom přípaďe mohl bejt přrpálenej ten přívodní drát i na druhým místě, ktere třeba neni vidět? Teoreticka možnost, aby zbívala dobrá varianta kde cívka bude OK? ;-)
kez by to bylo jenom v dratech, jestli je to tak, tak je to ale na miste kam uz nedosahnu bez vetsiho zasahu do SW, kdyby to byl klasickej SW s obycejnym kosem, tak by to bylo super, ale tady do toho moc dobry pristup neni... :)
radaman: Andrejovi radši nic neposílat... čekat a modlit se jestli zrovna budou mít svůj den při opravě mojich repro, to bych asi neměl nervy)