Navštíveno 6272x

Ahoj, ktorý by bol lepší zosik na stredobas morel elate?
oba celkom dobre, ale v tej cene urcite pozri aj audison voce due...rozdiel k thesis serii je velmi maly a stoji tretinu
za mna Arc Audio KS600.2
[ Link ] ... Navrh Robert Zeff, funguje v H-triede, cize AB zvuk, ale efektivnejsie narabanie s prudom, vysoky damping faktor, dobra kontrola ...
ono sa to takto neda rozhodnut, treba poznat celu konfiguraciu...
ak to ma byt 2-pasmo, tak skorej voce, na stredoch to odcenis. Spodok bude tiez v poriadku.
ak to je 3-pasmo s dobrym stredom tak by som isel do arc, ma (trocha) vacsie gule... nejde o vykon, oba maju viac nez dost.
Tie elaty treba aj nainstalovat, je to fakt problematicky reprak, aby kopal, potrebuje ozvucnicu, najlepsie BR - vid stare prispevky mendo, ja etc.
Pripadne 2-3 Elate6 na dvere, ale to nemam rad kvoli sfazovaniu.
Aktív dvojpasmo...
Clarion 958
Elate na k2.03
Supremo picollo na audison vr 209
Morel ultimo 12 na esx vision...
Kde je najslabší článok reťazca?
osvedcilo sa mi mat na cely predok (vsetky pasma) rovnake zosiky - aspon z rovnakej serie...
mas na 209-ne vymenene kondiky? kedy bola naposledy v servise? Kondiky vysychaju, potom to nehra ako ma. Ak je v poriadku, je to spickovy zosik, aj ked mne bolo Picollo na VRX az moc makke.
na Ultimo dufam ten velky VE - 1600.2, ci kolko to je...
najslabsi clanok za mna je instalacia, aj ked som ju nevidel a nepocul, cim Ta nechcem urazit, skor napisat, ze mas uz velmi dobre komponenty a aj vymenou zosikov nedosiahnes tolko, ako upravou instalacie
umiestnennie repro - odrazy vzsiek od palubovky, okien, BR ozvucnica pre Elate, mozno kable?
Audison nebol este v servise... kolko stoji taka vymena kondikov?
Ultimo je na vision 1800.2.. je v BR boxe ktoru vypocital a vyrobil siggi... kable neotech a proel, umiestnenie a smerovanie som zatial neriesil.. elate hra na cele dvere, vystuzene a uzavrete hlinikom a vytlmene STP... hralo mi to najprv na otvorene dvere a ked som uzavrel tak to zpevnelo a lepsie to kope...
hm...noclue ví...instalace a naladění je možná důležitější než TOP komponenty. Som jsem se přesvědčil :-(
harmo64: máš normální nebo SCčku? Já mam na SCčko BR 52L a port 10x28cm, uzavřenku 33L a v tej si mi chování Ultima líbí více...
Radaman: ultimo mám normálne 1kw 4ohm... BR bedna je 82L a strbinu si teraz nepamatam...
Chcel som neaky upgrade na zosikoch... Počúvam rád kvalitne a hlasno :)... Rozmyslal som do dverí dať 2x elate... Ešte mám doma v policke staré focal utopia ktoré by som rád odskusal ako hrajú, len momentálne som na cas odcestovany
ak chces dobre a hlasno, tak potrebujes 3-pasmo.
Maly rozbor menicov
Picollo je najlepsie delit od 3,15-4kHz, potom vie velmi hlasno aj velmi dobre, ak ho delis nizsie, je to kompromis kvoli scene, ale uz to nepojde hlasno.
Elate 6 vie velmi dobre zahrat stredy, ale vtedy nevie kopat. Da sa dat do BR medzi 7-12L a velmi pekne odladit, ale tam trpi cistota stredov.
2x Elate 6... potom sa hrozne kurvi faza, lebo mas velku plochu, ktora ti v tvojom pripade musi zahrat vsetko do 3kHz.
pripadne dokupit nejaky stred do palubovka ala SS 10F, ale to chce tiez poriadne naladit.... Ak chces od morelu, tak konecne spravili Elate 4 - stred do domacich repro, ale podla TSP by aj v aute odviedol dobru robotu...
Ak chces nove zosiky a kukas v tejto cene, tak pozri ARC SE-seriu,
na vysky 2075 a na stredobasy ak dovoli penazenka 2300, ak nie tak 2150... aj ked by som vrelo odporucal 2300
alternativne Audison Voce Due a na vysky Quattro, to sa ti zide, ked bude upgrade na 3-pasmo :)
Dakujem za odpoved,
Skusim trojpasmo, na ceste su stredy scan-speak10F/4424G00
Aky objem ozvucnice?
Potrebujem na ne zosik, nie novy, nieco pouzivane, co by ste odporucili?

19.11.2013, 14:23 |
radaman | Upraveno: 2013-11-19 14:26:33
Scan Speak 10f-4424g00 4Ohm

19.11.2013, 14:23 |
radaman | Upraveno: 2013-11-19 14:27:16
Scan Speak 10f-8424g00 8Ohm

noclue: Jaké dva páry středobasů Elate 6 by jsi volil? Pokud pomineme ty co jsou na autohifi a vemem v potaz i homehifi? Zapojení 2 párů by bylo na 4kanál kde každý kanál by byl na jeden měnič?
přemýšlel jse o těchto:
[ Link ] cenově vychází nejlépe...na nový měnič

10F freeair alebo do litra s kontrolovanou netesnostou, teda aperiodicky tlmene, ci ako sa to vola
cize nechas v dne dieru velkosti membrany a naplnis skoro cely objem ozvucnice runom.
robit stredakom BR je nezmysel, lebo
1. ich budes normalne rezat okolo 250-300Hz a vyhody BR nevyuzisej
2. fazovo to lahko nesklbis
k stredobasom: preco chces davat 2x6,5" ked evidentne robis SQ auto? daj radsej 1x8" a mas viac zabavy....
akym 4-kanalom chces nahanat 4xElate? Prichadzaju mi do hlavy 2, co by to vykonovo aj kvalitativne zvladli: Brax (M)X4 a PG MS1000, co boli 2x MS500 pod jednym chladicom
noclue: BRko je u těch 10f jen pro zajímavost...
Tak Elaty už jsem slyšel a basy OK ted mam 4x DA MW180 a na spodkach bomba jen hořejší bas vázne...no do auta se basák nevejde jedině místo kaslíku...8" do dveří nevím co...Primo? No nebo dva 2k...měl jsem na mysli:
[ Link ]
Helix A4 ns stredy a na picolla?