zdravím,
sehnal jsem si 4kanálový zesilovač, s tím, že mi bude pohánět reproduktory v předních dveří (středobasy) a zadní reproduktory v kufru (středobasy). Po tom, co jsem pracně natahoval kabely po celém autě až do kufru, jsem zjistil nemilou věc. Při nastavení zesilovače na HPF nebo FULL mi ze všech reproduktorů jde pískavý zvuk, hlavně když nastartuju, tak se pískání závisle na otáčkách motoru zvyšuje. Nehledě na to že když vypnu motor, v reproduktorech lupne, ale to bych ještě přezil. Moc se mi líbí jak to hraje když není nastartovaný motor ale když dám hlasitost na 0, tak to jde mírně taky slyšet. Najednou to má skvělý basy i výšky. Ptám se vás, zkušených autohifistů, v čem by mohl být problém. V zapojení jsem si na 100% jistý že je všechno v pořádku. Pokud reproduktory pustím do LPF, hrajou jen basy a slyšet není žádný rušení. Zkoušel jsem použít filtrační kondík který se zapojuje přímo na + a -, dost to pomohlo ale nebylo to ještě úplně ono. Spíš si myslím že to dělá zesilovač nebo rádio. Jsem z toho už zoufalý ... Stále se zesík pokouším prodat, pokud se mi nepodaří to zprovoznit tak jak bych chtěl.
[ Link ]