Navštíveno 21560x

čavte:mám dotaz ohľadom umiestnenia stredov, dnes som pozeral pod palubku a pod okno nevopcham nič- ide tade kúrenie. Možno by vošli i do domčeka k výškačom, čo by bolo možno idealne kôli scéne. Ale tam pravdepodobne nevojdu, scanspeak sú dosť veľké.Tak mi napadlo zrušiť bočné výfuky kúrenia a namiesto dať stredy, buť smerované do kabíny alebo ku čelnému sklu. Od výškačov to je cca 10cm. Čo poviete na tento nápad????? Hovadina?

Ake mas stredaky? Su to kaloty alebo potrebuju objem? Ja som pouzil trojuholnik spatneho zrkadla, aj ked je pravda ze ho mam relativne velky... Ja tu vidim 2 moznosti:
- pouzit trojuholnik spataku a vyskac na A-stlpik nad neho
- pouzit pre stred aj vyskac A-stlpik
stredy este nemám, dalo by sa i na stlpik len tie vyšky sú dosť dlhe, majú svoju ozvučnicu, dlhú cca 5/6 cm. potom by mi na stlpiku vznikla dosť velka bublina. veď vyskúšam i túto možnosť.
Tommy: tie moje možnosti na foto sú podľa teba blbosť?
INAK MôŽETE SA VYJADRIT I KU STREDOM KTORE MATE OVERENE, PRIPADNE PONUKNITE. NECH NEZAKLADAM DALSI PRISPEVOK! ĎAKUJEM

Pri tvojom riesenei aj ked nasmerujes stredy hore, budes mat scenu nizko a este aj blizko seba ...
JJ poznam tie vyskace, maju pridany objem kvoli nizsej rezonancke, pokial ale stavias 3pasmo, tak podla mna zbytocne, nizsie ako 2500Hz ich urcite nebudes pustat ... otazka ci by nebolo lepsie ich zmenit za R3004/602000
Co sa tyka stredov, ja mam Udimension XM3ky, velice podarene stredy, velmi otvorene, podanim prijemne, zvladaju dobre zatazenie, a maju nizke FS, takze vies snimi hrat od 250Hz ... objem im staci cca 0,5litra ... Buducu sezonu sa knim bude davat novy vyskac, 32mm, prve testy dopadli velice dobre :)
inak tiež som mal prvú volbu na vyškače Udimension prox t3, ale rozhodol som sa pre scanspeak.
vyskúšam to rozmerať na ten trojuholník pri speťáku.
Povodne som chcel doplnit tie stredy o vyskace XT3, ale nasiel som lepsie :)
ked sedis v aute mas vidis miesto vedla noh (kick panely?) lebo tam je super miesto, ak nechces rezat palubovku
inak bocny vyduch kurenia je v zime treba, preto som ja prerabal....
ako stredy k tvojim vyskam SS 12MU Illu seria.
a sup do kick-panelov ak mas malo miesta tak 10F - discovery seria ale vobec sa nemusi hanbit
ako stredobasy ostavaju uz len 18MU, tam by som kompromisy nerobil....
edit:
10F sa da supnut do palubovky free air, cize s kurenim to nie je problem
noclue:ked sedis v aute mas vidis miesto vedla noh (kick panely?) lebo tam je super miesto
neviem či som pochopil, myslíš mieto v tapacíre dvier? odkladacie miesto?
Stredobas mam vyriešený ak si myslel ten!

16.09.2012, 16:44 |
Toxxx No ak sa mozem pripojit tak ja osobne stredy do palubky davat nebudem. Je pravda ze scena je hlboka a ma to aj ine vyhody ale zase stratim na sirke takze ked ich mam v u spatnych zrkadiel mi vyhovuje.

16.09.2012, 18:15 |
ivls za me do vydechu topeni ne,
sirka nic moc, vyska nic moc a vzdalenost taky - tak nevim, proc zrovna tam
trojuhelnik, nebo a-sloupek
Jako ivls.
Vepředu pod sklem u mne trochu utrpěla šířka scény. Ten trojúhelník nebo sloupek bude OK. Velmi dobré jsou třeba Focal Utopia Be, nebo Brax NOX. Malé, nenáročné na objem (lze i Free Air) a cenově jsou v pohodě.
Tak pravdepodobne pôjdu do trojuholníkov, ak vojdu. Mne sa pozdávajú i U dimension prox M3.
Na Free Air máte nejaké typy?
Inak ak máte niekto napredaj stredy tak ponúknite!

