Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Zakúpenie novej zostavy do auta

o Navštíveno 5375x o
o 02.08.2013, 04:15 | 7r
Zdravím,

chystám sa zakúpiť si nové ozvučenie do auta a poprosil by som skúsených o názory na túto kombináciu:

Subwoofer: [ Link ]
Zosilovač: [ Link ] (1 kanálový, v podstate len pre SW)
Repro dozadu aj dopredu: [ Link ] (takže 2 páry)

Za každý názor ďakujem

o 02.08.2013, 08:03 | Pavel 528 | Upraveno: 2013-08-02 08:04:44
ten zesik je na to slabej a nic moc,rozhodne bych koupil neco starsiho,nez za kazdou cenu novej a horsi...

ten zesik ma kolem 220W rms na 4ohm,takze to je na ten sw slabe...

chce to nejaky silnejsi

mam tu mono ,ktery by to utahl

[ Link ]
o 02.08.2013, 11:20 | noclue
nenapisal si o co ti ide, ci to ma byt hlasno, dobre, pripadne dobre aj hlasno...
tvoj vyber aj pri najlepsie prevedenej instalacii nebude vyrazne lepsi ako bezne oem papieraky.
od magnatu ruky prec, tie zosiky dosahuju udavany vykon len s hrubym skreslenim a uplne chybajucou kontrolou.

Uprimne by som sa na to radsej vykaslal, lebo pomer cena/vykon tejto zostavy je velmi slaby.

o 02.08.2013, 14:28 | 7r | Upraveno: 2013-08-02 14:29:49
Ďakujem obom za názory.

Cez zosilovač sa bude zapájať len SW, tie bežné koaxiálne repro pôjdu priamo z rádia.

Pavel, ďakujem za ponuku, ale osobne by som sa najradšej bazárovým produktom vyhol, nemám dobré skúsenosti.

Vedeli by ste mi teda dať nejaký zosilovač, ktorý sa dá dnes zohnať nový v priateľnej cene, prípadne v pomere cena/výkon aby bol postačujúci na udávany SW? Na ten som čítal vcelku dosť dobrých názorov a myslím, že na začiatok stačí - nechám sa ale prehovoriť, keď to tak nie je :-).

Edit: Zabudol som uviesť, že by som chcel z akéhokoľvek subáku dostať podľa možností maximum.. Nemusí to byť ani nejak super hlasno, chcem však aby to bolo kvalitné. Auto je maličké (KIA Pride), takže tam netreba nejaké veľké delo.
o 02.08.2013, 16:47 | 7r | Upraveno: 2013-08-02 16:47:55
Ospravedlňujem sa za DP, ale nakoniec som zistil, že subák mi do kufra vojde, ale neostane miesto na kapacitor a zosilovač :(.

Stále teda platí, že chcem zo SW dostať maximum a mať čo najkvalitnejšie basy.

Vyhliadol som si túto kombináciu:
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]

Chýba mi prosím ešte niečo, nejaká kabeláž? Bude kapacitor vyhovujúci?

Velmi pekne ďakujem za reakcie.
o 02.08.2013, 17:12 | dragoczskill
Kapacitor je na <-> kukni ještě tady revilohifi.cz máš tam i kontakt tak mu napiš on ti poradí :)
o 02.08.2013, 17:26 | 7r
čo je prosím zlé na kapacitore?
o 02.08.2013, 17:32 | mr.brain
To, že vyhodíš 3000 Kč za který bys mohl koupit:
a) lepší kabely a líp ukostřit baterku
b) lepší baterku
=> dostatek proudu pro napájení zesilovače.

Navíc ten HB1502 nemá takový odběr, abys vůbec nad kapacitorem musel uvažovat.
o 02.08.2013, 17:42 | 7r
Kapacitor mi bol doporučený. Predsalen je baterka v aute staršia (síce v dobrom stave).

Nebol by tento [ Link ] moc lacný?

Na lepšiu kabeláž sa kľudne nechám nahovoriť, prípadne prosím poslať aj príklady z daného eshopu, ktoré mám objednať. Dozadu do auta mi treba potiahnuť kabeláž na zosilovač, na 2 zadné reproduktory z rádia a ešte + samotný kábel z rádia na subák.
o 02.08.2013, 17:48 | noclue
tych 2990 posli radsej mne na ucet, zvuk to ovplyvni rovnako ako ked kupis kapacitor.

