Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Utáhne zesilovač sestavu?

o Navštíveno 5537x o
o 08.08.2013, 22:14 | Hrdlo
Zdravím

Od známého jsem koupil zesilovač
[ Link ]

K tomu koupeno repro
[ Link ]

Autorádio
[ Link ]

Subw.
[ Link ]

A teď si kupuji ovály dozadu
[ Link ]

Ale nejsem si jist, jestli to ten zes. utáhne (s tím aby tam bylo aspoň pár W rezerva), mám napojit další zesák? Co si myslíte?

o 08.08.2013, 22:30 | CarMedia.cz
Spíš bych šel cestou oválů s nižším příkonem a vyšší citlivostí. Například tyto Helixy by byly tak akorát a myslím si, že by k těm předkům sedly podstatně lépe. [ Link ]
o 08.08.2013, 22:30 | pepe689
na normalni poslech ANO i s ovalama
o 08.08.2013, 22:41 | Hrdlo | Upraveno: 2013-08-08 22:47:32
INFINITY už sou koupené čekám jen až dojdou takže jiné repra jsou ze hry.
50W je podle mě docela málo, tu citlivost radši oželím.

K tématu. Normální poslech je mi jasné že zvládne ale jde mi o to, jestli ten zesilovač dokáže utáhnou maximalní potenciál reproduktorů.
Samozřejmě že je nebudu mít puštěné naplno pořád, ale občas si rád poslechnu jednu, dvě písničky pořádně nahlas :D

EDIT: Mám doma ještě zesilovač
[ Link ]

Mělo by smysl ho zapojovat?
o 08.08.2013, 23:43 | Hrdlo
Ještě bych měl offtopic dozaz, ať nemusím zakládat nové téma... Jaký průřez (mm) by měli mít napájecí kabely?
o 09.08.2013, 08:26 | Pavel 528
na tento zes ti staci 16-20mm
o 09.08.2013, 10:05 | Hrdlo
Tolik? :D Já tam teď mám na + 20mm a - 10mm a přijde mě že to utáhne v poho ani se nezahřívá nějak...
o 09.08.2013, 10:27 | pepe689
dal bych si asi silnejsi nikdy nevis kdy bude upgrade
o 09.08.2013, 10:32 | Hrdlo
Uvidíme časem... Momentálně silnější doma nemám.

Jak to teda vidíte s tím zesilovačem, mám smysl napojit ten druhý? Chci to mít všechno hotové a až ty Infinity přijdou tak jen zapojit...
o 09.08.2013, 13:52 | Pavel 528
jak na plus mas 20 a na minus 10? to je uplna hovadina,prurezy musi byt stejne,protoze proud tece stejny jak pres plus i minus,jinak tam mas tu 20ku na plusu uplne k nicemu....

jasny,ze to zvladne i 10ka,ale ptal ses co je optimum....

a ten dalsi zesik chces jako k cemu?kam chces cpat dalsi repra?
o 09.08.2013, 23:11 | Saker
Zdravim pánové, jednoduché, kostra je základ, zesik zvládne, ale co se repra týče, na zesik bych to neládoval. Při jejich výkonu bych je nechal na rádiu, v pohodě je zahraje a zesik bych přenechal jen a pouze pro basák. pěkně ho přemostit a nazdar. Zbytečné komplikace s kabeláží a výsledek, spíše zklamání. ;) můj názor, ale kostru, desíkou ne! minimálně 25mm2 a pěkně na tvrďáka pod pás, maximální délka 1metr a to u je moc.
o 09.08.2013, 23:20 | Pavel 528
kostru stejnym jako plus,co je na tom k nepochopeni...
jako by sis dal na napravu jedno kolo 225 a druhy 165,tak to asi taky nebude to idealni....

jakekoliv repro zahraje vzdy lepe pres zesik,kterej jede klidne na tretinu,nez zahuhlanych 10W z autoradia...

