Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Výběr komponentů

o Navštíveno 4148x o
o 01.10.2013, 22:12 | chali
Zdravím, chtěl bych se prosím optat, mám zálusk na komponentní repro buď
Crunch GP 5.2C nebo CRUNCH GTR 6.2Ci
Lépe budou hrát nejspíše ty 165mm že?
Jinak dají se napájet jenom autorádiem ke slušnému výkonu?Nebo by byla potřeba zakoupit zesilovač.Jeden již v kufru totiž mám tak nevím zda by mohl napájet i další repro.Děkuji za pomoc

o 01.10.2013, 22:24 | JRM66
Ked ti vojdu do dveri tie väčšie tak jednoznačne tie väčšie, ked chceš počuvať v aute iba dopravné spravy a bežne keci v radiu ták ano, koľko kanalovy zosik máš v kufri? Predpokladam že ním krmiš iba subik!
o 01.10.2013, 22:27 | chali
V kufru mám toto: [ Link ]

krmí to sub přes bridge..
o 01.10.2013, 22:44 | JRM66 | Upraveno: 2013-10-01 22:55:20
Bud to vymeniť za slušny 4-kanál alebo dokúpiť 2-kanal, nemusi byť nový, tu v bazaru ich pár určite najdeš. Radšej postaršiu kvalitku z patričnou zarukou ako novú šitovinu za tie same prašule! EDIT: Prešiel som spetne za jeden mesiac dozadu inzeraty a všetko solidné za primeranu cenu je fuč, ale toto by ta mohlo zaujať: [ Link ] podstatne vyšši level ako to čo tam maš doteraz, fakt odporučam!!!
o 01.10.2013, 22:58 | CarMedia.cz | Upraveno: 2013-10-01 22:59:41
Vezmu-li v potaz jen poteciál reproduktorů, tak 165 mm střeodbas u GTR 6.2C bude hrát hlouběji. Jinak mě to přijde stejné. Pak jde samozřejmě o to, zda-li budeš mít vytlumené dveře a krmení na ně. GTRka ani tak nepatřily mezi nějaké basové šlágry, čili jestli nebude tlumeno a nebude živeno zesikem, bude ve výsledku téměř jedno, co si tam foukneš.. Hlavně nikdy z repro nedostaneš vyšší výkon, ať je pustíš na cokoliv. Měniče mají příkon a buď hrají přesně v celém svém frekvenčním rozsahu do určitě hlasitosti, nebo prostě zkreslují.. Zas na druhou stranu viděl jsem v různých "odborných" diskuzích na nejmenovaných eshopech i rady typu "ano s tímto zesilovačem bude mít tento subwoofer vyšší výkon", tak se není čemu divit, že to použiješ i třeba ty..

Ve zkratce.. Sám si tedy nejprve musíš odpovědět na tři základní otázky:
1) Chci něco pustit i do tlumení?
2) Chci vyměnit zesik a pustit i něco do kabelů pro 4ch zes?
3) Přihodím si něco na lepší zesik?

V případě, že si na tyto tři otázky odpovíš ano, přijdeš na to, že ta investice bude trochu vyšší a když už bude vyšší, že by sis rád nainstaloval komponenty, které budou alespoň trochu slušně hrát...

Pointa? Nebral bych ani jedny.. :-D
o 02.10.2013, 10:13 | endru.ondra
A ještě jeden rozdíl mezi nima a to že jedny sou 13cky a druhý 16cky
o 03.10.2013, 03:37 | petr_bestak | Upraveno: 2013-10-03 03:37:47
Zdravím chtěl bych se zeptat mám 2ks subwooferu Hifonic ZX 1284 a potřeboval bych se poradit jaký k nim koupit zesilovač. Nevím jestli koupit jedno/dvoukanálový ? Popřípadě stačil by dvoukanálový zesilovač Hifonic Colossus X3 ? Udává výkon 2 x 600 W RMS do 4 ohmů což je málo když jeden subwoofer má 750RMS do 4 ohmu, nebo se to dá zapojit do 1 můstku když má 1 x 2000 W RMS do 4 ohmů ? Děkuji za názory a odpovědi jsem v tom začátečník.
o 03.10.2013, 18:06 | flicek
Woofery zapojíš do 2 ohmů a na to ti v můstku bude X3 stačit až až,spíš bych dával bacha aby jsi je neodkouřil
o 03.10.2013, 18:31 | petr_bestak
Takže je lepší zapojit je v můstku do 2 ohmu nož to místo toho zapojit do 2 x 600 W RMS do 4 ohmů ? Vím že by mít zesík vyšší w než sub. Čím si dát bacha abych je neodkouřil ? Jak je popř. zapojit aby mohly hrát/využít svůj výkon ?
o 03.10.2013, 18:37 | flicek
Tím že woofery zapojíš do 2 ohmu znamená,že jim umožníš,aby do nich mohlo přijít více výkonu.To samé se zesilovačem ten X3 zvládne v můstku při 2 ohmech kolem 3kw a to je výkonu až moc pro ty woofery,takže gain pak na zesu nastavovat s citem,ty woofery to snesou,ale musíš mít uši :)
o 03.10.2013, 18:49 | petr_bestak | Upraveno: 2013-10-03 18:49:56
Dobře chápu, ted otázka laika co se stane když je zapojim do 4 ohmu a bude na každej tech 600 w rms ? uškodí jim to když do nich pujde méně ?
o 03.10.2013, 18:50 | flicek
Nene neuškodí to se neboj
o 03.10.2013, 19:01 | petr_bestak
Takže teoreticky když jim ze zesíku dám mín výkonu než mají tak se s nimi nic nestane ale nebudou hrát tolik kolik by mohly, a když je zapojim v mustku do 2 ohmu tak jim budu cpát jednou tolik než oba dohromady mají a to už si musim dát pozor s nastavením zesilovače. Poslední otázka je dobrej nápad k nim koupit tu X3 nebo sehnat nějaký jiný zesík ? Popř.jaký výkon/kanály ?
o 03.10.2013, 20:33 | flicek
Silnějším zesem woofery neodpalis,naopak silnější zesik nepojede na max výkonu a dobře ti woofery ukontroluje,ale gain nastav s citem.Jinej zesik nehledej pokud tento mas nebo můžeš za dobre love mit
o 03.10.2013, 20:48 | petr_bestak
Super díky moc za rady. :)
o 03.10.2013, 21:22 | flicek
Neni za co,od toho tohle forum tady je aby si mohli všichni zjistit informace které potřebují ;)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2819 sekund.