Navštíveno 5534x

05.09.2013, 21:48 |
Fonfy Ahojte, v kufri som nalepil na spodnu stranu plata hlinikovy profil do ktoreho som dal led pas, tento:
[ Link ] Napojil som to na kablik ktory ide na tu ziarovku povodnu. (aby pri zatvoreni kufra led pas zhasol)
Problem vsak je, ze pri zatvoreni kufra led pasik nezhasne uplne ale velmi slabo svieti. Potrebujem od niekoho radu, aky odpor tam mam dat, alebo ako inak to vyriesit, aby pri otvorenom kufri led pas svietil naplno (12V) a po zatvoreni uplne zhasol.
Auto Skoda Fabia I, vopred dakujem za rady.

05.09.2013, 21:49 |
Fonfy Este poznamka, led pas ma dlzku 80 cm.
Riešil som to externým vypínačom...

06.09.2013, 23:05 |
Fonfy Nie to je pre mna najhorsie riesenie. Chcem to vyriesit tak, aby uplne zhasol ked kufor zatvorim. Prosim poradte niekto vdaka.

07.09.2013, 21:32 |
Fonfy Poradte prosim niekto ako to zapojim tak aby to uplne zhaslo po zatvoreni kufraa
Led diodové pásy mám v kufru také napojené místo origo světla a normálně zhasnou. Problém bude spíše jinde.

11.09.2013, 22:39 |
Fonfy aha, tak to teda kuknem ze ci som nieco nedal zle dik

11.09.2013, 22:43 |
Jozzo je to tak, je tam spínač a ten má stav buď zapnuto nebo vypnuto... nic víc

11.09.2013, 23:53 |
Fonfy hmm a vpredu som dnes inak instaloval namiesto povodnej ziarovky led pas taky isty a ked to mam v medzipolohe a otvorim dvere sa zapne ale ked zatvorim a pockam tak zhasne ale tiez nie uplne! slabucko to svieti a musim to vypinat :( nemozem to nechat tak poradte...zapojil som to tam normalne + kabel na + a - kabel na - ale na tom kuse plastu ked tak pridam foto zajtra !
Vem si multimetr, v zámek si zamkni rukou/sroubovákem, a změř jaký napětí je na + a -. Musí tam být 0, protože v zámcích jsou spínače co jsou buď OFF nebo ON, nic jiného, pokud ti tam pude napětí, máš zámrd v el.

12.09.2013, 19:51 |
Fonfy ked zapnem kluc alebo zamknem auto, mam tam (ked to tak slabucko svieti) cca 7,2 V (miesto 12V)
Kolko tie ledky zeru? Ci to ma vyznam vobec riesit. Inak rele, ale tam mas furt nejaky minimalny prud

14.09.2013, 18:46 |
Fonfy ved som sem hodil link toho led pasu....4,8 W /meter ... vpredu hore mam 15cm (0,72 W) a v kufri je 1,9m (9,12 W)

14.09.2013, 18:46 |
Fonfy problem je ze ked to slabo svieti nameram tam 7,2V cca ..ale to je nejaka hovadina, pri 7,2V bz ten pas svietil dalekoo viac.
Problem neni, jak to sviti pri 7,2V, ale ten, že tam má být 0
dvojkova octa mi dela to same. kdyz jsem vymenil zarovky ve stropnich lampickach. co jsem o tom googlil, tak je to tim, ze tim obvodem i ve vypnutem stavu opravdu proteka nejaky minimalni proud. normalni zarovku, ktera ma nejaky odpor to nerozsviti. ledka nema odpor skoro zadny, tak proto sviti... neni to problem v elektrice. je to proste vlastnost... a opravdu to chce pridat odpor... akorat jsem se k tomu jeste nedokopal :)

15.09.2013, 17:41 |
Fonfy sak to staci tam aj podla mna dat odpor ale aky? :) to je cele co by som chcel vediet kedze to netusim...