Navštíveno 4758x

Zdar lidi mám problém s dobíjením baterek auto teď jezdí minimálně nestihá se dobíjet.Mam dvě baterky optimu redtop 50 Ah a hollywood 20Ah a potřeboval bych něco čím to nabíjet aby to bylo dostačující.Nevim jestli je lepší zdroj nebo nějáká klasická nabiječka.Dopročte please něco s čím máte zkušenosti.Díky za rady

04.01.2013, 19:12 |
wefa | Upraveno: 2013-01-04 19:19:32
Určitě zdroj, ale jaký, to už ti poradí zkušenější :)
Řešilo se to tu několikrát a nejčastěji je doporučován a
[ Link ] nebo levnější
[ Link ] .
na tohle si kup nekde v tescu za 3kila nejakou nabijecku a mas po starosti
klasickou nabijecku bych urcite na dve odlisne baterky a hlavne na tu hollywoodku neporizoval,investuj do zdroje,treba ten manson je dobrej a osvedcenej.
Ok pořídím teda ten zdroj,bude stačit ten nejlevnější?
tak asi urcite taky poslouzi,ale zkusenost stim nemam,ja pouzivam Manson
no nevim ale pokud je to vylozene na dobijeni tak nejlepsi asi
[ Link ]
Zdroj, nabíjí asi, ale natvrdo? Takže je třeba ho včas odpojit? Tudíž měřit na kolik je/jsou baterka/y nabité?
manson si proud snizuje podle potreby, stejne jako slusna nabijecka, ten ctek toho ale umi vic

04.01.2013, 22:37 |
petis Kup Mansona, je osvedčenej a funguje. Doma už nabíjím jen sním. Jen mám Voltcraft, ale je to asi stejný.
Taky používám Mansona a nemůžu si stěžovat.
Seat Power proc by mela nabijecka oproti zdroji met spatnou funkci na dve rozdilne baterie je to to sami jen ze si nastavis co chces ale na ty jeho baterky i kdyby to dobijel kladivkem je to uplne jedno

06.01.2013, 00:18 |
rebel no manson je good ale dobijet dve jine baterie neni echt krom toho lepší mit aspon dve stejne a pak nabijet .škoda baterek pak každa ma jinou vlastnost a jinou kapacitu a td ................
Objednal som si Hollywood SPV 45 stačí mi na to CTEK 5.0 alebo je hodnejší laboratórny zdroj napríklad spomínaný SPS 9400
Důležité také je, zda potřebujete pouze dobíjet, nebo navíc pokrýt spotřebu třeba na srazu apod.
Za mne rozhodně zdroj. Mohu několik hodin hrát (na srazu, soutěži, nebo při ladění), zdroj pokrývá odběr, takže stačí kdykoliv jen odpojit a jet, baterie je plně nabitá.
Čiže stačí pripojiť k baterke nastaviť napätie? Ak som správne pochopil tak zdroj dokáže aj lepšie nabiť batériu čo je asi tiež výhodou. Takže okrem rozmerov a ceny nemá malá inteligentná nabíjačka výhodu oproti zdroju (pre batérie ako napríklad Hollywood)
Dají se plynule nastavit A i V. Pokud to nastavíš a nepotřebuješ ty hodnoty měnit, tak potom už pouze zapínáš a vypínáš hlavní vypínač zdroje.
Jasné ale napríklad na SPS 9400 si nastavím napätie a o prúd sa už nestarám, teda niečo ako automatická nabíjačka. Ty máš teda takú kde sa dajú nastaviť obe hodnoty na pevno alebo sa automaticky menia podľa odberu
U nastaveni proudu vzdy jen omezis maximalni proud. Abys nekam nepoustel vic nez je zdravo...smerem dolu uz si to upravy zdroj sam, podle toho, kolik baterka potrebuje.
A za mne klidne i ten obycejny PowerX...mam ho uz asi 2 roky a parada. Podle displeje v pohode pousti i 22A cele odpoledne a drzi :D