Navštíveno 4385x

23.07.2013, 21:23 |
Hrdlo Zdravím
Nedávno jsem si koupil repro
[ Link ] Dveře vytlumené STP iSilver.
Můj dotaz zní, jestli bych na ně mohl připojit paraelně nějaké repro (nejlíp ovály) do plata, aby to zesilovač zvládl.
Mám 4ch zesilovač
[ Link ] a k tomu 500W subwoofer (rovněž MAC Audio) zapojený na dva kanály.
Na zesáku zatím provizorní chlazení.
Mám strach že když k těm přední připojím paraelně ještě dvě repra na plato, abych ho neuvařil...
Mohly by jste mi dát radu jaké repro vybrat? Stačí nějaké slabé, aby se to vyrovnalo předním (strop 2000,-)
(alespoň tech. parametry, značku a typ si vyberu)
Děkuji mockrát
Zesik je stabilní do 2 Ohm, tak by neměl být problém. Samozřejmě důležité je napájení a neuzavřít ho někam, kde by se neuchladil. Pokud všechny 4 kanály pojedou na 2 Ohmy, tak bude topit, ale nic by se s ním stát nemělo. Dobré ovály v rozumné cenovce jsou například tyto Helixy
[ Link ]
zesik sice 2ohmy umi,ale real pak bude ze do kazdeho repro pujde maximalne 40W,coz je jaksi docela malo a stejne to ten zesik neda dlouhodobe a bude se prehrivat/vypinat...
rozhodne toto neni nejlepsi reseni...zapojil bych tento 4kanal na predek a zadek a pro sw dat neco rozumejsiho/tedy zmustkovany silnejsi 2kanal a nebo nejaky monoblok....
je otazka toho sw co pises,ze ma 500W..max nebo RMS?
ale poustis do nej maximalne 160W,takze jak jsem psal,dokoupil bych zesik...
[ Link ]

24.07.2013, 12:40 |
Hrdlo | Upraveno: 2013-07-24 12:40:38
Na nový zesík, resp. monoblok, nejsou peníze, jsem student...
Subw je tam tenhle
[ Link ] 150W RMS
Chlazení si na zesík nějaké vyrobím, to nění zas tak těžké...
Takže, když na plato koupím repro s prakticky identickým výkonem jako je vepředu. (60W RMS) tak to neutáhne? Nějak se mi to nezdá, teď mám přední repro na zesíku zesílené něco přes čtvrtku.
njn,tak to je pak tezky...
to,ze mas na zesiku nakrouceny gain na ctvrtku,neznamena ,ze zesik nejede naplno,zalezi kolik mu poustis na vstupu...zesik uvnitr zesiluje stale stejne naplno,jen se mu reguluje vstup...
proste do kazdyho repra ti vic jak 40W proste nepujde...
dej predek a subwoofer na zesilovac a zadek dej na radio jen pro doplneni

24.07.2013, 17:33 |
Hrdlo Hmm to bude ono..
Já do něj musím pouštět přímo výkon rádia 4x25W (nemá výstupy...)
Předtím jsem tam měl jiné, které mělo klasické cinch výstupy, musel jsem mít zesák naplno a to ty přední repra ještě hrály s rezervou, přitom rádio 4x52W.
Kolik W vůbec pouští AUX výstup rádia do zesáku?
Asi bych teda koupil nějaký bazarový 2 kanál, jaký mě doporučíte výkon, aby to v pohodě utáhlo ten můj subw.?

24.07.2013, 17:37 |
ladinek | Upraveno: 2013-07-24 17:44:00
Rádio nemá 52 W , to má tak 12-20 W rms, tys měl basák přímo na rádio? :) Nech ten 4k na repra a na sub kup dvoukanál zde v bazaru nebo Pavel 528 ti dá i se zárukou ne nějakej čas použitej, nebo vem novej do 2000kč seženeš. Každopádně zapojení co píšeš nahože na 2ohm to bych neudělal ani já a to s autohifi teprve dá se říct začínám. To MAC AUDIO co máš je základ to bych tak asi netrápil a nějakej větrák ti v létě při 40 tce stuňů celsia když v kufru je 50 asi nepomůže :)
Cinche jsou signálové výstupy vstupy, neslouží na napojení přímo na repro.
[ Link ] [ Link ] [ Link ] to je , ale základní řada např. nebo Carpower hpb 602 na to co máš za sub stačí. Nebo bazar.
/je to jen pár obyč kousků, jsou i kvalitnější značky, já mám sám MAC AUDIO monoblok fearlees 1000D.A spokojenost, ale na silnější sub.

