Navštíveno 10566x

Po dlhom case som sa dostal konecne k dorobeniu hudby...
Konecny vyber komponentov:
HU PIO 7900UB
Zosilovac Helix Esprit E40 (Od clena Zephyr)
Repro predné DLS R6A
Repro zadné Sinus Live SL240
RCA kable Proel 2x tienene (domaca vyroba)
Repro kabel Proel 2x2mm2
Napajaci kabel SinusLive 25mm2
kabel minus 35mm2
Tlmenie Vibraflex 25
Napajaci kabel tahany lavym prahom, -pol pri baterke posileny 2x 35 mm2. Zosilovac ukostreny 35 mm2 pod stredovym tunelom. Signalne kable tahane stredovym tunelom uplne mimo ostatnej elektroinstalacie. Repro kable tahane prahmi. Tienenie signalnych kablov pripojene na strane zosilovaca.
Rusenie presne ako som uz cital niekolko krat. Modulovany ton o urcitej frekvencii, ktory stupa otackami ale nereaguje na hlasitost. Tento ton pocut aj pri uplne stiahnutej hlasitosti na 00. Este som sa nedostal k tomu, aby som vyskusal iny zdroj zvuku, pripadne minus pol priamo na baterku. Uzemnil som zvlast radio, co nepomohlo. Chcem sa opytat ci niekto skusal prepojit tzv. poistky RCA v radiu, popripade akym sposobom sa vam toto rusenie podarilo odstranit. Je tu toho popisaneho vela, ale ziadna spatna vazba, ake riesenie pomohlo... Dik za kazdu radu
Nejake foto:
Napajanie, bolo nutne prerobit celu zbernicu, pouzita meď 50x5, 20x5.

Repro kabel bolo nutne zapojit na povodny konektor, kedze nebol priestor na pretiahnutie kabla v kuse

mal som rovnaké príznaky...
myslím,že to je rádiom, ťahal som káble priamo z bat. do rádia-nepomohlo
tak som skúsil tie odrušovače napájania čo všade čítam,že to hovno pomôže... a hoplá, pískanie je preč ;-) tak skús no..
/ HU: 9887R.. asi je chyba v ňom.. počuť aj načítanie mechaniky :( dá sa to opraviť?
Ked ti pomohlo odrusenie napajania tak by som skor typoval na rusenie v napajani... alebo nie? Odrusovace chcem skusat az ked vylucim ine moznosti rusenia.
Ale tiez by som typoval na rusenie napajania zosilovaca, kedze to nereaguje na zmenu hlasitosti v predzosilovaci.
Este ma napada, daju sa na tomto radiu vypnut koncove stupne?
u mňa to robilo aj bez externého zosíku... teda ked zvuk fičal zo zosíku rádia. ten som samozrejme vypol po pripojení externého. ale pískalo aj tak. takto som zistil,že to bolo v rádiu...
môžeš skúsiť dať najprv perd zosík odrušovač napájania a ak nie, tak potom pred rádio.
ale ako som písal.. príznaky tie isté... na neutráli pri 0 hlasitosti nechutné pískanie,ktoré sa zvyšuje otáčkami motora...riešením bolo len zvýšenie hlasitosti :) vtedy to nebolo počuť ale pískalo stále potichu.. tak ako tebe myslím
Takze ty si odrusoval napajania HU, to ma nenapadlo... Mne to zacalo rusit az po instalovani zosilovaca. Aky odrusovac si pouzil?
Ma niekto skusenosti s odstranenim problemu u PIO?
hej, rádio som odrušoval, neviem.. asi tam neičo nie je dobre (ale asi stale lebo mechaniku počujem aj teraz)
odrušovač som mal takyto
[ Link ] ten je ale na silnejšie zosíky (40A) takže na radio staci taketo nieco
[ Link ] nie je to take drahe,tak treba vyskusat. urcita sa aj u vas take najdu...
Ja myslim, ze je to klasika problem radii PIO, asi mas v haji tu ochranu vystupu, zkusil bych nahodit jiny radio na test, pokud nebude piskat, tak do servisu s tim nebo nejakej kutil bypassne ty "pojistky" tam.
môže byť tá chyba aj u mňa ? (9887R)
píska a počuť mechaniku v repro :/
dá sa to opraviť?
Vyskusam rozhodit to radio hned jak budem mat cas. Len by som rad vedel ci mozem tie poistky premostit, alebo ich radsej iba vymenit...
Vie niekto co vlastne istia tie poistky?
bude to v rádiu, Pinckové jsou na tomhle hodně špatně jinak super rádia
Presne ako pise tappaja, je to v tej poistke, jednoduchy test, skus kuskom kabla spojit sasi radia a tienenie signalov, (vonkajsi cast cinch konektoru) ak to prestane je v prdeli ta poistka. Da sa opravit mam ich par kusov v sufliku. V CZ ti to spravi tunajsi clen "Pavel528" a na SK ja. Pripadne volaj 0905355108.
Tak dik za rady. Skusim tie poistky a ked nie, tak potom budem patrat dalej... ;o)
Mam dojem, ze to souvisi s pinckovskym odelovanim signalove a napajeci zeme, je to urcite dobry pro zvuk, ale smrtelny, kdyz pripojis na zesik, kterej ma zeme propojeny nebo pokud sachujes s kabelama za provozu. Odejde PICO pojistka. Ale nevim, jestli propojeni zemi cinchu s napajeci "nahulvata" je to samy, jako opravit ty pojistky nebo tam dat nejakou "silnejsi" pojistku ala dratek...
aby to bylo kompletni, doporucuju precist
[ Link ]
tappaja, dik za vyčerpavajucu odpoved. "Sachoval" som signalmi za provozu. Skusim najskor vymenit tie poistky a potom uvidime...

11.09.2009, 11:49 |
clown btw .. ty signaly pospolu s napajenim, nejsou taky moc zdravy napad .., ale myslim, ze to bude Pioneersky problem
clown, tie kable sa iba krizia pri zosiku. Napajanie je tahane lavym prahom a signaly tunelom. Myslis ze aj krizenie moze sposobovat problem?
Som sa v tom vcera vrtal a aj ked to vyzeralo nadejne, rusenie pretrvava... :o(
Bol som za Siggim (tymto mu dakujem za cenne rady) a po merani sme vylucili poistky RCA, zeme na zosiku tiez ok. Kedze som mal podla rady HIFOLu pripojene tienenie iba na strane zosiku a po skuske cez ine signaly mimo tunel vsetko ok, tak som pripojil tienenie aj na druhej strane. Po zapojeni signalov mimo tunel vsetko ok. Cize rusenie naberaju signaly niekde po ceste. Mozno im predsa bude vadit krizenie s napajanim pri zosiku. Mohol by pomoct uzemneny plech vlozeny medzi signaly a napajanie, ktory by ich vzajomne odtienil?

16.09.2009, 11:54 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2009-09-16 12:04:42
Signály jsem si také vyráběl ( Tasker ) a podle výsledků měření p. Macury jsem zapojoval stínění na obou stranách.
stale mi nejde do hlavy, ako moze dvakrat tieneny kabel (jak samotne zily, tak oplet) pobrat rusenie...