a co chces na 5ti kanalovym zesiku mustkovat na 5tym kanalu pro sw?..o]]
o 09.08.2013, 23:27 | 1kw
Saker: doporučuji si dát facku, vystřízlivět... a pak teprve něco psát.. :)
o 09.08.2013, 23:30 | Saker
hodí na most zesik, tim dostane větší výkon na basák a rido mu utáhne zbytek. Při dobrém nastavení to bude ok. proč to ládovat na zesik, zbytečně slabé, odkouří to. a s tou kostorou, bez ní to nejde, nemyslim si že by musela být stejná jako šťáva, ale tak to je na uživately jak to udělá. Já mam 50mm2+ , 50mm2- na zesiku(na subwoofer) a ještě zvlášť 50mm2 kondík ukostřen(na přední kompa) a pohoda. :)
o 09.08.2013, 23:43 | Saker
1kw , proč myslíš? nefunguje to pouze podle jednoho řádu který se naučíš ve škole, v garáži na netu. Ono zkoušet víc, víc poznáš, víc vydíš a i z nesmyslu dostaneš maximum a pak ti lidi řikaj, ,,no jo, o ono to takhle jede..." nic nikde ve zlém, jennechápu hned ty narážky, já jsem prostě člověk co to bere praxí, zkušenostma a vim, co lze a co ne. Papírama co mi daj k repru,zesiku či rádiu tak v zimě na chalupě zatápim, píšou tam prodejní řeči, ne zkutečnosti... ;) můj názor, s tim si hudby stavim a pohoda, jede to, hrajeto, žije to za levno a lepší ne origa. Nic víc pánové. Přeně proto nemam rád tyto fora, lidi odsuzují jen proto že já tu mám 3komentáře a on 502. Hloupost ČR. ,,HRDLO" zkus sám jak myslíš, uvidíš, jeto jednoduché, zbytečné hrabat se v číslech, 95% informací v papírech reproduktorů jsou prodejní řeči, nechci jej změřit a uvidíš sám.
o 09.08.2013, 23:56 | 1kw | Upraveno: 2013-08-09 23:59:52
Pokud se Tě to nějak dotklo tak se omlouvám ale nedalo mi to..

Jako radit někomu aby zmůstkoval 5kanál zesík, který má 4x 50w + 250w ?
Radit aby kompa a ovály zapojil na radio s výkonem sotva 15w (při zkreslení 10% THD) když repro snesou stálý příkon 50 a více wattů ?
O kostřícím kabelu, který nesmí být delší než metr ani nemluvě..

:)

Edit: rozhodně neposuzuji nikoho podle nedávné registrace ani podle počtu komentů, jen se snažím úvést věci na pravou míru. Koneckonců od tohu tu toto forum přece je...
o 10.08.2013, 00:16 | rebel
Saker : v tomto prípade 1 kw ma pravdu

proč 5 kanal nepoužít na repro a i na sub co bys chtel mustkovat s 5 kanálem ?

Myslim že to neni o jednom řádku ze školy :-)
a hlavne když už tak na co ovály dozadu to je jen na randal jinak na koko. a když ovály tak je maš nakrmit zesikem aby to nezkreslovalo pak možná zahrajou slušně to same jako kompa .
Nezahraje to bez zesiku stejne jako na radio ,radio nema výko ačkoli pišou 4*50w to je krasa ale realita je jina

A kabelaž jako pave528 : stejnej plus a i minus co se týče průřezu

a mit 5 ch bez uzitku to je hloupé
o 10.08.2013, 09:25 | Pavel 528
jako kilowattak..o]]

teorie a praxe je nekdy jina,ale bez teorie nejde praxe...
a uz jsem mel v ruce a zapojoval stovky zesiky

jasny,pokud budes mit zesik co mu staci kabel 10mm2,tak mu samozrejmne dat na kostru 50ku,ale je to zcela zbytecny...

a o tom zmustkovani pises nesmysl,sly by zmustkovat ty 4kanaly na 2kanaly a zvysit tak vykon...

ten 5ty kanal je uz zmustkovany uvnitr a je udelan jako 1kanal rovnou...

o tech kompech je to jak jsem psal a i na origo papiraky hrajou lip pres zes,jak z radia.....

a to je vse z PRAXE..o]]]
o 10.08.2013, 18:18 | Hrdlo | Upraveno: 2013-08-10 18:22:44
Saker: No jak už tu psaly ostatní na tvé rady opravdu nedám :D
Rádio ze kterýho leze RMS tak max 20W/kanál mě bude živit 2x50W kompa + 2x100w ovál :D To je teda luxusní sr*čka nezlob se. Taktéž nechápu jaký by mělo smysl dávat subw. do můstku (kdyby to vůbec šlo) když ten subw. má 150W RMS a ze zesáku leze 230W, už teď když ho dám naplno tak to nezvládá.

Jinak, kabeláž jsem dostal a ten 20mm bohužel vyšel akorád na +, tak jsem hold hodil - 10mm kterýho mám ještě docela dost. Ale díky za radu, slepím 2x10mm kabel k sobě černou izolačkou a zapojím, výsledek by měl bát stejný akorád to nebude tak pěkně vypadat. Bohužel na nějaké nové kabely nejsou teď peníze (hold student).