16.09.2012, 20:57 |
wefa | Upraveno: 2012-09-16 20:58:54
Trochu se vetřu s otázkou na místní GURU. Pokud by se volila varianta jedno na sloupek a druhé do trojúhelníku, co je lepší dát kam? Mám na mysli, zda střed raději dále od sebe, tedy na A sloupek a výška blíže, či naopak? Samozřjmě se nabízí oboje na stejné místo u sebe, ale kdyby...
konečně debata, která bude o něčem a připojuji se k wefovy toto mne také zajímá

16.09.2012, 21:01 |
Toxxx wefa: Tych variant je vela a co je lepsie si musis skusit;) Ja mam na trojuholnikoch stredy a stlpikoch vysky.

16.09.2012, 21:06 |
wefa Ne že bych se chystal v brzké době, ale tato informace mě zajímá pro případný upgrade. Budu předělávat, to je jasná věc, ale samostatné středy mě prozatím asi minou.

16.09.2012, 21:10 |
Toxxx Takze mas moznost si to vsetko prezriet a popocuvat na Finale Europy ak bude v CR lebo tam budu instalacie za to stat;)

16.09.2012, 21:12 |
wefa To už by za to stálo, si vybojovat volný víkend .)

16.09.2012, 21:13 |
Toxxx To si pis;)
Wefa: tak to si mi práve vzal myšlienku,
Podľa mňa ako Toxxx píše: treba asi vyskúšať, čo bude prezentnejšie tak na stĺpik! Najskôr to vychádza na výškače - keďže produkujú najvyžšie tóny. Ideál by mal bytˇ čo najbližšie pri sebe. Mňa to čaká- laborovanie

16.09.2012, 21:23 |
Toxxx No ono to inak ako laborovat nejde lebo som videl vela montazi a bol som prekvapeny co vsetko funguje:)
Středy bych dal na ten trouúhelník, právě kvůli šířce scény a výroba bude asi také jednodušší než na A sloupek, tam to chce více laborování, aby to trochu vypadalo.
Trochu inspirace. Středy a výšky Accuton.

Brax HT1 + Brax Matrix 3.1 (Brax NOX).

Předpokládám, že konkrétně toto bude k vidění a poslechu i na ME EASCA.
hifim@ni@k: díky za inspiraci ty první dvě jsou masakr líbí se mi hrozně ta čelní leštěná plocha
Kdo neslyšel, neuvěří. Braxy sem poslouchal asi hodinu. Byl to opravdu zážitek nad zážitky. Ještě teď mám husí kůži.
@macumoto:
preklep: ide o stredy, napriklad tie SS, co som Ti doporucil.
Akusticky dobre miesto je vedla noh, ale za predpokladu, ze mas aspon trocha priameho zvuku... teda ked reprak vidis, tak mas priamy zvuk. Pri tak velkej vzdialenosti repro od posluchaca, to pri dobrom naladeni vytvara dojem, ze zvuk nie je v aute ale na kapote pred celnym sklom... V amerike je to celkom oblubene...
Ono by to nemuselo byť zlé, veď i v domácom hifi nepočúvame z 50cm ,len si neviem predstaviť keď tam máš spolujazdca ,ako by sa šíril zvuk.

18.09.2012, 21:38 |
ivls | Upraveno: 2012-09-18 21:40:29
mel jsem moznost slyset jednoho anglicana s touto koncepci a porad jsem tomu neveril, ze vyska sceny byla ok - proste to bylo, jakoby byly stredy a vysky na mistech nam standardnich
to macumoto,
nejsem si uz ted jist, ale myslim v aute sedel u spolujezdce jeho majitel
chcel by som nieco take pocut, hlavne ako hraju výšky z takeho miesta.
Macu: videl som stredaky v kureni v novej A3ke no netusim kde to bolo, je mozne ze v niektorom casaku. Myslim si ze by to stalo zahriech vyskusat to co to urobi...

19.09.2012, 22:01 |
ivls to db-marek,
stredy v topeni jsem slysel v bmw a osobne, jak jsem psal nevidim v tom ani jedno pozitivum, proc tam
rozhodne to poslouchatelny je, ale ..... jsou lepsi mista, kam dat stred
ivls: v dalsom aute to urcite skusim predtym, nez zacnem rezat palubovku.... inspiraciou bola jedna rakuska A6 s SS repro a DLS A4 zosikmi
noclue: vypadá to zajímavě, jen nechápu jak to auto provozují. Jezdím s autem do práce celoročně. I kdybych dal kdovíjaké mřížky, asi nezabráním tomu aby se na repráky nedostal sníh, písek a další bordel.
Myslim si ze pokial to nevyskuša tak zbytucne budeme debatovat o tom....
macu: vyber uplne mriezku kurenia a "trubky" za vetrakom tak aby si to vedel dat v pohode dostat do povodneho stavu :)
čo poviete na toto miesto,??? bude potrebné domec pre stred trošku pretiahnuť cez palubku, ale do stratena aby som nemal na palubke nejaké bubliny, smerovanie by vychadzalo niekam medzi sedačky, to platí pre výšky. teraz neviem či stredy smerovať ako výškače, alebo ich nasmerovať na čelné sklo ,aby sa zvuk odražal. A druhá vec z čoho mám obavy, že tie stredy voči výškam budú nevyrazné, utopené!
skôr než začnem laborovať a ukladať repro, som zvedavý na váš názor!

