Navštíveno 3491x

Zdravim,
potřeboval bych od Vás menší radu. Dneska mi schořel můj milovaný člen rodiny Helix P12 Precision. Chtěl bych nechat ozvučnici a jen vyměnit subáč. S tim helixem jsem byl celekm spokojen, takže jestli bude nejlepší řešení koupit znova helix tak ho tam dám. Ale jeslti máte nějaké nápady rady zkušenosti, kterej subáč by tam akorát pásnul a byl by lepší jak helix, tak sem s nima.
Předem díky

20.07.2013, 22:18 |
1kw Nechápu jak Ti mohl shořet. Mám P10 a pouštím do něj 500W (Helix DB 1000.1) a je to tak akorát.
Vzal bych znovu Helix.. :)
zvuk nebo bordel ???? asi bych dal zpet helix a nebo bych nechal helix opravit ,,,,,,,,,oni pak vydrzi trosku vic
Taky to nechápu neměl jsem to ani nějak vohulený, level jsem měl něco málo přes půlku a najednou přestaly hrát basy, žádná rána nic, tak vylezu zkontroluju zesík a pak si všimnu jak z basreflexu jde kouř. Nevim ani jak byl starej, kupoval jsem ho tady od někoho na foru a vydržel mi tak něco přes rok.
objednával jste někdo něco z téhle stránky? maj ho tady za trojku
[ Link ] a mohli by jste mi doporučit nějakou firmu na opravu toho subáče?

21.07.2013, 00:54 |
Mila To je Kralikovo (Kral007) stránka, to je cajk ;-) Nebo si tam můžeš dat moje JL audio 12v3v3, ten hraje jeste o kus zajimaveji :-) Mám ho i s bassreflexovou bednou ...
na opravu toho SW kontaktuj místního člena Petise
ok zkusim ho nechat nejdřív opravit
zatim díky
P12 je skvelej sw, cena je vyprodejovka z zkoupenyho skladu helixu, posledni kus, az se proda cena se posune zase k hranici 5.000,-Kc
ok objednal jsem novej z Vaší stránky, doufám, že tomu subáči nic neni když je poslední na skladě. Mám s tim špatný zkušenosti.
Po dlouhym uvážení a po debatě s Petisem jsem se rozhodl koupit novej a ten podpálenej nechat opravit a měl bych ho jako náhradní kdyby něco. A nebo by byla druhá varianta, že bych do auta narval oba dva, ale nevim co na to zesík. Myslíte, že E10 utáhne dvě P12?
Neni, novej kus
Mam i par P10 jeste :-)
utahne ti 2xwoofer ,ale musis nastavit tak aby nedochazelo ke zkreslení zesilovace ---a duraz na slusny napajeci kabely chce to uši a ne mit uši ,,Stravenkovýho Miloslava ´´

23.07.2013, 11:58 |
Mila Pepe, ty moulo :-D Zatím pořád tucám, takže cajk ;-) Už je to i tak nějak poladěný a chybějí vlastně jen vyměnit PB kompa a možná ta druhá baterka... ale na to je čas...
tak kabel tam mám padestáku což by mělo stačit. A mam tam jedno faradovej kapacitor.
A chtěl jsem se zaptat ještě na něco. Když jsem hledal na netu proč mi valstně schořel ten subáč, tak někde se tu řešilo, že za to může i slabá baterka. Jak na to má vliv? Né že bych měl slabou baterku, ale chtěl bych se tomu vyvarovat aby zase nedošlo k nějkaýmu kolapsu xDD
no obavam se ze u tebe to baterkou nebude ale :-DD usima neslysis z basaku zkresleni a basak jde do kopru bezne by mel byt 2x-3x tak silnejsi zesik nez je SW duvod zesik jde do limitace a nema nad basakem kontrolu ten zacne placat a nasledovne shori
jo a rozhodne nepredpokladam ze 350rms je nejakej extrem to poustim do vysek

23.07.2013, 13:15 |
blapanbla | Upraveno: 2013-07-23 13:15:32
Takže jestli to chápu dobře, tak když jde zesík do limitace tak ztrácí kontrolu nad subáčem, kterej si tam pak lítá jak se mu to líbí. A tim pádem schoří. Když to přeložim do češiny tak to prostě znamená, že zesík dává svůj maximální výkon, kterej už je nedostačující pro ten subáč? Je to tak ne?
To jsem si o sobě myslel, že mam trochu hudební sluch, ale podle smradu ze spálený cívky tomu asi tak nebude xDDD
ještě mam jeden takovej dotaz .... dá se nějka zjistit, jeslti mi neodešel zesík? Jelikož mi přišel novej subáč a řikam radši vyzkoušim náký obyčejný repro jestli to náhodou celý nezavinil zesík a ejhle zakouřilo se mi ze třech obyčejnejch repráků. Na zesíku normálně svítí kontrolka, že je všechno v cajku. Pojistky jsou dobrý všechno. Měřil jsem to oybč měřákem kolik má na výstupu a dává stálejch 55 V nebo co to bylo za jednotku. Dá se to nějka po domácku ještě zjistit nebo musim za odborníkem aby mi to proměřil?