Ak mas normalnu baterku a dobre zapojene kable (pozor na prechodove odpory shitove "autohifi"-kablove-ocka z bieleho plechu, spatnu kostru a podobne veci) tak ten 500W zosilovac ziadny kapacitor nepotrebuje.
o 02.08.2013, 17:51 | 7r
Ok, ďakujem za názor.

Takže daná kombinácia SW a zosilovača je v poriadku?

Poprosil by som teda už len 1 vec. Vedeli by ste mi vybrať nejakú vhodnú kabeláž, aby to neboli práve tie "shity" ako spomína noclue?

Ďakujem
o 02.08.2013, 17:57 | ladinek
Kabeláž bych dal už přímo 35mm, otázka, proč chceš dvojbox? Nezahrál by nějaký DD 512 líp než tohle? Mám 510 a když pustím rock krásně kope a u černochů mě to zatlačí do sedadla.
o 02.08.2013, 18:11 | 7r
Ok, káble teda zoberiem tieto: [ Link ]
alebo
[ Link ]

Neviem, čo konkrétne myslíš tým, že chcem dvojbox. To v úvodnom príspevku už celkom neplatí. Vybral som toto: [ Link ]

Tie, čo uvádzaš ty (DD 510 či 512) som žiaľ nenašiel v boxe, len ako samostatné reproduktory. Keby sa kúpil nejaký box a prípadne tá DD 512 bolo by to lepšie ako uvádzaný set? Potom však určite bude treba aj iný zosilovač..

Možno by som sa ešte opýtal:
[ Link ] a [ Link ]

Aký je medzi nimi rozdiel?

Ďakujem
o 02.08.2013, 19:09 | TommyDS
Odkial si? Co tak popozerat aj slovenske hifishopy? Nepis aka je cenova predstava, ale ak chces dobru hudbu v prvom rade by som riesil koncepciu - subwoofer ti zahra od 20 do 100Hz, kompo repra od 100HZ do 20 000Hz - co je podstatnejsie pre reprodukciu hudby??? Sub by som riesil ako posledny
Cize z mojho pohladu kvalitnejsie kompo repra dopredu, vytlmit dvere, repra osadit do MDF kruzkov, a v lepsom pripade na tie kompa napojit este 2kanalovy zosik ...
Kapacitor uplne zbytocnost, za 120EUR dostanes kvalitnu Silver baterku, a k tomu ti este vyde aj na dobru kabelaz ...
o 02.08.2013, 19:20 | 7r
Predné repro aj zadné bude napájané len cez rádio, nebude použitý zosilovač.

Jedná sa o pomerne staré auto, ktoré budem mať na cca možno 2, maximálne 3 roky. Má to byť len nejaké "dočasné riešenie", lebo sériové 2 repráky v predu a ani 1 vzadu je katastrofa :). Repro v zadu aj v predu je len 10cm, predpokladám, že v novom aute bude štandard 16,5cm. Pret sa sústredím predovšetkým na zosilovač a subwoofer, keďže toto by sa dalo neskôr preniesť do nového auta. Keď bude zvuk satelitov hrozný, tak sa hold musia dokúpiť, ale zpočiatku by som to skúsil takto :-).

Ohľadm kvalitnej kabeláže súhlasím.

Ďakujem
o 02.08.2013, 21:41 | CarMedia.cz
Za dobré kačky a velmi dobře hrající kombinace je například tento basový set: [ Link ]

K němu maximálně 21.4qmm napájecí kabeláž, například: [ Link ]

Na kapacitor se vyprdni a kup si novou baterii a uděláš mnohem lépe.. Pakliže budeš mít reproduktory pouze na autorádiu, bude tento subwooferový set dostačující až až a i by si měl ocenit lepší přednes subwooferu od Rainbow, než obyčejný hučák od GT5ky, které se moc do spodních frekvencí nechce.

Solidní desítky jsou pak například tyto od Helixu: [ Link ]

Jako celek by to nemuselo znít vůbec špatně. Samozřejmě 10cm repro nese určité nedostatky, s tím ale 100% počítáš..
o 02.08.2013, 22:01 | 7r | Upraveno: 2013-08-02 22:10:29
Ďakujem za hodnotný príspevok.

