Navštíveno 5684x

23.05.2013, 19:18 |
Glazz Zdravím,
Nevíte někdo co to muže zpusobovat ? Zničeho nic se ztiší skoro nejde slyšet, po vypnutí a zapnutí rádia beží v pořádku, stává se to většinou když jedu dýl jak pul hodky,ale stane se to jen někdy. Druhej den jde třeba bez problemu hodinu 2..
Subwoofer Pioneer:TS-W309S4
Zesilovač:CARPOWER HPB-1502
Radio: Kenwood KDC-3054UG
Vypíná se zes. Baterka nejspíš nebude v pořádku. Průřez napájecích kabelů?

23.05.2013, 22:02 |
Glazz | Upraveno: 2013-05-23 22:04:27
Zkusím zkontrolovat tu baterku,ale mám tam novou cca.4 měsíce kupoval jsem ji k setu.
Kabel je 20 mm a mám to vedený i přes kapacitor.

23.05.2013, 22:23 |
1kw Zkontroluj nap. kabely, kontakty a pokud nepomůže tak nejspíš chyba v zesíku..

31.05.2013, 15:01 |
Kynio Mně se děje něco podobnýho. Je to nepravidelný a navíc začne prostě hrát jen pravá strana auta a sub jakoby na půl. Vedený to mám z rádia přes 2 cinche, kde na konci mám čtyři Y rozdvojky. 4 cinche do eyebridu a dva Blaupunkt pro sub. Eyebrid byl na výměně cinchů, takže tam zkrat nehrozí. Dost mě zaráží, že občas prostě jakoby přestane hrát levá strana a sub je o hodne slabší, pak najednou lup a vrátí se to do normálu. Někdy hned od nastartování, někdy při stání na červenou, někdy při jízdě. nechápu. Baterka varta 45Ah. Kapacitor nemám..
Zesík Blaupunkt GTA260 + Eyebrid 4Y450. Oba mají svůj 10mm2 kabel tažený přímo od baterky. Kostru taky každej svlj 10mm2 kabel asi 50cm dlouhů a pod jeden šroub v kufru.
a když to máš takhle hezky ukostřený do kastle, jestlipak máš taky dalších 10+10qmm přidáno od baterky na kostřící bod v motoru? jestli ne, tak ti chybí defacto mínusovej pól!!! jelikož přes kostru na kastli to sice doleze, ale teoreticky se to nemá kudy vrátit zpět na baterku

31.05.2013, 20:33 |
Kynio Od baterky na kastli mám asi 15cm kabel s průřezem 16mm2. To nestačí?

01.06.2013, 10:02 |
Kynio Včera jsem zkusil odpojit cinche od subu, aby hrál jen hlavní zesík a 2x po sobě se zase zapla jen pravá strana. Pak jsem chytl těma háčkama rádio, vysunul ho ven a najednou se to plynule přeplo na stereo. Bude něco špatně v kabelech za rádiem. Nechápu sice kde, jediná možnost je cinch, ale ať už jsem s ním hýbal jak jsem chtěl, už se mi nepodařilo vyvolat neduh s hraním jen jedné strany. Kvedlat s cinchama sem mohl jakkoliv.
Zajímavý taky je, že když takhle přeskočí zvuk jen na pravou stranu, tak levá sice hraje, ale strašně potichu, chrčí a navíc ještě slyším mnohem víc alternátor. Pak třeba při jízdě lupne, vše se zpraví a altík slyším jen když se snažím. (mám odrušovací modul na cinch SINUS LIVE GL 205. Pomůže jen trochu tomu pískání od altíku, ale lepší než nic..

01.06.2013, 14:32 |
Kynio Ještě dodám, že se mi 2x po sobě povedlo vrátit zvuk do sterea tím, že sem volume na rádiu protočil skoro na max. Sice mi málem praskla hlava, ale pak to bylo chvíli ok..

01.06.2013, 14:54 |
1kw Kynio: Nemůže být špatný potenciometr v radiu..?

01.06.2013, 14:56 |
Kynio | Upraveno: 2013-06-01 14:58:08
Myslíš volume? Tomu se mi moc věřit nechce :-/ rádio je nový a volume funguje dobře po celým rozsahu, bez prskání atd..
občas stačí přejet nerovnost a stereo je pryč..asi prostě někde kontakt, ale ať hýbu čím chci, nejde to vyvolat :(

11.08.2013, 10:50 |
Kynio Vypínání subu a levé strany způsoboval vadný chunch konektor u rádia. Vyměněno za cinch káble Autotek za 150Kč a funguje bezvadně.
Co se pískání altíku týče, problém byl cinch v blízkosti napájecích kabelů u zesilovače..už je klid :)