Stredy napriamo ... Ako myslis utopene ? inak kvoli sirke sceny by som stredaky daval co najviac von, si si isty ze z trojuholnika spataku nedokazes spravit nejaky objem pre stred?
Ja mam takto nejak

Tommy: čiže, keď na stĺpik tak smerovať streďak do kabíny?
To utopenie stredov som myslel že, nevýrazné zvukovo,... Inak na ten trojuholník by stred vošiel v pohode, ale Já to chcem mat´ ako celok aj s výškačom. To neviem či vojde. Budem tie trojuholníky musieť zväčšiť.
Chcem to presne ako to máš na foto!
Predpokladám že trojuholníky sú naj. miesto čo sa týka scény atď.
tak ono je to o kompromisoch - ak to das na palubku, tak zuzis scenu ale ziskas na hlbke. Ak das to trojuholnikov trosku uberes hlbke ale ziskas na sirke - je to o skusani. Ano myslel som tak, ze smerovat do kabiny ...
Nemyslim ze by mali byt utopene, pokial im das adekvatny zosik (a podla mna by mali mat ten najlepsi zosik zo sustavy) tak to bude dobre ....
trojuholniky su v niektorych autach naj, v inych je to stred v palubovke s odrazom od skla v inych je to zasa kickpanel.....urcite zapojit stredy bez ozvucnice a pri malej hlasitosti sa pohrat s umiestnenim....
Tommi: tie u-dimenziony vyzerajú brutálne, k mojím scanspeakom sa hodia. Ešte počkám až mi vráti poisťovňa spoluúčasť z búračky a hneď objednávam.
No zosíky mám Genesis fourchanel 2ks s toho jeden je staršia verzia, presné označenie si nepamätám, výkonovo je niekde okolo 4x50w, tento práve bude ťahať stredy a výšky, ten silnejší ťahá stredobas a v premostení Genesis 25.1 . Ako šťastné riešenie to neni, ale keď si poviem že hudbu som vôbec nechcel, tak nato s....m! Časom vymením! Bol som magor keď som predal A3 2ks a A6 od DLS
preto si pri vymene auta necham komponenty aspon rok, ked to vydrzim rok, vydrzim, ked nie, aspon to mam pripravene

28.09.2012, 20:01 |
ivls souhlas s TommyDS,
vzdy je neco za neco, je dulezite si ujasnit preference a z ceho jsem ochoten slevit a podle toho se zaridit
jinak, myslim TommyDS, ze zamenujes hloubku sceny s vzdalenosti sceny
ivls - ano, sorry, mas pravdu. myslel som vzdialenost sceny ;)

29.09.2012, 11:23 |
ivls TommyDS, v pohode - vidim, ze i Toxxx, takto pise
pridavam take moje foto z archivu - jinak k foto, pohud je na stredech nejaka mrizka a pruzvucna tkanina, jako ma focal original, je v pohode, ale, jak jsem tak mel odr-ko, kde jsem mel jen takovou okrasnou mrizkou, tak me dost stresovalo, kdyz se otevreli dvere v desti, pripadne snezeni, ze to bylo na hodne exponovanem miste
- i kdyz nekdo neznaly veci nasedal do auta a treba neco v ruce, cim by se eventualne dal stred poskodit, pri neopatrnem pohybu
jinak je videt, ze objem na stredech se da v trojuhelniku udelat

29.09.2012, 11:27 |
ivls tady je ten druhy priklad, kde me to celkem vadilo a neuvedomil jsem si to predem - ale zase by to vyresila nejaka funkcne dobra mrizka

29.09.2012, 11:34 |
ivls tady jsem nasel ty original focal krytky, jak vypadaji, pro ty co neznaji - zaklad, co prosvita je plastovy a plast je opravdu houzevnaty - nekolikrat jsem kopnul do basaku, ktere jsem mel kdysi pod obema sedackama a v pohode - no a na plastove mrizce je pruzvucna tkanina a cele se to naklapne na origo srouby - za tohle reseni za me palec nahoru