Pavel: Duhý zesák chci na ty ovály Infinity. Mají 100W RMS a ten 5ch zesilovač co čtu tak má výkon jen 50w/kanál (při 4Ohm). Tak je chci zapojit na ten druhý zesák který má v můstku 2x160W. Jestli to teda bude mít smysl.
o 10.08.2013, 18:34 | Hrdlo
Ještě k té kabeláži... K wooferu vedu 2,5mm kábly (taktéž i na kompa), hádám to bude asi taky už na hraně že?
o 11.08.2013, 16:05 | 1kw
Zaměř se hlavně na přední repro, v zadu takový výkon být nemusí. Zní to pak nepřirozeně když to hraje hlavně zezadu...

2,5 mm2 repro kabely stačí.
o 11.08.2013, 17:20 | CRK
Saker: už zase... jdi si radši do garáže zapojit dexon a neuč orly lítat...
o 11.08.2013, 19:59 | ladinek
Saker: Píšeš , že kostra 1m je už moc, já mám na monobloku 1m možná 1,20m a jede to v poho i při vyšších výkonech, napětí nelítá :) Kostra se přece tahá i přímo z baterie do kufru.
o 11.08.2013, 21:30 | Saker
Dobře pánové, uznávám že jsem trochu přestřelil, až ted jsem se pořádně koukl na přiložené linky :D :D v tomto případě máte recht, jen se přiklánim k verzy, že spíš ládovat ten předek než zadek jak píše 1kw, a škoda že nemám toho DEXONa a že neumim naučit Ty orly lítat... Hrdlo: hele uraženej nejsem, kluci tu maj pravdu... ;)
o 11.08.2013, 21:32 | Saker
Já se svou hudbou jsem spokojen, vše jsem si na ní udělal sám šlapeto bez problémů, hraje hezky. Ted to chci nechat proměřit a pak uvidíme výsledek. . .
o 14.08.2013, 17:14 | Hrdlo
Čaute, stal se mě takovej průšvih.
Omylem jsem dveřma ucvakl 1 RCA kabel :D
Tak jsem to odizoloval spojil a slepil izolačkou, jenže teď mě to když nastartuju začne pískat. Dá se to nějak spravit nebo musím koupit nový kabel?
Moc se mě nechce rozdělávat celé auto a natahovat novou kabeláž :/
o 14.08.2013, 18:14 | ladinek
Jak jsi to spojil? zapájel jsi to? Na RCA je stínění, asi je porušený nebo špatně spojený. Otázka je jestli to nepískalo i předtím?
o 14.08.2013, 22:39 | endru.ondra
Musíš koupit nový since nebo to celí rozdělat a spájit, ale tou lepenkou to přerušíl to stínění proto to píská.
o 15.08.2013, 11:47 | Hrdlo
Je fakt že ani nevím jestli to předtím pískalo nebo ne, protože akorád mě dorazily ty nové ovály na plato a natahoval jsem nový RCA kabel... Dělá to jen tenhle kanál, když ho vypojím zbylé 2 RCA (front+subw) jsou v pohodě.

ALe už možná tuším kde může být problém. Uprostřed toho RCA kabelu vede ještě jeden tenounký drátek (samostatně zaizolovaný), tak jsem ho použil jako spínání zesilovače, tak jestli to náhodou neruší...
DNeska přepojím a uvidíme.
o 20.08.2013, 21:40 | Yankee13
Nazdar pánové, jsem sice celkem nováček, ale něco už jsem pochytil, něco vyčet na webech zabývajících se touhle tematikou, takže to vezmu v bodech:
1) co se týče napájení, rozhodně stejnej průřez na plus a mínus-těch 20mm2 by to mělo bez sebemenších problémů zvládnout
2)kabely ke reprákům-já mám 2,5mm2 na Morel Tempo 6 (120 W RMS) a bez problémů
3) co se týče repráků, když už chceš dávat ovály dozadu, tak rozhodně by měly mít menší výkon než repro vpředu, jinak to bude znít hrozně-já osobně jsem zadní repro při přestavbě na Morel vyndal a vůbec mi nechybí
4)výkon zesilovače má být cca 120% výkonu sobwooferu, což jak jsem se díval splňuješ