24.07.2013, 17:54 |
Hrdlo | Upraveno: 2013-07-24 17:59:44
Špatně jsi mě pochopil :D To starší autorádio co mám teď (4x25W Max) nemá právě ty signální CINCH výstupy, takže jsem to přepojil tak, že výkony z rádia co mají jít do repra, jdou do zesáku :D.
Každopádně teď k věci.
Seženu +- do 1000,- bazarový dvoukanál který mě zvládne uživit ten subw.?
Jsem docela laik, autohifi řeším teprv tak dva měsíce tak mě neukamenujte :D
EDIT: (nevšiml jsem si tvojí editace) Ten MPX 2000 by ten můj subw. uživil v pohodě ne? I když tam není žádná rezerva... Ale 1500,- bych ještě zkousl.

24.07.2013, 17:58 |
ladinek | Upraveno: 2013-07-24 18:02:54
Do 1000kč dvoukanál asi jo, musí čekat byl tu Carpoower hpb 602 , myslím to v bazaru někde je ještě za 700kč. Mac by to uživil určitě já jsem měl ten Carpoower, žádná bomba , ale šlapal dobře.
[ Link ]

24.07.2013, 18:02 |
Hrdlo Hmm, tak ten je ještě lepší :) Teď už jen doufat, že tam vydrží než dojde výplata...
Každopádně je to základní řada jsou určitě i lepší a jak jsem pasal Pavel 528 má na stránkách co ti dal výkonější kousky :)
to je zase debata co jde z radia,nevim,jak si to tam tedy zapojil,zda pres hi/lo adaptery ci nejak zbastlil,ale do RCA v podstate zadny vykon nejde/takze je plne u zadku,jak mas vykonne radio a jak pise ladinek,radia maji od 10 do 20 W i ty co maji napsano 4x52W..
na RCA vystupech se reguluje napeti a to poustis do zesiku a ten ho zesili...
takze neplest 50W ze zesiku a 50Wmax co je napsano na radiu...
jo do litru se da sehnat zesik co tech cca 150W do mustku da...

24.07.2013, 18:15 |
Hrdlo Tak myslím že je zbytečné kupovat něco výkonějšího, když stejně ten subw. co mám má stejně 150W RMS a lepší kupovat neplánuju, bohatě mě vystačí.
no idealni by bylo dat ten 4kanal na predek a zadek
a na sw koupit nejaky 2kanal co da alespon tech 150W
a hlavne mit radio co ma RCA vystupy
Tak by mě zajímalo jak to teda máš zapojený ty máš hi low převodníky nebo něco nebo jak? Máš fotky? Ten Mac co máš myslím nemá vysokoůrovňovej vstup.
ja si mislim ze proste dal ten kabel z radia kterej je pro repro do RCA na zesik...
proste jsi musis koupit radio co ma 3 RCA aby jsi mochl dat predek-zadek a sub..muzu nabydnout Panasonica co my hraje v aute

24.07.2013, 22:39 |
Hrdlo | Upraveno: 2013-07-24 22:40:39
Tashev: Ano, přesně tak jak píšeš jsem to udělal, protože to starý rádio nemá RCA a investice do nového co má výstup 3 RCA je kolem třech tisíc a na to teď naráz peníze nejsou a nějakou dobu ani nebudou.
Překvapivě to ale i s tímhle provizorním řešením hraje celkem fajn, zesák se nepřehřívá, pohoda. Akorát subwoofer nemá ideální zvuk protože do něj leze z rádia "neupravený" zvuk i když ho mám zaplý na LPF.
Ještě jsem zapoměl zmínit, k zesáku mám připojen 1F Kapacitor, bude stačit na dva zesáky?
ja premislim o prodej panasonica a cena nebude 3000.kdys tak napis na mail domluvime se!ale jinak radio je zaklad.
radio co ma 4 ci 6 RCA koupis za litr...
kapacitor je v tomto pripade zcela zbytecny a nepotrebny=vyhozene penize,za ne si mohl poridit pul radia c ctvrt zesiku..o]

25.07.2013, 13:24 |
Hrdlo | Upraveno: 2013-07-25 13:24:45
Opravdu? Já co se tak letmo díval jsem je vyděl až u těch dražších rádiích, teda, když nepočítám bazar...
Kapacitor jsem dostal od strejdy kterýmu sebraly papíry :D takže už ho nepotřeboval...
Tashev: Píšu na mail..
no to ja prave pisu o bazarovych radiich...za litr nove znackove opravdu ne..o))
Leda tak do 8 ohm coz by nebylo zlý, ale velkej průšvich bude, že předek i zadek bude mít stejnou hlasitost. Chce to na každej měnič svůj kanál. Jetý zesy jsou za babku.

25.07.2013, 21:53 |
Hrdlo Radaman: Šak už jsem byl přemluven koupit nějaký bazarový zesák :D
Domluvil jsem se s Taschev že od něj ale nejřív odkoupím autorádio, protože to co tam mám teď je opravdu k ničemu.
Pro zajímavost
[ Link ]