29.09.2012, 12:11 |
ivls to 26.09.2012, 20:18 | macumoto,
za me ano - podle me misto ve sloupku na ozvucnici na stred bude dost
- jinak, jak pises odrazem od skla jsi myslel dat stred do sloupku do polohy, jakoby byl v palubce a odrazit ho od skla? - abych se priznal, pokud si tedy takto myslel, mel jsem kdysi stejne uvahy, ale pokud nezkusis, nebudes vedet - kazda zkouska stoji za to, ze se muze povest a prinese to, co ocekavas - bohuzel ne vzdy se takto podari
pak dej info a pripadne foto, jak jsi poresil

29.09.2012, 12:28 |
ivls myslel jsem nejak takto - toto jsem fotil v rakousku v jednom aute a napadlo me, ze kdyby se hodilo komplet na sloupek, tak by se clovek dostal o fous dal ke kraji kovovemu sloupku a komplet to nalaminovat na sloupek, podobne, jako je na fotce - samo, ze to byla jen uvaha a zalezi auto od auta, jak to vyjde s mistem a jestli pro dobry vyhled by bylo vubec mozne - u me v oktavce by to asi nejak udelat slo, protoze palubka je ke sklu do kopce a tak bych vyuzil a srovnal do roviny
doufam, ze nevadi, ze jsem te zasypal fotkama, ale myslim, ze fotek neni nikdy dost a dovedou kolikrat inspirovat

29.09.2012, 12:33 |
ivls anebo, koneckoncu i takto, jak je na posledni fotce stoji za uvadu - ja mam treba plastove slouky dost vystouple a proto jsem uvazuval do sloupku zapustit, pokud jsou sloupky plitke, moc by si tim neziskal
ivls: dík za foto. Dobrá inšpirácia. Tá posledná fotka a umiestnenie repro je presne ako by som to skúsil i ja. Akurát to chcem viac celistvé so stĺpikom, lebšie prepojenie laminátom, aby to vyzeralo ako jeden nádor a nie dva. Tie stredy by som skôr riešil, natočiť do priestoru. No veď Keď budú doma stredy tak vyskúšam kde to vleze. Najskôr vyrobím kružnice na uchytenie a budem skúšať! Po zvukovéj stránke si neviem ani predstaviť ako testovať miesta na montáž, keďže nemám zmáknutý BitOne. A to by sa malo zakaždým ladiť, ( zmena pozície repro)!
Ako to vlastne spravím? Ani netuším.
Najskôr namontovať BitOne, potom umiestniť provizórne repro na trojuhoľníky a naladiť. Potom umiestniť repro na stĺpik a zase naladiť. Čo sa mi bude zdať lepšie po zvukovéj i vyzuálnéj stránke, až potom laminovať! Tak toto je beh na dlhé trate. Kurňa!!

30.09.2012, 19:05 |
ivls to macumoto,
jak pises : Tak toto je beh na dlhé trate. Kurňa!!
toto je vystizne, nic jineho, nez zkouset, zkouset a zase zkouset
tak sme to robili, sedeli sme s Misom v aute a pocuvali repro v roznych umiestneniach. Optimalna cesta, nenahraditelna....
Tak som sa rozhodol umiestniť stredy do stĺpikov. Nakoľko neni času, tak mi to prišlo ako najjednoduchšia cesta. Nechce sa mi predávať výškové domce, aby som tam dal stredy. Vyšky ostanú v trojuholníkoch a vedľa budú stredy na stĺpikoch.

09.10.2012, 11:07 |
macumoto | Upraveno: 2012-10-09 11:09:22
Večer bude i foto výroby
V predošlom :: nechce sa mi predávať domce, malo byť prerábať domce. ( robota telefónu)

09.10.2012, 20:11 |
Toxxx Pekne ides:) Kam ich smerujes?
Toxxx: smerujem ich cca medzi predné sedačky ľavý ponad volant a pravý je stočený viac ako ľavý ,opticky bližšie ku čelnému sklu. Neviem či som to dobre vysvetlil! Priebežne budem pridávať foto.

09.10.2012, 20:36 |
Toxxx Jj chapem ako to myslis. Som zvedavy na pokracovanie a nasledny zvuk:)

09.10.2012, 20:46 |
ivls dobra prace
Dík!
Inak i sub Genesis je namontovaný v kastlíku, viacmenej je hotový, očalunený( lepidlo som použil na čalunenie v autách) z dôvodu že koženka je podlepená penou. Vcelku je podobné ako chemopren , striekal som to kompresorom, pravdepodobne štetcom by boli hrčky. Použiteľné iba na rovné plochy!
Smerovaný je vodorovne s podlahou.
Foto zajtra ak stihnem.
Pekne, som zvedavy na prve dojmy ;)
To som zvedavý i ja! Ešte ma čaká natiahnúť káble, inak umiestniť zosíky a BitOne! A potom už len nájsť dobrú dušu ktorá mi pomôže naladiť! Čo? Toxxx?
výroba ozvučnice pre sub.do kastlíka

fotky su bieda, ako z mob.

moc pěkná práce a netrčí do prostoru. Jen aby se do toho omylem nekoplo..
každý pasažier bude poučený!!! miesta je tam dosť, je to znížené iba o 3cm oproti orig. kastlíku.