K tomu RCA kabelu, to pískání určitě není tím malým drátkem na spínání zesu, problém vidím v porušení stínění, takže ten kabel bych na tvým místě rozhodně vyměnil, předpokládám, že jsi ho netáhnul podél napájecího kabelu k zesu, pokud jo, tak je chyba jednoznačně tady-chytá to mudulaci či jak se tomu nadává od alternátoru.
o 20.08.2013, 21:42 | Yankee13
jo, k subwoofru bych dal určitě něco silnějšího než tu 2,5mm2 ;-)
o 20.08.2013, 22:02 | MARWiN
by mně jen tak zajímalo kde jsi vyčetl, že výkon zesilovače má být 120% výkonu subwooferu?
a jen tak mimochodem, na tom basáku to není výkon ale příkon...já to mám asi všechno špatně teda :D
o 21.08.2013, 15:48 | Hrdlo
Napájecí kabely jsem už vyměnil a pískání jsem se zbavil. Kabel k subw. snad stačí, přecijen, má to jen 150W RMS a když ho mám dlouho na plný výkon tak se kabel nezahřívá.

Ale dneska jsem zjistil jednu hodně nepříjemnou věc, v pravém předním repro (ty POWEBASS) mě začalo jaksi chrčet. Po dlouhém zkoumání jsem přišel na to, že se mě normálně 1/3 repra odlepila od kovu. Možná jsem do toho pouštěl moc velký výkon, nevím (levý rep. je v pohodě.)
Myslím že to v pohodě spravím sám když to šikovně podmáznu nějakým lepidlem a přilepím zpět. Ale nevím jaké použít... Napadl mě chemoprem na namáhavé spoje, ale radši se ptám abych to ještě nějak víc nezprasil.
o 21.08.2013, 16:31 | prohifi.cz
pouzij normalne chemopren, s tim se to da... nam se to stalo u vice powerbassu - made in china no :-)
o 21.08.2013, 18:41 | ladinek | Upraveno: 2013-08-21 18:42:05
A já čet , že Powerbass je made in USA a ono z číny , jako všechno dneska bohužel :)
Hrdlo: Jak hrají ty PB? V ahifi je hrozně chválí tak napiš jestli za to stojí :)
o 21.08.2013, 19:03 | Yankee13
MARWiN: že by tady? [ Link ]
o 21.08.2013, 19:05 | Yankee13
a co se týče toho výkonu-příkonu, omlouvám se, ale píšou to tak na skoro všech e-shopech :-D
o 21.08.2013, 19:12 | MARWiN
taky nesmíš všemu věřit :D a pokud někomu radíš, tak bys o tom aspoň něco málo měl vědět
o 21.08.2013, 19:43 | Tendr
Kdo je ten Saker proboha? Není to Flash? Češtinou a debilníma kecama by to odpovídalo.
o 21.08.2013, 19:46 | Hrdlo
Já jsem na zvuk docela laik, takže je těžko nějak rozeberu, kor když jsou to moje první repra v prvním autě :D... Koupil jsem je právě proto že je v ahifi hafo chválily... :D
Ale jsem s nimi spokojený, s vytlumenýma dveřma těch udávaných 50W v pohodě udrží aniž by zkreslovaly. Výškáče hrají krásně čistě akorát po basové stránce nic extra, ale co taky čekat od 13" repra.
Myslím že za tu cenu se koupě vyplatila, až na to že je teď musím lepit :D

Zítra teda koupím chemáč, přilepím a projistotu pořádně skontroluji i druhé repro.

o 21.08.2013, 19:57 | Yankee13
jak jsem psal, taky začínám a pak, nikdo není neomylný :-D
o 26.08.2013, 15:54 | Hrdlo
Tak dneska se mě rozdrnčelo i levé přední repro, takže zas rozdělat a lepit... Powerbass už příště nechci :/
o 26.08.2013, 16:22 | CRK
Tendr: odejde jeden, přijde druhej...
a podle foto to určitě neni on :)))

foto k příspěvku  od CRK

o 26.08.2013, 17:33 | ladinek
Co reklamace PB ček nejde? Mě by nebavilo lepit nový repra :)ty by šli na reklamaci nebo do kýblu na železo .
o 27.08.2013, 12:15 | Hrdlo
No takhle... Jedno repro už je slepené ale když jsem ho šrouboval tak mě uhl šroubovák a udělal jsem malinkou díru do pérování :/ na zvuk naštěstí nemá vliv. Na to druhé jsem nešáhl ještě. Ale myslím že k reklamaci bych musel dodat všechny díly v pořádku (kromě té reklamované vady). Jinak mě to neuznaj :/

Krom toho, vadím se že by se mě to po čase zase odlepilo.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3299 sekund.