Navštíveno 5851x

Caute, mam takyto problem:
nahodil som novy HU Pionner P88 RSII a v pravom vyskovom repro pocujem po nastartovani nejake rusenie, ktore sa zvysuje podla otacok motora.
Predtym som tam mal alpine a rusenie tam bolo tiez ale bolo ho pocut len velmi slabo.
Kedze to robi len pravy reprak, RCA kable som neriesil (vedene su stredom auta, uplne mimo akychkolvek napatovych kablov) a skusil som vymenit reprokabel ktory vedie z kufra od zosiku k vyske... no nepomohlo :/
Teraz neviem ci mam investovat do nejakych kvalitnejsich repro kablov ale skusit tie RCA kable, co myslite?
Aj mě to dělá. Ale vždy za studena. Chvílu hraju a je to ok. RCA mám AIV v opletu 3x stíněné .. Zkoušel jsem uzemnit rádio a nevím co ale nic nepomohlo tak nevím možná dát silnější kabel k baterce mínus nebo nevím :D
P88RS mavala jednu chybu, ked bolo radio pod napatim, a zapajali/odpajali sa RCA, tak nasledne zvyklo piskat - odpalena ochrana na RCA, par centova zalezitost. Dalsia vec moze byt kostra RCA, ak sa da, skusil by som rozobrat RCA konektor a pozriet ci nemas napriklad prasknute cinovanie kostry k RCA konektoru, mne sa uz stalo...
Tommy ochrana RCA to nieje, s tym som uz bol v oprave kedze pri prvom zapojeni som to samozrejme odpalil :D
Skusim pozriet tie konektory...
Moze byt to rusenie sposobene aj vedenim reprokabla popri napatovom? alebo tuto moznost mozem vylucit?
repro a napatovy vedla seba by nemal byt problem, skor to vidim na kostru RCA, pripadne by som este pozrel kostrenie ostatnych komponentov (zosik, baterka, alternator). Ale kedze to mas len v jednej vyske, tak skorej asi RCA ...
Tak problem vyrieseny... bola to kostra zosika
Najlepsie natom je ze tato moznost bola skusana ako posledna :D
Inak povodne bol zosik ukostreny spolu s monoblokom na woofer, ked som ten co pohana vysky prehodil inde tak brnenie prestalo.
Tak asi dva tyzdne dozadu ked som vymenil zosiky za etony zacalo rusenie znova...
Predytm som to vyriesil jednoducho, ako som napisal vyssie - stacilo prehodit kostru jedneho zo zosikov. Myslel som ze aj tento krat to bude nieco podobne... Vcera rano som sa do toho pustil a skoncil som vecer o 9 s tym ze rusenie prestalo no absolutne neviem cim bolo resp. je sposobovane...
ako prve som sa snazil najst inu kostru pre kazdy jeden zosilovac... Pre dvojkanal co pohana stredobasy sa mi to podarilo - rusenie prestalo. Problem bol zosik ktory pohana vysky... Ziadna sanca najst kostru pri ktorej by prestalo rusenie vo vyskach... Napojil som radio priamo na baterku, aj + aj -. Rusenie tam stale bolo. Skusal som napajat zosik z externeho zdroja, vtedy tam rusenie nebolo ziadne. Nepodarilo sa mi vsak v mojom aute najst vhodnu kostru.
Nakoniec som uz s tym stratil nervy a nahadzal som to do auta a pozapajal. Posledny pokus bol ze som radio ukostril priamo na baterku a rusenie sa stratilo (radio bolo na sedadle, mimo miesta kde ma byt osadene). Povedal som si fajn, nasiel som problem... Radio som vsunul na svoje miesto kable ulozil a rusenie tam bolo znova :D:D
Odpojil som ovladanie volantu a antenu - rusenie zmizlo, skusal som to aj so zapojenou antenou aj so zapojenym ovladanim stale mi to tam nieco rusilo...
A teraz otazka nakoniec - je mozne ze v okoli radia, teda v palubovke sa nachadza nejake zariadenie/kabel ktory prenasa rusenie do radia cez cokolvek co je pripojene do radia?? teda antena, ovladanie na volant a podobne???
Normanle neverim ze riesim takuto uplne zakladnu vec, teda rusenie a nemam zatial cas a hlavne moznost poriadne nastavit cely system co sa tyka zvuku :/

18.09.2013, 18:25 |
skoki mam presne ten istý problém ako ty. Tiež bmw e46. píska mi pravá výška a stupnuje sa to pridaním plynu. začalo mi to robit dnes ako som pohybal radiom, nemal som vsak cas to uz riesit, ale ako tak citam tak to zrejme naozaj bude niecim pri radiu, kedze doteraz mi to nerobilo... dostal si sa už k nejakemu rieseniu?
Zatial som to nemal moznost otestovat ale myslim ze to bude nieco pod volantom, resp. okolo, skus vsetko viest co najviac po pravej strane. Dufam ze tym to odstranim :/
Tak sa mi stala mensie neprijemnost... Moj zosik eton 1054 z nicoho nic prestal fungovat. Mam na nom zavesene vysky a jedneho rana proste nehrali... Vcera som sa nato pozrel a zosik sa vobec nezapina, nic nesvieti... Nema niekto tip co sa mohlo udiat? :/
Zosik som vymontoval a budem ho musiet dat pozret...
Ale chcel som este jednu vec, vysky som docasne zapojil na 2ch eton 2802... a rusenie je spat... na 95% som si isty ze je to napajanim radia, len zatial sa mi nepodarilo najst sposob ako to odsranit, skusal som radio napojit uz snad vsetkymi sposobmi, no stale tam to rusenie je :/
Normalne zacinam uvazovat ze ten pio predam a vratim sa k alpine alebo niecomu podobnemu... alpine mi to vobec nerobil
pioneer p88 rs2 je perfektne radio a hlavne za tie peniaze kde sa da pouzite kupit za 150e je to najlepsie co tento trh ponuka ale o inom so chcel poviem to takto co my toto zasrate vydrbane radio zozralo nervom si nevie nikto predstavit a hlavne preto ze tie posrane RCA sa tam stale seru raz sa pomylis dotknes ich o seba a je to v prdeli a nakoniec na tom hajzlovi prestal ist displej tak som to dal prec ale ako radio zvukovo a tolko nastaveni je perfektne daj to pozriet do servisu napriklad aj pavel z prahy to pozre alebo aj tommyds by to vedel dat spravit a co sa tyka etona mohlo to spravit aj to radio aj mne prestal ist esx a tiez samo od seba to prestalo hrat