Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Vzájemné rušení RCA

o Navštíveno 2340x o
o 15.09.2009, 15:12 | Radeggast
Zdravím hifíky...

Může rušit jeden "nemocný" RCA druhý "zdravý"???

Nastíním situaci:
Přední kompa napojený na Audison řadu BT... Doposud žádný problém...
Po připojení SW na RCA z napájecího setu DIETZ se objevil problém... Vše jsem zapojil a nastartoval, rušení nebylo žádné... Po pěti minutách jízdy však začlo pískat dle otáček jak v SW, tak i v předních repro...??? Motor jsem vypl, rušení zmizelo... Jakmile jsem ho opět zapl, rušení se objevilo...

Pokud by se rušení objevilo pouze u SW, tak to chápu - blbej RCA, na kterej se chytá rušení, ale pokud se objeví pískání u všech repro (a docela výrazný), tak jsem z toho vedle...

Ví někdo co s tím??? Setkali ste se s takovým problémem???

Pozn. Signálové a napájecí nejsou vedeny spolu...

Díky za odpovědi...

o 15.09.2009, 15:25 | clown
radio ???
o 15.09.2009, 16:40 | Radeggast
To clown: Myslíš, že bude chyba na rádio výstupu???
o 15.09.2009, 18:53 | clown
co mas za radio ? muze to byt i jen kontakt cinchu (zemneni) mezi sebou .., muze to bejt blbej Pioneer s odpalenejma vystupama atp ..
o 15.09.2009, 19:35 | Radeggast
Je to Pio 88 I...
Jak lze vyzkoušet odpálené výstupy??? Můžu připojit výstup SW na kompa???
o 15.09.2009, 19:45 | clown
melo by jit nastavit full pasmo i pro sub out

zkus vzit jinej kabel a jen naprimo prohodit signal vnitrkem auta .. ,
o 16.09.2009, 10:10 | Radeggast
Problém vyřešen -> blbé RCA...
o 16.09.2009, 11:41 | hifim@ni@k
Signály z těch sad patří rovnou vyhodit.
o 16.09.2009, 11:46 | lukee_cz
mel jsem stejny problem, ale byl to Stinger Hyper Series...byly tazeny spolu, ale altik se naindukoval jen na jeden z nich. nechapal jsem jak je to mozny, takze asi kus od kusu :-)
o 16.09.2009, 21:44 | LukeFab
já mám ten signál od Dietz na sw a žádný problém
o 16.09.2009, 23:45 | hifim@ni@k
Co je zkusit smotat ? Tak jako jsou kroucené reproduktorové.
o 17.09.2009, 00:20 | Radeggast | Upraveno: 2009-09-17 00:21:40
hifim@ni@k: Na to nemám v prahu místo... Musí být vedle sebe...

Dneska jsem "provizorně" vyzkoušel udělat "redukci"... Vzal jsem cinch samce a samici a propojil drátem pouze střed... (kostra zůstala nespojená)... Nasadil jsem to pouze na jeden RCA vedoucí z HU a hle rušení zmizelo... Buhužel na ten 7cm drátek se nachytalo rušení nevím odkud, takže sw si broumal jak nějaká babeta i když byl motor vyplej a hlasitost na 0...

RCA středobasů jsem napojil na výstup SW na HU a rušení nebylo...
RCA vedoucí do SW na zesilovači jsem napojil na výstup středobasů u HU... Rušení bylo...

Z čehož jsem vyvodil úsudek, že chyba je v RCA...

EDIT: Už mám takový dva adepty na to...
SINUS LIVE CA 50 [ Link ]
BASIC Signálový kabel 5 m 13252 KRÁTKÝ CINCH [ Link ]

Co byste doporučili???
o 17.09.2009, 12:37 | Frenkie
za me BASIC , nevim proc,ale sinusy nemusim
o 17.09.2009, 13:10 | Radeggast
Případně ještě ACV HQ 500 [ Link ]
o 18.09.2009, 11:13 | hifim@ni@k
Baic, AIV, Audison Connection, Mogami, DLS..
o 18.09.2009, 14:40 | Radeggast
Takže problém v RCA nebude... :(
Budu mít asi odpálený výstupy na rádiu... Což je nemilé...

Vyzkoušel jsem ještě jeden pokus... Zkusil jsem stínění na RCA z rádia oblepit izolačkou, aby se při nasunutí ze zesilovače stínění nedokýkalo... A hle... Rušení žádné... Už jsem se dočetl v diskuzi vedle, že by to mohly způsobovat právě odpálené výstupy na rádiu...
Co myslíte vy???

Tento pokus jsem zkusil až poté, co jsem zakoupil SL CA 50 a chtěl bych se s vámi podělit o mé poznatky...

Signálové kabely ze sady Dietz - nastartovaný motor, kabely táhnuty prahy.
Rušení slyšitelné, pokud jsem zaizoloval stínění na jedné straně RCA, rušení žádné ani z předních repro ani z basáku...

Signálové kabely Sinus Live CA 50 - nastartovaný motor, kabely táhnuty volně kabinou.
Rušení ještě horší, pokud jsem zaizoloval stínění na jedné straně RCA, rušení z předních repro nebylo žádné, zato v basáku 20 cm od reprodutkrou slyšitelné...

Myslím že jako porovnání, zda-li je SL tak dobrý jak píší je to nedostačující... Když už jsem ale signály zakoupil, ihned po opravě výstupů vyzkouším znovu...

Jinak ty SL signály jsou spojený REM vodičem, takže pokud ho odděláte, zůstanou vám v ruce dva kabely... To trošku SL nepořešily...
o 19.09.2009, 16:25 | clown
Jinak ty SL signály jsou spojený REM vodičem, takže pokud ho odděláte, zůstanou vám v ruce dva kabely... To trošku SL nepořešily... ... sorry, ale tahle mas 99 procent kabelu :o)))

porid si radio, Pioneera nech jinejm .., to uz je neverending story Pio a ruseni ..,

btw .. posledni rada ... vem MP3, ci cokoli prenosneho .., zapoj to do zesu misto radia .. , z radia nech jen remote .., co to udela ???

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3255 sekund.