Navštíveno 5914x

Zdravím
Mám problém s šumem v obou výškách.
[ Link ] Výšky jsou normálně zapojené na výhybku. Při běžném poslechu není šum až tak znatelný ale je slyšet. Šum nezmizí ani když úplně ztlumím rádio. Prosím o rady v čem je problém nebo po případě jak problém odstranit.
Předem Děkuji
to mohou zpusobovat signalni kabely,bud je mas tazeny i s napajecim kabelem nebo to jsou proste shitky

23.01.2012, 19:09 |
1kw Jako Seat power. Nebo pokud je šum konstantní, tzn. nezávislý na otáčkách motoru a šumí to i při ztlumeném rádíu tak bych to viděl na to rádio. Co je to zač..?

23.01.2012, 21:04 |
clown kdyz vytahnes zdroj (cinche ze zesu) sumi ti porad ?
muze sumet zes sam od sebe ..
nemusi to byt jen Pio, i Alpina 9835 dokaze sumet .. , staci postavi CD na pause a vite na cem jste :)
Jako pán nademnou, pokud je šum konstatní vyděl bych to na radio nebo zesík .

23.01.2012, 21:37 |
wefa Jednou mi někdo řekl, že Alpiny velmi často šumí. Mám stejný problém, při hudbě skoro neslyšitelné, ale při mute či nule ano :( Musím s ena to taky podívat, jen co bude čas a hezky a uvidíme, zda se to potvrdí v HU. Jinak u mě to je 9886r.

23.01.2012, 21:59 |
clown pokud ti sumi alpina pri pause / mute .. neni to alpinou :))

23.01.2012, 22:03 |
wefa clown: Takže na nule je to Alpinou, při pause a mute signálama?

23.01.2012, 22:26 |
clown nebo zesikem :)
jojo měl jsem Alpine CDE 9880 a taky při nule slabounce šuměla a při hudbě neslyšitelný, pak jsem koupil pio a to začlo šupět při druhý montáži :D takže bylo u Pavla a už by nikdy šumět nemělo :-))

24.01.2012, 11:19 |
Stodik | Upraveno: 2012-01-24 11:20:24
Díky všem za reakce, takže 15.2. koupím pořádný kompa a když budou taky šumět tak rádio rozšlapu :D ještě jednou díky :-)

24.01.2012, 11:30 |
clown Stodiku,
ty jeden jen primo na radio, bez zesu ?
kazda vec muze sumet, bzucet atp .., vem si, kolik kramu v aute je na elektriku a posila ruzne signaly. Protoze v sociail install mam za radiem Parrota, tak jsem sum prestal resit .., vim, ze to dela Parrot a fakt se z toho aktualne nezblaznim :) HU za to nemuze :)
clown: Ano je to přímo z rádia do výhybky a z výhybky rovnou výška (normálně bez zesu.) ale moje auto nemá tolik elektroniky aby to tam něco rušilo. (Si myslím :D)
Ještě bych to ale mohl zkusit jestli to šumí i když odpojím telefon od BluTooth na rádiu. Uvidíme
Každopádně zatím děkuji ;-)

09.10.2013, 11:10 |
hegysk | Upraveno: 2013-10-09 11:17:57
Zravim chlapi, pustil som sa do amaterskej montaze audia v mojom aute, vsetko je docela dobre az na to ze mam rovnaky problem tudiz sum vo vyskach.
V prvom kroku som zapojil z OEM radia do vyhybky priamo predne repro(Morel Tempo 6 -
[ Link ] ) - hralo, bez sumu, len samozrejme OEM zosik nestihal... V druhom kroku som nainstaloval zosilnovac (HXA45 -
[ Link ] ), radio => hi/low adapter(
[ Link ] ) => zosilnovac => vyhybky => repro.
Po zapnuti to zacalo, volume 0 a sum vo vyskach, konstatny. Prva chyba ktorej som si uz vedomy je napajanie spolu so signalmi.... Ake navrhujete riesenia? Existuju nejake odrusovace? Moze to sposobovat hi/low adapter? Nastavenie zosilnovaca? (zla volba zosilnovaca?), kable by mali byt normalnej kvality kupoval som ich v serioznom elektre (GME) a volil som drahsie varianty.

