Navštíveno 2819x

Ahoj mám problem kamarad si koupil woofer v tipa.eu..nakej noname asik..
star bass DL 300-24..a stežoval si mi že mu nehraje..postavily mu bednu stim plexi ve předu ale neznaly ts.parametry..tak ji asi neodhadly.. daly woofer na reklamaci tam jim řekli že je bez poruchy a reklamaci odmitly... tak se obratil na mně ať mu pomůžu s bedynkou.. moje se mu libi..ale ani ja mu neudělam bedynku když neznám ts parametry..pomůže mi je někdo najít?!!! prosim vás?!!děkuji!!!
nepochopil sem nazor,ale asi shanis parametry toho woofru ne?to by chtelo oznaceni woofru.jinak jestli je to star bass,tak sem nic moc nenasel.
Ahoj ano potřebuji ts parametry at muzu postavit mu bednu je to woofer
star bass DL 300-24 12"WOOFER SENSITIVITY:87DB IMPENDANCE: 4 OHM
PWR HANDLING: 400W
MAGNET: 59 OZ
kámo sory ale na cinu jen tak TS nesezenes:-( udelal bych kolem 50L a BR 100x250mm
jj pravě že sem taky nikde nsehnal tak se obracim sem pokud někdo neví.. ja mam taky 12" 350W a bednu sem taky dělal kolem tech 47-48 litru..ale ja ty parametry mněl od vyrobce asik ho nejdrive zkusim v me bedne a uvidime..jak nam zahraje..
U takto "kvalitního" wooferu by stejně TS parametry neměly nic společného s realitou. Nalaď bednu na nějakou rozumnou hodnotu a je.
dobře mno.. zkusime ho vte me bedně a uvidise jak zahraje
Stačí koukat, je to přímo na tipě -
[ Link ] Víc než je tady nikde nenajdeš, leda byste tu příšeru změřili. Kupovat reprák bez parametrů je docela módní hovadina. 'Je to 12tka, má to 350 watůch, tak to šoupnem do 50 litrů a uděláme tomu husto-ďůru, ať to pěkně fičí' :D Jinak za tenhle kousek bych nedal ani těch 850,- rorptyl parametrů o +- 15%, charka jak když chčije pes... Navíc mi ty jejich "změřený" parametry moc nesedí - BL 20 má moje Beyma, což je profík se 100mm kmitačkou, jim asi ujela desetiná čárka:)

09.09.2009, 09:18 |
Phasor | Upraveno: 2009-09-09 09:19:35
Zkoušel jsem to nasimulovat ve WinISD - To BL mi podle ostatních parametrů vyšlo 0,6 Tm a Qts přeš 4.
Jestli se ti podaří s timhle "měničem" vymyslet použitelnou bednu, jseš frajer.
diky ja se na web nekoukal knim mam jejich katolg tak sem myslel že to bude to samy díky....ja bych si taky nikdy nekoupil woofer bez parametru od vyrobce..a kdyz si ho koupil tak nebudu svina a pomuzu a tobe moc děkuji.....
Jasně, taky bych kámošovi pomoh, ale podle mě s timhle nedocílíte výsledků, který očekává, tak aby s tim počítal...
jj stím sme smířeni jen aby to hrálo aspoň nějak a rychle stim prič a honem pro kvalitku..někam zajit..;)
daj ho do 35L bedni s 1x85x270mm Ak su tie parametre v poriadku malo by to pekne hrat (relativne linearna krivka)
díky zkusíme to jak řikaš..
U breptáku bez TS-ek zásadně uzavřenou bednu. Žádný blbnutí s BR. Možná to s BR bude fantasticky dunět, ale s basy to moc společnýho mít nebude...
Acha mno.. tak to tedy už nevim co budem delat ....udelam uzvarenou a pak az br kdyz to nebude ani tak hrat mi se uz nejak oradime diky vsem ..
paja: koukám, že to tady nemáš jednoduchý, každý ti radí něco jinýho:)
Tak i já se pokusím poradit: Nic nevymýšlej. Říkal jsi, že máš doma bednu na 12", objem jsi napsal, ještě nahoď rozměry nátrubku. Objem se dá vyzkoušet třeba s petkama s vodou. Než se pouštět do nové bedny naslepo, radši bych ho vyzkoušel v tom, co máš.
jj ..natrubek je 10*210 ,a jak si to myslel spetkami?? vyskouset objem?!!jako ze nahazet plne petky vody do bedny a oto je mensi objem bedny?!!!
Proboha kluci co máte pořád s tím BR? Nejspíš to bude repro s Q okolo 1,5 a slabým pohonem, tak proč to cpát do BR? Krom toho BR udělá hrb i u jinak rovný bedny, jakmile se nacpe do kufru auta. Podle mě takových 45 litrů CL, víc bych neřešil...
Zaslepení nátrubku může být jeden z kroků při zkoušení, ale přece nemůžeš nacpat jakýkoli woofer do vymyšleného objemu uzavřenky.
paja: Přesně tak jsem to myslel, ten nátrubek asi nebude 10x210, že ne:) chtěl jsi napsat 10x21cm nebo 100x210mm, že jo? Dej ho do téhle bedny a uvidíš. Pak můžeš zkoušet.
A důvod Martine? Nevím-li TS-ka a tuším-li že budou mizerný, je krom popelnice jedinou možností uzavřenka. A pokud vycházím z toho, že obvyklý objem CL ozvučnic pro 12" je zhruba okolo 40 litrů, zkusil bych 45 a případně objem zmenšil. Ale BR bych u repra z Tipy, Hadexu apod rozhodně neřešil.
MathesM3: Je sice pravda, že s vysokým Qts(slabým pohonem) by se hodil spíš do uzavřenky, ale nejběžnější objemy uzavřenek pro 12" jsou 25-35L a 5 litrů může dělat dost. To už je hedně velký rozptyl. Já bych se s tím vůbec nezabýval, ale uznej, není pro něj jednodušší hodit ho do své bedny a zkoušet, než aby udělal bednu, ve které by pak vozil 10 cihel?
No pokud má po ruce vhodnou bednu, tak samozřejmě ano. No ve 25-ti litrech může fungovat pouze dost slušný 12" s nízkým Q a Vas...

11.09.2009, 22:45 |
Phasor | Upraveno: 2009-09-11 22:46:00
Podle mě by bylo nejlepší (a asi i nejlevnější - vzhledem k sežranýmu času a psichickýmu utrpení) tohle zahodit a koupit něco normálního :)
Koupit za pár korum např. Helix Dark Blue a s tím se dá už něco dělat. Možná je tu i v bazaru.
Parametry ti můžu změřit.
Parametry ti můžu změřit.
Ahoj
Martin21:ano překlep 100x210 mm...
lidi on ho dostal od kamoše a je mu ho lito vyhodit protoho si snim chce nejdrive pohrat.. sem na vykend byl na chalupe.. pristi vykend mam volenj tak to budem zkouset v me bedne stim ze zacpu BR..a budu zmenšovat objem..a uvidime co steho vyleze..