Navštíveno 2266x

30.08.2009, 07:37 |
rgf ahoj ,prosim vas,mam takovej problem,kdy hraju v aute treba hodinu,a volume mam tak na 30 basy tlakujou hodne,,ale po hotce,,citim takovej spalenej ale sladkej smrad ze subace,nevyte co to je??neni to primo jako spalenina ale je to takovy nasladly,,proste kdy mu pridavam no,!dik za radu

30.08.2009, 07:52 |
rgf nikdo nema skusenosti??neporadi nikdo?jen se bojim abych ho neodkouril,,
Máš pravdu si blízko k tomu že ti odíde woofer.Lebo ten zápach je dosledkom pálenia izolačného laku kmitacej cievky , do ktorej sa dostáva značne skreslenie najskor vplyvom zosilnovača ktorý má zle nastavenu citlivosť.Popíš viac aký je to woofer a aký zosilnovač máš k nemu,... Byť Tebou obmedzím regulátor GAIN na zosíku.Ono sa ťažko zistuje dovod zapekania.jedným ešte može byť že máš slabu kabeláž a zosilnovač pri vyšších výkonoch pýta z batérie večší prud , len že ho nedostáva dostatok tak začne v limite skreslovať skor nežby mal a už je to tu so zapekaním cievky : ).

30.08.2009, 08:14 |
rgf jeto sw dragster,,a zesik xetec,, sw ma dvakrat 400w rms a zesik do jednoho ochmu 1250w rms,,again mam na pulku ale vybuzeni basu na plno!!zesik je xetec gravity g-1200 ,,porat jak to udelat a myslis kabely od baterky??to mam 30 ku!!

30.08.2009, 08:15 |
rgf neni ten zesik moc silny naten sw!??

30.08.2009, 08:18 |
rgf muze nikdo poradit jak nastavyt ten zesik aby to melo hesky tlaky ,,basi,,,a nepalyl se??dekuji zav se!

30.08.2009, 10:18 |
rgf AUTO HIFI A nikdo nevy???KLUCI PORAT TE,,,sem zacatecnik,a fakt us nevym!!
treba kdyt se naucis psat cesky tak ti nekdo poradi :)
Tak nad RMS výkony 1000W by si potreboval tak 35mm kábel.Ale aj ta 30 by mala podla všetkého stačiť.máš k tomu monobloku aj ovládač na riadenie zisku basov , inak basy by si mal na zosíku trošku stiahnuť čo je pravda , po druhé GAIN na zosíku nevidím rozsah citlivosti : (.Musí byť vo Voltoch pri min.citlivosti a v miliVoltoch pri maximálnej citlivosti ty by si to mal nastaviť podla výstupného napatia PREOUT autorádia ktoré uvádza výrobca.A ked vravíš že woofer je dvojcievka má 800W RMS a zosík cez 1.2kW RMS tak každopádne by som stiahol minimálne GAIN o takých 20percent.
predpokladám že subwoofer má 2x2Ohmové cievky však?? máš ich napojené paralelne na impedanciu 1Ohm?? čiže
ten zosík by pri takom výkone by mal dávať do woofra 35V to odpovedá výkonu 1225W.Lenže problém je v tom že woofer pri svojom príkone RMS može dostávať iba 28-29 Volt to odpovedá jeho RMS výkonu 800.Ak si pochopil čo som ti tu napísal skus si to nastaviť takto.Ale potrebuješ k tomu multimeter s meraním striedavého napetia.Ide síce len o približné nastavenie ale určite lepšie než nenastaviť vobec a potom lutovať zničený woofer : ).Ono vobec nevadí ked máš silnejší zosík ako woofer , aspon máš istotu že ten woofer nebude skreslovať z dovodu nedostatku výkonu zo slabého zosíku : )ň ale naopak vyžaduje to podrobnejšie nastavenie.ty potrebuješ len znižiť Gain o nejakých 20percent jeho otočnej dráhy a to by malo byť všetko a dávať potom len pozor do kolko dávaš na ráádii hlasitosť,..

30.08.2009, 10:40 |
rgf diky zavse skusim to takle !!kamo moc dik !!!

30.08.2009, 10:47 |
rgf diky zavse skusim to takle !!kamo moc dik !!!jo a jeste jedna prozba ,jak myto zapojavaly ten kabe 30mm tak myho natahly jen do kapiku a od kapiku asi 30cm mam 15 mm nevadi to??

30.08.2009, 10:50 |
rgf diky zavse skusim to takle !!kamo moc dik !!!jo a jeste jedna prozba ,jak myto zapojavaly ten kabe 30mm tak myho natahly jen do kapiku a od kapiku asi 30cm mam 15 mm nevadi to??

30.08.2009, 10:55 |
rgf jo prosim vas na tenhle reprak,dase udelat lepsi zvuk ozvucnici??tet je je z basreflexem,kdys udelam uzavrenku,,nebo bandpas,,bude lepsi zvuk?
Neni zač brácho : )ň vyskušaj a daj vedieť ako si s tým dopadol prípadne popíš výsledky aby som videl ako ti to šlo : ).No byť Tebou tak by som namiesto tej 15 radšej kupil alebo zohnal kusok 35 a zamenil , lebo aj ta 15 medzi kapacitorom a zosíkom sa pri večšom odbere zosíku može chovať ako rezistor nepatrne zvečšje svoj odpor kladie tak prechodu prudu do zosíku odpor a potom aj to može čiastočne sposobovať skoršie skreslenie zosíku než by pri ideálnom napájaní mal skreslovať.ja byť Tebou radšej investujem do toho ale nech mám istotu že je napájanie OK.Nato sa pri montáži musí klásť največší doraz : )).

30.08.2009, 10:59 |
rgf ok du skusat!
hele a nemas jen malou litraz pre woofer?
prvni bych zasel koupit slabikar, pote se naucil vyjmenovana slova a potom bych ubral vybuzeni basu a ztlumil gain

31.08.2009, 07:15 |
rgf to jsem udelal ,,,ale pak to zase malo tlaci!!