10.10.2012, 18:53 |
Toxxx toxxx co moze pomoze:) Sub je dobra praca. A pasaziera mozes poucovat kolko chces. Ked sa zabudne tak noha je v membrane;) Takze bez mriezky ani tuk;)
Toxxx: dík
Nad mriežkou som uvažoval, i pozeral po nete, len nič čo by sa mi páčilo som nenašiel! Genesis nemá žiadnu predprípravu, tak budem musieť niečo vykúzlit.
tak srtedy osadené kábel natiahnutý. Strekol som domce matnou čiernou.

ešte by som potreboval poradiť s optickým káblom na alpinu 9887R. Dnes som pozeral na rádio, zo zadu a našiel som iba tieto koncovky. Nieje mi to jasné, lebo štandard optik koncovka je tuším inakšia.
Aký kábel mám zháňať? Dík

Pekne a kedy budes hrat ?
Odkedy ma 9887 pticky vystup, ten horny konektor je na CD changer napajanie a dolny je podla mna JASO na antenu...
Mam taky pocit ze vystupy optiky z Alpine robil Frank Miketta ...
Tommy: Já som myslel že Alpiny majú optiku. Tak potom nič, pôjde to cez klasiku.
Hrať budem! Len neviem kedy, potrebujem prerobiť uloženie zosíkov a BitOne. Roboty natom nieje veľa, len potom to nastavenie BitOne bude maturita!

15.10.2012, 21:39 |
Toxxx Praca pecka;)
Bit one neni az tak zlozity. Ovlada sa dobre;)

15.10.2012, 21:53 |
wefa Dobrá práce. Velmi rychle jsi vše dokončil, smekám.

15.10.2012, 21:53 |
wefa Dobrá práce. Velmi rychle jsi vše dokončil, smekám.
Ešte výškače musím nejak doladiť výzorovo k stredom, lebo mi to nejak nelahodí, ale to bude ako posledná prácicka. Hlavne nech to hrá.
Jj. 9887 samo nemá optiku. Proto jsem použil třeba 7944.

17.10.2012, 18:42 |
db-marek | Upraveno: 2012-10-17 18:48:56
to co spominal TommyDS
[ Link ] Inak instalacia vyzera dost zaujimavo, snad bude moznost vypocut si to... do Přerova asi nejdes, co?
Mriezku by som dal asi len klasicku z PA ako toto
[ Link ] a natiahol by som na to priezvucnu tkaninu, konce zalozis pod tu gumenu obruc a cele to vydvihnes dutimy rurkami aby nenarazala membrana ale dal by som to len pod 4 sruby nech zvysne drzia poriadne...
db-marek: ten link čo si poslal ohľadom optiky, funguje to spôsobom odoslania rádia maníkovi a ten nainštaluje? Za 99€?
Do Přerova nejdem.
macumoto: nie 99 je praca, ak mas zaujem zavolaj Frankovi M aus C, najprv si to dohodni a potom mu posles radio, za pracu a postovne naspat.... Je to normalny kamenny obchod s dielnou bavili sme sa, ked som rozmyslal o mindmap dspcku...
Přidání optiky do Alpine je celkem easy, doma jsem si s tím hrál na svý 9853. Z mechaniky CD na motherboard vede páskový vodič. Až na výjimky je to u Alpiny PIN14, někdy označovaný jako DOUT (digital out) ve formátu S/PDIF. Takže pak stačí jen vytáhnout kabel na optický transmitter, ke kterému se přivede 5V napájení (dá se v rádiu najít), zem a S/PDIF signál. Já sem použil z komponenty z jednoho PC, kde byl z onboard zvukovky šlauch do záslepky s Cinch a Toslink konektorem.
Pokud za to chce někdo 100€, tak to začnu dělat klidně za 50€ na kšeft.
Milhazz: ty máš tedy 9853 s optikou? Testoval jsi to? To by mohlo zajímat swepa. Předělat u Clarionu nestandardní optiku za standard, pokud by to šlo také.

