Navštíveno 4901x

Zdravím, vlastním Citroen C3 (viz přiložené foto). Vzadu v platu mám osazený subwoofer (jako free air - i přesto, že na to není stavěný) napojený na zesilovač (Obojí značka Carpower). Rád bych subwoofer vyměnil za nějaký vhodnější, ale vždy když najdu u prodejce poznámku "free air" tak se podívám na výrobce a ten hned píše něco jiného. Otázka tedy zní: Který free air subwoofer byste mi doporučili (popř. který máte vyzkoušený a hraje obstojně)?

Doporučil bych basák který není free air.. A až tě někdo klepne a to plato s tím basákem ti urazí hlavu tak ..
.....alebo aby niekto neklepol po okne ked zatuzi po basaku.
Malý basák v boxe s dobrým zesíkem tě udělá mnohem víc basů než free air. Já mam 8 crunche v kombíku a bohatě na doplnění basů stačí.
db-marek: O basák se nebojím, mám na oknech instalovanou folii s 5% prostupností, takže tam není nic vidět. A když to někdo zkusí tak to zkusí..to je život
endru.ondra: I při použití tohodle basáku co tam mám, jsem dosáhl slušného doplnění basů, a free air subáč, chci už jen z toho důvodu že na to mám připravené plato (dalším důvodem je ale zatraceně malej kufr u C3, takže subáč v něm by mi zabral polovinu celkovýho prostoru).
Zatím jsem koukal na tenhle subwoofer
[ Link ] a nebo nějaký model od Pioneer třeba model TS-W308F
To bych to radši dohonil pořádným repro než toto.
Můžeš to trochu zkonkretizovat? Jinak je tvůj příspěvek naprosto zbytečnej...
Kup si pořádný kompa do dveří.
Ty jsem k tomu chtěl taky přidat, jen jsem to zapomněl napsat do 1. příspěvku. Co třeba takový:
[ Link ] Nevím jestli má smysl "honit watty". Rád bych to připojil na zesik na kterém teď běží subáč. Tedy CARPOWER HPB-602.

30.06.2013, 22:15 |
1kw Pioneer hodně dělal free-air suby. Prohledej inzerci, poznáš je podle "F" na konci označení.
Ale hrát to nebude!
Děkuju, výše jsem psal, že jsem našel poměrně chválu na model TS-W308F, jen už se teď hůře shání. Neříkám, že od toho očekávám nějaký extra výkony a ani se s tím nehodlám zúčastňovat na žádných soutěžích, je to čistě pro můj poslech. Jeden čas jsem to měl vyřešený tak, že jsem měl repro v platu a ze spod byla přidělaná bedna, která vlastně tvořila ozvučnici, jen měla malý objem a já tam osadil bass-reflex nátrubek, tak se ten "projev" moc nezměnil... nechat tu ozvučnici uzavřenou, tak bych možná ani nepřemýšlel nad změnou..
Jen pro představu to vypadalo takhle, nevím jestli to bylo či nebylo ideální. Ale kdyby ta ozvučnice byla asi přesně navržená, tak by to mělo něco do sebe..

30.06.2013, 23:00 |
1kw Co udělat uzvučnici jako jsi měl a posadit tam nějaký 8 palec kterému stačí objem kolem 10 litrů..?
Např.:
[ Link ] [ Link ] Zahraje to rozhodně lépe jak Free air..
Určitě se tomu řešení nebráním, problém by teda byl nejspíš s montáží toho subáče. Pokud se nepletu tak ten co tam je teď tak to je myslím 10" ...
ale tak zaslepit nátrubek a sehnat 10" basák, kterej potřebuje ozvučnici kolem 15 l (tak abych byl schopnej jí tam taky narvat) by nemě být zas takový problém :) pak už jen nějak konstruktivně vymyslet tu ozvučnici a sehnat slušný kompy dopředu :)

30.06.2013, 23:43 |
1kw 10" do 15L uzavřenky je taky volba ale chce to truchu víc nakrmit..
Nakrmit? Jako koukat po něčem výkonějším nebo do toho trochu víc investovat?

01.07.2013, 21:25 |
1kw Když to zjednoduším tak uzavřenka hraje o trochu méně než bassreflex a také potřebuje silnější zesík aby se so vůbec rozehrálo. V reálu tzn. Bassreflex - 300W zesík, uzavřenka - 500..
nemáš nějakou zvedlou podlahu? když jsme měli C3 tak to bylo hlubší od hrany kde je zámek. Proč nedáš něco teda do te dvojité podlahy? a je po problému.
na prostor kufru jsem nešáhnul takže úroveň podlahy je origo... ale nechci znemožnit jakýkoliv využívání prostoru kufru. To už bych radši koupil subáč v boxu a zabral jím tak třeba "jen" třetinu kufru.
Škoda že s tím bassreflexem se razantně zvětšuje objem ozvučnice, těch cca 18 l co jsem tam měl bylo tak akorát