Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > prosím radu - repro do MR2

o Navštíveno 3970x o
o 14.08.2013, 22:04 | P3T3R
Zdravím všechny, předem se omlouvám, pokud zbytečně zakládám nové téma, ale nenašel jsem zde řešení mého problému :/ . Potřeboval bych poradit nějaké repro do Toyoty MR2 [ Link ] . Je to malé auto, takže nepotřebuji nějaké velké ozvučení (ani zesilovač nemám - nepotřebuji). Ve dveřích jsou 5" repro a nad nimi u zrcátek připravené otvory na výšky, takže jsem uvažoval o pasivních komponentech a vzadu hned za sedačkama v úrovni krku jsou pak 3,4" (87mm). Co se týká SW, tak zatím o něj neuvažuji protože nevím kam s ním. Rádio mám zatím stařičkého alpina, ale plánuji koupit CDE-136BT :). Jinak kdyby bylo potřeba, tak hrát bude především house, no a potom asi i trocha rapu a rádia :). Možná je zbytečné tam něco dávat, když nemám ani zesík, ale je evidentní, že moje nynější repro opravdu nestíhají a tak sem uvažoval o nějaký alternativě na běžný poslech s lepší kvalitou jak série. :) Jinak vzhledem k tomu, že zatim ozvučení dělat nebudu, tak by to zase nemuselo stát 10t :D. Děkuji.

o 14.08.2013, 22:34 | endru.ondra
Sice spíš větší muziku dělali kluci z hifonicsu z plzně. Jinak zesilovač to chce pokud z těch repro chceš dostat drobet víc alepson malej dvou kanál pod sedačky. Jinak vyměnil bych jen konponetní ve předu a v zádu bych nedělal, přesný typ tě poradí prodejci
o 15.08.2013, 00:50 | 323Marty
První krok je vyhodit ty repro, co máš vzadu - jen přidávají hmotnost :o) Druhej krok je koupit (z toho nejlevnějšího) plát Tecsoundu 3mm Alu a vytlumit dveře. Třetí krok je pořízení autorádia, který má aspoň 15W RMS, když nechceš zesilovač. (hodilo by se rádio, který umí aktiv, ať aspoň využiješ všechny čtyři kanály. (vycházim z toho, že nechceš zesilovač a subwoofer) Čtvrtej krok je pořízení 5" komponentních repro s co nejvyšší citlivostí jako Hertz nebo Infinity. Po tomhle všem nejspíš uslyšíš malý zlepšení kvality. Bohužel s 5" středobasama bez subwooferu se Ti nikdy nedostane frekvencí pod 60Hz, takže to celý snažení budeš považovat za zbytečný. Pak zjistíš, že potřebuješ minimálně dvoukanál a sub, aby to bylo kompletní. Ale spíš budeš potřebovat minimálně šestikanál, abys poháněl kompa i sub přes zesilovač a pak teprve to snažení nebudeš považovat za zbytečný :o)))
o 15.08.2013, 13:24 | Hrdlo
323Marty: Krásně řečeno, můj případ :D
Já jak si koupil auto tak to taky začlo že mě budou stačit nějaký komponenty na rádio. Pak jsem sedl ke kamošovy co má autě pořádný audio a už to jelo :D
Tlumění dveří, nový rádio, 6ch zesík, subw, repra do plata, MDF pod repra, kapacitor (zbytečnost)... Chudák malá Fiesta, do kufru nenacpu už ani nákup :D.

Jinak jak píše marty aby ti to trochu hrálo potřebuješ zesík, autorádio utáhne kulový. A určitě vytlumit dveře!! Jinak ti to bude hrát otřesně i když koupíš do dveří repro za 10 000.
Bez subw. ale s nějakými lepšími basy nepočítej..
o 15.08.2013, 16:25 | P3T3R
Dík za utracení 60t, možná jindy :D. Ne teď vážně, Tu foli si koupim, i když sem nečekal, že bude stát 3t :), co se týká toho rádia, tak podle tohodle [ Link ] má 18RMS, což by teda asi prozatim mělo stačit.

Jinak bych volil asi tohle:

SW: 2x [ Link ] + vyrobit ozvučnice

Repro: [ Link ]

Zesilovač: [ Link ]

Může být?
o 16.08.2013, 21:17 | CarMedia.cz
Koukám, že se tu vrtají pěkný klíny do hlavy.. :-D

- Infinity a ani Hertz nepatří mezi výrobce, které by měli v nabídce produkty s nejvyšší citlivostí. Jen citlivost udávají v dB/2.83V/1m, čili přikrášlejí hodnoty o 3 dB.

- Tecsound bych do dveří nedával a že patří mezi nejlevnější bych taky netvrdil.

Jinak je sasmozřejmě nejlepší varianta 4ch zesilovače, předních komponent a třeba jednoho 8" subwooferu. Rovnou ale říkám, na značky jako Boss a podobné zapomeň. Kilometrové šasi, aby v něm byl tišťák 10x15 cm určitě nestojí ani za to, aby si nad ním přemýšel. V dalším bodu nemluvě o tom, že volba dvoukanálu na dva subwoofery tohoto typu je dost špatná varianta.

Čili, pokud bych měl doporučit něco, co bude dobře hrát, přitom to nebude stát svět, tak bych to viděl na:

Přední komponenty Powerbass S-5C [ Link ]
RTS502 od MTX jsou suprové na autorádio, na zesik bych ale přeci jen dal tyto Powerbass. Případně by tu byla i varianta levnější v podobě Ground Zero GZIC 525X, to kdyby si se chtěl držet rozpočtem kolem těch 18 stovek za komponenty. [ Link ]

1x 8" subwoofer Gladen RS 08 [ Link ] . Vyzkoušen již na 200 W RMS a zvukově opravdu velmi zajímavý woofer, co ti ty spodky dokreslí až až.

4ch zesilovač Ground Zero GZIA 4115HPX [ Link ]

Jako tlumící materiál bych použil STP iSilver, kdy ti pro vytlumení dveří postačí 4 pláty. Čili 960,-Kč [ Link ]

Pak napájecí sadu pro 4ch zesilovač, v které je i repro dvoulinka apod. Čili vše, co budeš potřebovat - Hollywood CCA 44 [ Link ]

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.881 sekund.