18.10.2012, 21:09 |
Milhauzz | Upraveno: 2012-10-18 21:09:50
hifim@ni@k: Zatím jsem si hrál jen s koaxiálním S/PDIF. Udělat na ní optiku a dát ji do bazaru ... myslím, že by to bylo celkem horký zboží co.
Edit: Jo jo, jinak na test jsem jako D/A použil domácí přehrávač Harman Kardo HD970, který má jak optický, tak koaxiální vstup.
Je tam! :)

19.10.2012, 12:18 |
Toxxx | Upraveno: 2012-10-19 12:20:10
Dobra praca:) Potom sa dohodneme na mojej 35:)
tak už som i výškače prispôsobil

23.10.2012, 21:19 |
Toxxx Vypada to perfektne:) Este by som mozno srobky zrovnal aby boli rovnako ale tot moj nazor iba;)
Na foto som si to všimol i ja ,zajtra dorovnávam. S tými šróbkami bola pekná panta, nič tam nepasovalo len tie mosadzné. Strieborné boli moc lesklé, a na x srobovák , keď som ich strekol tak to bolo otras, čierne boli úplne na h... , tak teda mosadzné a navyše stredy majú dierku a zapustenie tak na špendlík a výšky na poriadnu skobu
macumoto: ake su to presne sroby? by som potreboval aj ja nejake okrasne na tie stredy .... Inak vyzera to super, budem zvedavy co povies na celkovy zvuk, ako sa ti to podari zladit ..

24.10.2012, 07:05 |
swep milhauzz: už sme se o té optice bavili spolu, uměl bys ten nestandardní konektor, který má clarion předělat na standardní toslink? Bavili sme se i o možnosti svaření dvou optických kabelů - to je ale dost drahá varianta, neboť jen ten originál kabel od clarionu stojí přes 2 tisíce. Tak pokud bys to uměl vyměnit kolem 50eur tak by to bylo pro mne skutečně zajímavé
swep - já myslím, že jde všechno když se chce. Co máš za přesný typ rádia?

24.10.2012, 09:39 |
Toxxx TommyDs: Mozem doniest do Prerova. V sklade mame tieto srobky:) Mame mosazne.
Tommy: ak ti to ponáhla tak sa zastav na fajront na Galvániho 12/b a dám ti, alebo potom v Hornbachu. Tam som kupoval. Ako je ulička so šróbami, tak na jej konci smer sanita, je panel s mosadznými šróbami. Dobrý výber- "celkom"
super, dik za info... bo som hladal pre tieto moje stredaky nejake pekne, ale ani v ento nemali, som chcel nejake hlinikove a najlepsie s imbus hlavou ale samorez...
Tak s imbus hlavou by boli naj... ale také som nenašiel, iba s metrickým závitom

24.10.2012, 10:53 |
swep Milhauzz: Clarion DRZ 9255, k tomu je optický kabel DCA-005
viz diskuse zde
[ Link ]
A jó, spdif koax s fantom napájením pro toslink transmitter. To předělat pude.
Samořezky s imbus hlavou měl v nabídce Dexon. Nikde jinde jsem na ně nenarazil.

24.10.2012, 13:48 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2012-10-24 13:50:00
.

24.10.2012, 17:52 |
swep imbusove samořezky sháním už dlouho, včera sem se na ně opět ptal v Mladé Boleslavi v železářství a bylo mi řečeno, že takové nikdy neviděli ani neví jestli je vůbec někdo dělá.
Milhauzz: vůbec nevím jakým jazykem to mluvíš :) ale příští víkend bych s tebou o tom dal řeč v Přerově, ok? Doufám, že ve mě nevzbuzuješ plané naděje

24.10.2012, 22:47 |
1kw
tak po odmlke trošku zmena,
musel som vymeniť výšky, lebo scanspeak umreli. mojou chybou, bol som nedočkavý.
Nové miesto zasadli proaudio, na moje uši teda ulahodili. Sú jemnejšie, neagresívne, plne detailov a hlavne rovnaký výzor ako u dimension. Inak dík Gáborovi, že ich pustil do sveta

kufor hotový, tak pár foto! ale zase iba z mob.
keď bude času tak to nafotím poriadne.
Čo sa týka bit one a ladenia tak to je katastrofa. nieje to tak jednoduche ako to vyzerá na PC.
Zatial čo som postrehol s novým 4pásmom oproti 3pásmu tak: veci ktoré som nepočul už počujem, nieje to také uhuhňané a hlavne počuť nástroje a to nemám ani zďalka vyladené. Veci okolo bitone, praskanie, šum, tak na to sa dá zvyknúť. ale zozačiatku ma to pekne sralo!
Čo sa týka spodného pásma tak to musím povedať, že sa trošku pokazilo oproti tomu keď sub. bol v kufri a v MDF. Inak nemám teraz bednu vytlmenú, tak to urobím a som zvedavý čo to bude. Predpokladám že sub. Genesis bude potrebovať iné železo a nie zmostíkovaný 4kanál

tie fotky sú fakt na pikaču
pocul som aj bit one, co vobec ale vobec nesustali, dokonca jeden napojny cez analog.....na konfiguraciu maju sudruhovia z italie riesenie s automatickym nameranim cez mikrofony a zazracnu krabicku
Gratulujem, pekna montaz ... som rad ze s ProAudio je spokojnost ;)
Tak jestli se nepletu, tak ty středy jsou vlastně taky ProAudio: řada Aria MDA87neo
[ Link ]

