Navštíveno 4352x

Zdravím vespolek.V autě sem utvořil malou sestavu(raději nebudu řikat o jaké jde auto aby se mě tu někdo nesmál) :).A potřebuju poradit používám Hifonics ZX 12 Dual Bandpass Subwoofer , nemám manuál ani nic podobného , mělo by to mít cca 250 rms každej.Krmím to Magnat Ultra 4000 4 kanálem , tak že používám jeden kanál na reprák , zdá se mi to dost málo a hledám na internetu 2 kanálovej zesilovač.Nabídka je opravdu široká ale sám nevím co pořídit , muj finanční strop je cca 7 tisíc.Naporadil by někdo výkonnej zesilovač?Nehledám značku ...A nebo , malej dotaz co když propojím stávající magnát z 4 ch na 2?Vím že to bude znít hloupě ale jak?Stačí přemostovat ?Tím že propojím kabílkem dva vývody ++ a --?Neschoří mě zesilovač?
:D Pokud máš teda tento basák
[ Link ] potřebuješ zesík o výkonu min 1kw a to žádný 2 nebo 4 kanál nemá takže potřebuješ monoblok.
Tenhle je podobnej ale není to on , je osazenej 2x 600w reprákama.Ehm blbá otázka , já myslel že monoblok je na jeden reprák?Nebo to mám udělat tak že pořídím dva monobloky a každej bude krmit jeden?
U tebe je důležité kolik má basák RMS ne MAX. Monoblok je jednokanálový zesilovač.. Důležité je kolikati ohmové repráky na to připojíš sériově nebo paralelně..
No problém že je to velice staré a nějak se mi nedaří najít parametry.Oba repráky jsou 4 ohmové a je to přesně tenhle tip
[ Link ] přesmě má rms nevím 600 určitě ne.Nemám k tomu žádnou dokumentaci.Jestli to myslim správně , chci to zapojit seriově ale to s 4 ohm monoblokem nejde nebo se pletu?Nebo to mám udělat že pořídám 8 ohm zesilovač a zapojím to paralerně a bude to oboje na 4 ohmech?Sem tak nějak samouk a nechám si něco doporučit přesně na tenhle subwofer.
Tady se můžeš podívat jak jdou zapojit basáky
[ Link ] . Většina monobloků je stabilní na 1/2/4 ohmy.. Můžeš na to zapojit kolik chceš basáků důležitý je součet wattů aby to zesík utáhl.
Děkuju , to je dost užitečná pomůcka , je ještě jeden dotaz.jak říkáš že na to můžu zapojit kolik chci basáků...na tom monobloku ale bude jen jeden seriovej výstup nebo se pletu?Takže to pak budu muset zapojit paralerne?Jinak ted pojedu do práce tak pak hodím link co jsem vybral.
Nic beru z5 ono to tak je popsané..pak hodím ten link.Ještě jednou dík.Jo a je to do trabantu , pořádným autům zdar:)

14.07.2013, 17:35 |
323Marty | Upraveno: 2013-07-14 17:36:40
:o) Ty vole, se Ti Trabi rozpadne :o))) Hifo dual BP v bakelitu, tak to bych někdy moc rád viděl jet na plnej výkon. Sežeň si tady nějakej monoblok, kterej bude mít kolem těch 600W RMS do dvou ohmů, měl by ses s cenou v pohodě vejít - třeba tohle od Pavlika:
[ Link ] . Když Ti něco zbyde, tak kup spoustu izolepy a oblep Trabiho kolem dokola, aby se nerozskočil :o))
Kdyby si chtěl nový monoblok, tak za hodně rozumné kačky je tento Crunch
[ Link ] a pak máme v akci vynikající mono Digital Designs SS1b
[ Link ]
Ahoj tak sem na chvilku doma než pojedu na dovolenou.A tenhle se mi docela dost zamlouvá
[ Link ] co přijedu jdu do něj.A jinak trabant se mi zdá jako jedná velká ozvučnice:)Sice lezou ven okna ale nic tam ani moc nevrže a tak..není to plech no:)Ale uvidím teda s tímhle zesilovačem , to bude asi o nečem jiném a konečně se mi splní sen.Začínal sem opravdu s málem.Jinak mockrát děkuju za rady , po prostudování ještě koupím kapacitátor a trochu tlustější káble od zesilovače k reproduktorům.Hlavní kabel a pojistku mám dostačující.Zatím a ještě jednou dík.
Kapacitátor je ti na <->. Radši připlat na ten zesík co ti tam Jirka nabídnul ;)
Jo máš pravdu.Stačilo prohlídnout forum :
[ Link ] ne vždy je dobré věřit kamarádům.
DD fajn,crunch bohuzel ty udavany vykony nema....
takz rozumejsi reseni koupit neco starsiho za podstatne nizsi penize....
Pavel 528: no bohužel máš pravdu , prosimtě používáš icq?Potřeboval bych se poradit a dohodnout.
no koukam ze te nekdo nahlasil jako zavadny prispevek to je ais tim ,ze si rekl pravdu :-DDDD
kup neco starsiho das za to dneska 1/3
jj asi nekomu slapu na kuri oko..o]]

28.07.2013, 14:05 |
pepe689 | Upraveno: 2013-07-28 14:05:47
aspon umis vymenit poťák:- nekomu to trvalo 1/4 roku a na nic neprisel njno ,,hifici´´