Už som bol skoro rozhodnutý pre ten set s JBL, ale donútili ste ma zamyslieť sa :-).

Vyzerá to veľmi dobre, aj parametrami ten set od Vás na mňa pôsobí lepšie. Trochu ma možno znepokojuje to, že som o ňom našiel menej informácií, videí a pod. ako o tom od JBL, celý set je taktiež lacnejší - tak snáď je naozaj kvalitnejší.

Ohľadom tých koaxiálov, vzhľadom na to, že cena setu nižšia, kľudne mi prosím odporučte aj niečo za 1200 - 1500 KČ.

Taktiež by som sa potom opýtal, ak by som teraz cez víkend u Vás objednal len tovar, ktorý máte skladom, kedy by som mohol očakávať doma kuriéra na Slovensko? :-)

Ďakujem
o 02.08.2013, 22:26 | CarMedia.cz
Pak potom popřemýšlej o těchto Audio Systemech [ Link ]

Po případném objednání by si měl u sebe věci do max 3-4 pracovních dní.
o 02.08.2013, 22:59 | 7r
Ďakujem za info.

Ešte možno posledná otázka, čo tento set? [ Link ]

Ako by ste zhodnotili s porovnaním Vami uvádzaneho Rainbow a JBL?

Ďakujem
o 02.08.2013, 23:02 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
Do jakyho auta to je?
Bud jsem to prehledl nebo to tu jeste nikdo nezminil
o 02.08.2013, 23:04 | 7r
Písal som to vyššie.

"Auto je maličké (KIA Pride), takže tam netreba nejaké veľké delo."

Ako píšem, nemusí to byť delo, ale podľa možností by som to chcel mať naozaj kvalitne. A ako som spomenul, zvlášt dbám na subák a zosil, keďže to by som si rád preniesol aj do nového auta.
o 02.08.2013, 23:12 | CarMedia.cz
Bull je také velmi zajímavý. Subwoofer hraje čistě a svižně. Ale použil bych silnější zesik. Woofer od Rainbow mě přijde ale určitě kvalitnější a lepší volbou. Cenu máme dobrou jen díky tomu, že byla rozumná domluva s dovozcem a my jsme splnili podmínky početního odběru. čili v tomto směru se v dané cenové kategorii jedná opravdu o velmi povedenou kombinaci.
o 02.08.2013, 23:33 | CarMedia.cz
Ještě k těm desítkám, hodně povedené jsou také tyto T6ky od MTX Audia. [ Link ] Na ně jsem málem zapomněl, přitom by byly v cenové relaci, kterou jsi psal, asi nej volbou.. :-)
o 02.08.2013, 23:36 | 7r
Perfektné, o nich som dokonca aj uvažoval a chystal sa na ne opýtať :-).

Skutočne ďakujem za pomoc a rady, dá sa povedať, že som rozhodnutý a cez víkend objednávam. Všetok tovar máte na sklade, tak snáď to vo štvrtok príde. Cez víkend by som to totiž chcel dať namontovať.
1
Myslím, že chýba už len 1 vec. Daná kabeláž je pravdepodobne na zosilovač a na subwoofer. Chcel by som sa opýtať, či k tomu, že od rádia potrebujem potiahnuť káble na oba zadné reproduktory ešte niečo potrebujem, alebo nie.

Ďakujem
o 02.08.2013, 23:46 | CarMedia.cz | Upraveno: 2013-08-02 23:48:49
Potom budeš potřebovat ještě 9-10m dvoulinky. K zapojení na autorádio ti bohatě postačí tato cenově dostupná 2x2.0qmm od Hollywood [ Link ] s tím, že dvoulinku ze sady můžeš využít na upgrade kabeláže pro přední repro a zapojení subwooferu.

Do čtvrtka to tam budeš mít 100%, spíš odhaduji středu, alespoň tak to převážně zákazníkům chodí..
o 02.08.2013, 23:51 | 7r
Ok, ďakujem.
o 02.08.2013, 23:52 | CarMedia.cz
Není za co.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.1925 sekund.