05.12.2012, 19:35 |
Toxxx Pekna pracicka:)
noclue: a nebyly ty BitOne třeba nějak upravené uvnitř?
O jakou krabičku se jedná? Díky.
macumoto: pěkná montáž. U nastavení BitOne musíš začít konkrétním reproduktorem, jejich vzdálenost změřit metrem, zadat v cm, ale korekce provádět už jen v ms. Jinak se ti to bude celé posouvat. Na to určitě přijdeš.
hifi:
nie, neboli upravene
kalibracny soft + mikrofony (tusim 6 ks) urcene pre dealerov
Tak trošku bude zmena ale nie až tak moc, no po zvukovéj stránke snáď hej! Zadovážil som si dva dualmona Genesis. Tak zase bude čo robiť. Potom zreferujem dojmy!
nové foto!
čo sa zmenilo vo zvuku? hlavne stredobas má konečne objem a sub. začal pekne doplňať stredobas, stredy a výšky už niesú tak v popredí ako to bolo prd tým.

tu budem musieť vymeniť šrobky, nejak hrdzavejú a ten predný sa tam nejak nehodí. Dal som ho tam z dôvodu že z hora bolo vydno imbus hlavičku, lebo sú hrubé:

06.01.2013, 18:14 |
Toxxx Moc pekna praca!
Dík chalani!
Už len vybehnúť na nejakú SQ súťaž, dať si to ohodnotiť či idem dobrým smerom!

06.01.2013, 22:09 |
wefa 2 macamuto: Velmi pěkné! Dobře jsi si pohrál s kufrem, to je super. Chystám se kufr předělat, ale nějak stále nevím, jak se ti to tam takhle vešlo :) Máš menší zesilovače a hlavně já to mám špatně rozložené :D
Středobasy máš v origo místě, nebo jsi rovněž předělával dveře?
wefa: tie zosíky niesú veľké, Ono sa to dá naskladať do kufra i keď sú zosíky veľké.
Stredobasy mám v orig. mieste, poziciou mi to vyhovovalo. Sú zhruba v strede dvier. Akurát som musel všetko dookola vylaminovať. prikryté sú tapacírom, preto žiadne foto.

06.01.2013, 22:46 |
wefa Já se právě chystám předělat dveře. Myšlenku mám, snad to vyjde, ale moc se mi do toho nechce :/
Kufr zvládnu, ale už tou dvojitou podlahou je místa nic moc, navíc tam musím ještě dostat 10ku woofer s tím, aby byl i použitelný ...
Decentní a moc luxusní provedení ! Za 1 .
Tak po dlhšej odmlke pridám jednu zmenu a to je teda posun, hlavne čo sa týka podania zvuku.
Ďalšia zmena príde onedlho. Budem prerábať komplet dvre, iné meniče a hlavne nasmerovanie.

tak presne toto som pocul spolu s bitone v alfe, zosiky a menice thesis. Pecka!
Aj moja zostava sa bude dat vypočuť v Nitrianskom Rudne! Inak ešte musím vyriešiť nejaké muchy čo sa mi nepáčia. Hlavne ma štve šum BitOne.

13.06.2013, 19:24 |
ivls radio - krasavec
bitone, asi jeho spatna vlastnost - mas propojeno optikou?
Optiku ešte nemám. Budem potrebovať nejaký prevodník, iny konektor, lebo MCintosh nemá klasicky vstup pre optiku, má dig. výstup.
Po zistení že HU má optiku iba IN- vstup, a nie výstup, tak som McIntosha zaniesol do servisu, tam mi ho maník vyvedie a som zvedavý na testík!
Rádio prostě nádhera. Pokud lze dodělat optiku, tím lépe.
údajne by nemal byť problém ju dorobiť
Nemyslite si že sa flákam! najviac sa teším na oživenie procíku Helix c-dsp. Bitone bol dobrý, len ten šum bol fakt zlý. Nové budú i dvere, osadené s udimension. Hrať budú na celé dvere tz. priestor pod tapacírom aj dvere. Preistotu som dal ďalšiu vrstvu STP.

inak McIntosh nebude mať optiku, nedala sa vytiahnuť. Preto rýchla zmena procíku.

