Navštíveno 2415x

06.08.2009, 20:00 |
bastr pls poradte kdo koho neco napadne prosel sem na foru snad vsechny prispevky o piskani a ruseni radia a zadna rada nepomohla. Mam ford scorpio mk2 combi radio
clarion dxz 928r kupovane tady na foru z ktereho jdou jenom signaly pres nove kupovane signaly
[ Link ] do zesilovacu na kompa magnat rock a na subw. sinuslive1500 napajeni je reseno jednou 35mm2 zemneni na karoserii .Vsechny prechody konektory aspoje jsem prosel a neni mi to nic platne ...
radio uz po zapnuti lupne ze vsech reproduktoru do zvuku pronika jak cinost mechaniky cd tak tlacitek a samozdrejme i alternator ktery je cca mesic po kopletni repasi ?? k radiu jsem natahal komplet nove napajeni a nepomohlo to je zajimave ze kdyz hraju z iphonu primo do zesilovacu tak nic zadnej ruch a piskani i kdyz je iphon na nabijecce

06.08.2009, 20:02 |
bastr

06.08.2009, 20:03 |
bastr Predem vsem dekuji za konstruktivni napady a rady kez by to pomohlo uz nevim co zkusit mozna by pomohlo vymenit cele auto a zacit znova ...
zkusil bych vymenit radio....
Co vyměnit signálové kabely ? Pokud hraješ přímo přes zesilovač a nedělá to, tak to vypadá na ně. Zkus jiné natáhnout mimo auto. Kudy je máš vedené ?

06.08.2009, 20:26 |
bastr No signaly sem kupoval nove a zkouseno jenom prostredkem auta pres sedacky a stejne zadna zmena
nechcu bejt špatnej prorok, ale řekl bych že to bude radiem... U velmi starejch multimedii od Clarionu mi to zacalo delat taky... ja jsem vymenil radio a bylo to v poho... oprava zatim nevim - budu resit prez podzim

06.08.2009, 20:57 |
bastr Radia sem mel cca tri vcetne 2din no name pio.. A chtel sem old school plus dvd a zatim vsechno zvuk stejnej ruseni piskani takze radieem to asi nebude

06.08.2009, 22:10 |
bastr up
a pokud hraješ z iPhone, tak přes co máš natažený remote?

07.08.2009, 08:50 |
Bucci to "lupnutí" dělaj všechny bedny tzn. předky/zadky i woofer? nebo jenom předky/zadky -> stejnej problém mi odstranil Pavel_528 opravou několika studeňáků + další opravou zesíku...
... to vazbení... kostru máš od baterky? pokud ne zkoušel si tahnout od baterky? špatná kostra... kdysi dávno v době těsně před Flinstoneovské jsem ve Fiátku Uno měl stejnej problém... tenkrát vyřešeno kostrou přímo od baterky
tohle mi opravoval pavel kdyz sem tady koupil alpinu a ta mela odpaleny kostry cinchu bo tak neco. Uplne steje to vypadalo
Jine radio stejni problem vyskouseno snad vse vcera jsem dal nove a vse vpoho

07.08.2009, 09:39 |
bastr Remote klasicky primo od spinani ale vyzkouseno i primo od baterky radia jak sem psal vyzkouseno vice kusu a delaly to vsechny kostra od baterky k zesilovacum je jedina vec kterou sem jeste nezkousel a asi budu muset ....uvidim a dam vedet

08.08.2009, 02:12 |
bastr Pls dalsi napady
Taky bych se priklanel k radiu,to samy mi kdysi dělal Sencor na DVD,ze byla slyset mechanika.Ale u Sencoru je vcelku znamy ze sumnej.
Takze vymena radia pomohla.
Jinak co napajeni radia ? Origo ISO ? Nezkoušel jsi natahnout si treba alespon docasne vlastni + a kostru ?
Napada me jestli tam nemuze byt u radia treba spatna kostra.
Nebo co treba vyzkouset takovou tu odrusovaci krabicku na signaly ?
Neco ve stylu tohohle
[ Link ]
skus udělat novou kostru taky v autě, u starších bejvá na hovno a i u toho rádio by to bylo lepší než měnit celí

08.08.2009, 11:19 |
bastr kostra vcetne napajeni k radiu natazena extra od baterkya zadna zmena radii jsem zkousel taky vice kousku jako sem zkousel vic signal.. kabelu a odrusovace sem zkousel samo taky a bezezmeny....
Jak máš zapojenej iphone, když hráješ přímo přes něj? Napadl mě vadnej zesilovač (po odpojení signálů, stále rušení), ale iphonem tohle odpadá.

