Navštíveno 2920x

Zdravím,chtěl bych si pořídit,tak za 20 000,do auta ozvučení.Co jsem tady tak vyčetl,tak základ je vytlumit dveře a udělat z toho prostoru "tam" ozvučnici."Díry" ve dveřích se jen přelepí VYBRAFLEXem,nebo se musí vložit třeba MDF deska? Uvažoval jsem o takový kombinaci komponentů..
Radio - Clarion CZ509E
Zesilovač buď - Rainbow iPaul 2.400
nebo - US Amps XT 800.2
- Focal FP 2.75
- TEC SPL 100.2
- u-Dimension JR 2.370
Repro - Morel Tempo 6
Reprokabely použiju SUPRA CABLES
Baterie,stačí nějaká obyč,třeba varta?
Signálový kabel si vyrobim.
Taky nevim co s kabelama k baterii...u domácího hifi se používaj stíněné!! kabely menšího průměru než mě píše tabulka,co sem tady někde "potkal" a než do aut všichni "cpou" přece při celkovém výkonu 300W SIN zesilovač odepírá určitý proud(:
Dík za radu
jestli mas icq tak klidne napis, s morelama i u-dimm mam zkusenosti tak neni problem ti o nich neco napsat, popr. poradit s jinyma vecma

02.09.2009, 22:50 |
DaveX Hej hoši, pište to i tady, ať to je dobré pro všechny. Tady toto bude určitě zajímat každého začínajícího hifistu :) tak se nebojte
ICQ mam,ale jak řekl Dave,určitě to bude zajímat víc lidí,kteří by rádi taky něco "normálnějšího" v autě.Otázky mam akorát z vytlumením dvěří,jak na ty "díry" tam.Někde jsem četl,že se tam někdy musí dát dodatečný příčky,aby "ozvučnice" byla dost tuhá??Kterej zesík(parametry se mi zdaj "dobrý" u všech)?.A jak je to s těma kabelama (:
budu jen na icq protoz ebudu do vikendu mimo pc :)

03.09.2009, 11:12 |
DaveX | Upraveno: 2009-09-03 11:13:07
Koukej, jak jsem to třeba udělal já. Použil jsem karton a přelaminoval jsem ho. Na nepravidelnou díru jsem použil laminát. Tady máš link:
[ Link ] Jinak Morel Tempo 6 mám sám a můžu ti je jen doporučit :)
Máš to hezký ;) Teď mi už zbývá vyřešit jenom zesík k tomu okolo 6 000
Budeš mít dobré komponenty, tak bych koupil (z nového) Clarion DXZ 788RUSB
[ Link ] Nějkej 4ch, třeba
[ Link ] [ Link ] A hodit to všechno na aktiv...
Ze staršího se tady povaloval starej Cla 958 a 5ch Xetec P5 Evo a měl bys to připravený na SW (teda jestli budeš chtít kupovat)
To je Radeggast všechno hezký,taky bych dokázal,s malou pomocí,postavit ozvučení za 30 000,ale pak by někdo nahodil zesík,procesor,repro,kabely,tlumení a byl bych třeba o 15 000 někde jinde (: Proto jsem dával informaci o 20 000.Rádio,repro,kabely měnit nebudu,jdem mi teď jen o zesilovač.Na začátek na stereo mi bohatě bude stačit dvoukanál(ani vlastně nevěřim zesilovačům s více kanály..).Možná v budoucnu dokoupím monoblok(tak za 10 000)a decentní nedunící subík
No... Ono je to jenom 1000 navíc za rádio a teďka řešíš zesík za 6 000 a ten Xetec je za 5.990, takže by to vyšlo přibližně na stejno... Jenom by zes byl jetej...
To rádio co navrhuješ bych bral,určitě bude mít lepší hudební projev než to co píšu já.Jestli ho schrastim někde ještě za menší cenu (nejlevnější zatim tady
[ Link ] )
jdu do něj.takhle je to vlastně se všim.jak jsem napsal,nemam důvěru ve vícekanálových zesilovačích.Nejraději bych to "všechno" krmil monobloky. (:
Nahodil jsi Rainbow iPaul takže budu předpokládat,že jsou to plnohodnotný zesilovače a klidně můžu jít do Rainbow iPaul 2.400 ?
Já to nahodil, aby jsem se přiblížil tvému výběru... Nevím, jak jsou na tom...
Co se týká zesilovače na Morely, tak to chce něco silnějšího. Morely jsou žrouti a pokud je kloudně nevybudíš, tak prostě nehrají, jak umí.
Rozumný zes za rozumné peníze je tento 2ch od ESX
[ Link ] Pod 100W RMS na kanál bych na Tempa rozhodně nešel. Co se týká vytlumení dveří, tak buď přelaminovat, nebo nanýtovat plech přes otvory a přes to tlumení. V nejhorším případě se dá použít textilní páska, přes to tlumení se silnější hliníkovou folií (například Sikadamp 630, nebo i Dynamat Xtreme)
[ Link ] a přes to a potom po celé ploše dát tlumení typu Vibraflex 25
[ Link ] .
co se týká průřezu napájecích kabelů, tak to snad srovnávat oproti domácímu hifi nejde. Už jen díky tomu, že doma počítáš s napětím 230V, a v autě máš když dobře 14,4V.. Podle toho se samozřejmě i zvedá spotřeba proudu. Mrkni se doma na pojistky a vsadím se, že nenajdeš silnější, jak 32A (a tím budeš mít jištěný celý barák a v zemi zakopanej kabel o průřezu 100qmm).. Jinak nezapomeň u výpočtu skutečné spotřeby zahrnout i účinnost zesilovače. Přepokládám, že na kompa budeš chtít mít analog, kde je účinnost do 60%! Celkem ti z toho vyplyne, že i například tento ESX bude při nejvyšším příkonu mít spotřebu okolo 60A.
Ano,o tomhle zesilovači jsem také uvažoval,akorát sem nenašel "hodnotu" damping factor...O těch kabelech jsem se pak dočetl,takže sem s tim dal pokoj :) Jak dlouho bude trvat tato nabídka?Kdyby byla i za měsíc,bylo by to fajn.Momentálně čekam peníze ze stavebka...
Např. zde montáž do dveří:
[ Link ] .
Ty kabely Supra, jaký model ? Supra Play 3.4 ? Napájení není problém potom spočítat dle vybraného zesu. Samozřejmě je možnost natáhnout rovnou 50qmm a máš vystaráno pro budoucí upgrade.