15.07.2013, 22:27 |
skoki bude to super až to bude :-)
Myslíš že ted jak to máš udělané (repra v tapecu) to nebude rezonovat?
určite nie, je tam viac než 1cm lamina a mdf pasy. všetko čo bolo nitivane som prerobil, a podlepil. už som mal tak robenu fàbiu a nerezonovalo
pekne, tesim sa na posluch ...

16.07.2013, 18:28 |
wefa Pecka chlape, já jsem se ke dveřím ještě nedostal, ale tohle se mi moooc líbí.

16.07.2013, 21:44 |
Toxxx Palec hore velmi zaujimava montaz:)
sám som zvedavý ako to dopadne po zvukovéj stránke. tie dvere boli zlé hlavne umiestnenie repro. najskor som chcel uzavrenky medzi tapacom a stredným plechom, ale malý objem, tak isto by bol malý objem i medzi stredným a vonkajším plechom
dvere očalunené, už len uchytiť a namontovať repro

čalounění je fakt luxus čéče
chalani v tlmdesign.sk sú dobrí ale trošku drahší. Ich práca vyzerá profi
Moc pěkný! Cena za obě čalounění? Docela by mě to zajímalo.
predné + zadné ( iba stredná časť) i s matrošom 380€
aha...takže máš 206ku 4 dvířko a nechal jsi udelat i zadní tapeciry? Abych byl uplně v obraze :-D

24.07.2013, 20:57 |
ivls pekna montaz,
jak to tedy je? - objem je jen v to tapecu a po plech?
- kolik je to litru?
nieje to objem iba tapacu po plech, ale až po vonkajší plech. objem tapacu je okolo 10-12l a to je màlo tak využijem i priestor po vonkajší plech, keď to bude blbé tak repro uzavriem
Me by docela zajimalo pripevneni tapecu ke dverim. Hlavne utesneni.
upevním to napevno dierovou pásovinou a závitové tyče durch cez plech, tesniť to budem buď na hranu dám lep na autosklá alebo v robote použivame na Vzduchotechniku take izolačné peny, tak to, alebo tam fuknem nízkorozťažnú purpenu.
radaman: ano 206 štvordverák

24.07.2013, 22:13 |
Toxxx Calunenie pecka teda.

24.07.2013, 22:40 |
wefa Nádhera!
dvere hotové, bola to pekná makačka

ešte žiadny, nemám to skompletizované. HU mám vonku lebo som si vymyslel tablet 7" namiesto stredových fukarov, ale na skúšku to určo dám. Som zvedavý ako zahrajú dvere a hlavne helix.
Dveře vypadají luxusně, pěkná práce.
ešte že existujú tablet makety.
Prvý test nevyšiel, snáď túto nedeľu.

30.08.2013, 09:24 |
ZoRG Videl som, pocul som a palec hore. ;)
ako mas napojeny tablet na bit1?
noclue, tablet mi ide cez stereo jack do mcintosha na vstup aux in. nabíjanie mi ide z dodatočne namontovaného zapaľovača. keď chcem počúvať tab. tak na rádiu prepnem na aux. voľbu pesničiek robím na tab. parádna vec, hlavne navi, ešte plánujem do tab. hodiť simku aby fungoval net.
inak dnes som prekopal komplet elektrinu, pekný masaker, hlavne keď som mal ísť s rodinkou do BA a auto ani b... naštartovať. El. v peugeote je nejaká divná. Keď som menil kábel z altíka na baterku, tak som si neuvedomil, že je smičkovaný cez štartèr.
vymenil som i rca, moje robenè klotz nahradili AIV arctic,
Ja som studoval moznosti,ako pripojit tablet na procesor digitslne a s prijatelnym jittrom, ale nevyriesil som to a pojdem koncepciou 2 hu jedna na bezne jazdenie nejaky 2 din s dbrym napojenim na android a okrem toho 2. Hu na hudbu. Analogovo pripojit tablet je asi najrozumnejsie. Odpadne vela problémov a drahy adapter.
hlavne pri tablete nepotrebuješ veľkú montážnu hĺbku,

13.01.2014, 21:08 |
macumoto | Upraveno: 2014-01-13 21:09:36
trošku mimo hifi ale i to je dobrá investícia, nové lavice.

13.01.2014, 22:55 |
skoki sedačky sú super. Hod aj foto tabletu v pristrojovke :-)
žiaľ lepšie foto som nenašiel

17.01.2014, 17:35 |
PekG super práce. Vypadá to velice pěkně.