08.08.2009, 14:31 |
bastr me napadlo jediny ze to proste nekde dela nejakou smycku pres napajeni bud plus a nebo minus a kdyz tam je iphon tak to proste odpada jelikoz to neni propojeny s kostrou auta ???

08.08.2009, 14:33 |
bastr jinak ohryzek mam klasika redukce jack jack a jack cinch rozdvojeni cinch signal kabel zesilovac

08.08.2009, 17:02 |
bastr tak po dnesnim skouseni sem prisel na to z easi nejpravdepodobnejsi bude zavada v radiu propojil sem radio a zesilovace signalama a postupne u radia rozpojovalje zajimaci ze az pri poslednim propojenym cinchi prestalo ruseni ?????

09.08.2009, 18:09 |
bastr p3rf3kt dit to znas kamo momentalne mam obednany galvanicky oddelovac do signal.. cesty a kdyz ani to ne tak budu hledat skalu made in ford
resil jsem podobny problem, taky Ford a taky Scorpio :-)
po vymene stareho Pincka za P88RS mi zacal delat bordel alternator (asi, nebylo to piskani, ale vrneni). Prosel jsem vsechno a byl to jeden ze dvou signalu. Jsou stejne, vedene spolu a proste na jednom se naindukovalo ruseni. Vytahl jsem je ven a vedl jinama a kupodivu je klid.
Bohuzel podle toho co pises tohle v tvem pripade nepomuze. Ale jako ostatni, na zkousku jine radio by urcite byl dobry pokus.
Mi to delalo taky.Ukostril jsem jeste jednou baterku a jeste jednou zesilovac a bylo to o hodne lepsi ze to piskani uz neni ani slyset.Jinak popripade odrusovaci kondik.
[ Link ]

10.08.2009, 09:20 |
bastr lukee jak pisu vise radia sem tam mmel tri a zmena zadna signaly to same
bastr: sorry, to sem asi prehledl :-)

10.08.2009, 11:09 |
bastr to..lukee.cz nic se nedeje spis by me zajimalo kde je zakopanej pes sam vis jak na tom elektrika v skopkach je a nechce se mi hledat v pojistkovnicich atd altik po komplet oprave signaly novy radia skouseny taky nekolik jeste me napadlo z eto dela zesilovac ale ten mi zatim nikdo na vyskouseni nikdo nepujcil tak skusim ten signalovej odrusovac a potom uz jenom skala a jinej car
ok, tak jeste jinak. snad neplacnu uplnou kravinu, ale cetl jsem nekde, ze jsou i "auta co proste rusi". Zkusil bych asi startovacima kabelama propojit tve auto s nejakym jinym co nepiska. Ty nastartujes a pustis muziku v tom druhem aute. Mozna je to blbost, ale tim bys mohl poznat, jestli to dela elektrika tveho auta nebo je chyba nekde v tvych komponentech.
Nejenom alternator dela problemy, nekdy treba i palivova pumpa a podobne, takze najit zdroj potizi je nekdy celkem beh na dlouho trat...ty uz z toho mas takovy mensi maraton bohuzel :-(

10.08.2009, 14:10 |
bastr no uvidim az prijde ten odrusovac tak dam reference
Kdesi jsem také četl, že problémy může způsobit právě nový/repasovaný altík. Neojeté uhlíky prý.

10.08.2009, 14:15 |
bastr to je take moznost ale to mi cekem nevysvetluje to ze slisim i funkci mechaniky atd kdyby to bylo piskani pochopim ale ja posloucham z repro i ventilator a cinost radia