09.10.2013, 12:50 |
Osly kup pořádný rádio a natáhni signálový kabely. Tipoval bych to na hi-low adapter

09.10.2013, 12:54 |
hegysk | Upraveno: 2013-10-09 12:55:32
"pořádný" radio je pre mna problem kedze v OEM radii mam viacero ovladacich prvkov aj prislusenstva v aute ako napr, vetraky, klimatizacia, DVD navi atd...
"natáhni signálový kabely" - po lopate pls, nejak som tomu nepochopil :/
Osly myslel kúpiť poriadny kábel. Pokiaľ tam máš z gme niečo takéto:
[ Link ] tak ti to bude šumieť. Základ je tiež vždy viesť signály oddelene od napájania (položiť tam, kde nie sú žiadne elektrické káble). IMHO hi-low na kvalite signálu rozhodne nepridá a riešil by som rádio.

09.10.2013, 14:22 |
hegysk | Upraveno: 2013-10-09 14:24:43
Tak mozem si vybrat ci mat OEM dotykove radio s ovladanim klimy, fukarov, navi, vyhrievania a inych drobnych GEM CAN/BUS modulov v aute alebo si kupim radio tym padom musim prerobit aj stredovy panel atd... to by bola prerabka za slusne prachy, nehovoriac o stratach funkcionalit a estetiky.
Kabel som normalne z rolky nechal vymotat 30 metrov, pozlatene cinche, nic nestalo "euro" vsetko akostne k najdrahsim moznym variantam ktore mali - kazdopadne - nehadam sa ze ten kabel je jak vysity na auto-hifi no sedliacky ked uvazujem ze sum je konstatny a aj pri 0 volume (bez zataze) tak kabel ako taky s tym moc nema - mylim sa? (paradoxne ked tomu vyhulim poriadne tak prebijem ten sum ale to by som ohluchol do 5 minut)
Prevodnik som si dal vyrobit kvalitny, takze to vymenim uz bez ohladu ci to na to ma vplyv alebo nie, ten Cinsky shit bol ajtak iba na rychlo riesenie :) .
Inak skuste mi poradit ako uvarit najlepsiu polievku z toho co je realne, rady typu vymen radio mi moc nepomozu a tiez si myslim ze radio za 2000€ neni najhorsie na prehravanie hudby hoci urcite existuju v tomto smere lepsie riesenia.... Ďakujem kazdopadne, som otvoreny tipom a radam! (aj napajaci kabel prelozim, uz sa tesim tak pekne som si ich izolackou zmotal dokopy :) )

09.10.2013, 14:34 |
Diner Zkus na zesilovaci stahnout dolu gain na nejnizsi moznou hladinu (zacni na nejnizsim a pripadne zvysuj pokud bys potreboval zvysit hlasitost). Resp. vytoc radio na 80% volume a pomalu zvysuj gain na zesilovaci dokud uz to nebude opravdu nahlas. Cim nizsi gain, tim teoreticky nizsi sum.
So šumom je to zlé, môže to byť hocičo. Treba preliezť fórum a pozrieť čo robili ostatní. Možno pomôže kontrola ukostrenia batérie (či už u zosíku alebo pri batérii), preloženie kábla, kontrola všetkých káblov či sú správne dotiahnuté apod. Treba vyskúšať.

09.10.2013, 14:46 |
hegysk | Upraveno: 2013-10-09 14:51:12
@Diner ok diky, nevedel som na co ten gain sluzi skusim tak, este aj ten HI/LO adapter ma nejake 2 potenciometre (L+P ch) tak aj tam mam ist co najnizsie?
@Ondrej2209 je no preto som tu preluskal ale nikdy nikto nenapise riesenie iba sa odmlkne no to je bezne... Kostry su v pohode zosik ma cistu krasnu kostru na uchyte pásu (este som osmirgloval dosady pre ocko preistotu, som pedant...) a bateria snad tiez v poho no ceknem to este pre istotu.
Napätovy kabel prelozim tomu sa asi nevyhnem uz viacero ohlasov som mal na to ze to neni dobre...
Ked budem mat cas to preluskam dam vediet co pomohlo :) Diky zatial
PS: polopatisticky popis vsetkych cudlikov a potakov na zosiku by mi tiez "pejchol" :))//iba vrch ofc... kable mam snad dobre pozapajane :D

Takže, celý zádrhel je vo vstupnom signále a rozhasených nastaveniach HI/LOW adapteru vs. Gain na zosiku vs. volume na radiu... Bude novy hi/low adapter a potom to nastavim cez gain... A ked som potocil HPF tak sa mi v reporo objavili aj bassy :D.
Zvlastne je ze ten sum nieje akoby linearne stupajuci s Gainom ale existuje uroven pod ktoru ten sum proste prestane a o milimetrik viac zase zacne.