03.09.2009, 16:24 |
thufuk1 | Upraveno: 2009-09-03 16:26:56
Ano,stíněné kabely SUPRA PLY 3.4 S,sice nevim,kam se ten třetí "drátek" zapojí (: Určitě napájecí kabely předimenzuju,taky musim počítat se zdířkama na zesilovači a nevim kolik "nacpu" do zesilovače,ale určo bude něco takovýho
[ Link ] (umístim ho pod sedadlo spolujezdce,úspora peněz za kabely).Montáže jsem si prošel,jen sem se chtěl ujistit
Zdířky na zesilovačí bych neřešil. Pokud počítáš s dalším zesem, tak budeš potřebovat distribuční blok a z něj dáš menší průřez. Dá se použít i redukce.
a proc zrovna Supra kabely? k tehle sestave Ti bohate postaci jakykoliv OFC kabel

03.09.2009, 17:15 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2009-09-03 17:17:08
Jakýkoliv bych nedával. Něco s kroucenou konstrukcí. Klasická dvoulinka se chová jako anténa. Tu bych si nechal např. ke zvonku. V tomto případě by stačil Neotech Soundstream 2x3.
ESX je prostě do vyprodání zásob. Možná bude, možná ne.. :-) Do toho prostě nevidím.. :-)
ja porad nechapu vyznam supra kabelu v tehle sestave, veci za dvacku a supra kabely :-)
přikloním se ke králíkovi.. OFC stačí..
Distribuční blok neřešim,max potom vypojim kabel ze zesíku a dam na ten blok (:
Kabely Neotech vypadaj fajn.Je lepší to připájet na konektory repro?
Pojistkový pouzdro koupim podle průměru kabelu,když nepotřebuju další srandičky k tomu,jako je voltmetr,a pojistku dle odběru proudu.Svorkovnice na baterii stačí který (: vůbec nevim,protože je jich spoustu,většinou s dvěma dírama,který nevyužiji(teda aspoň myslim )
Na tuhle svorku se zapojuje i původní kabel,co je napojen na baterii?
Autobaterii budu muset koupit lepší bo bude stačit klasika,jako třeba varta?Nikde nebudu vyhrávat,max deset minut někde stát s vypnutým motorem a hudba na čtvrtinu výkonu.
Zajímavý je tento kabel i z hlediska ceny:
[ Link ] Umí někdo z prodejců ? Díky.
Určitě zajímavej,připomíná signálovej RG62,ale tenhle bude určenej pouze jako reprokabel.dalo by se véct celej svazek až ke středobasu,rozdělit na půl a véct až k výšce. (:
to hifim@ni@k.. přesně tento ne, ale umím AIV.. pokud by jsi měl zájem, ozvi se..