Navštíveno 2003x

05.08.2009, 21:31 |
Kail | Upraveno: 2009-08-05 21:34:23
Ahoj kluci,jsem tu nově a chci poprosit o radu.
Koupil jsem zesilovač Magnat Rapbull 360,když jsem ho zapojil tak vše hrálo v pohodě ale jakmile jsem rádio trošku víc zesílil (a ne moc...) tak to začlo do repráků nepříjemně praskat/pískat/šustit a na zesilovači začla blikat červená kontrolka,po zeslabení OK.Když jsem to zkusil asi po třetí tak se stalo to samé akorát zesilovač přestal fungovat uplně - červená kontrolka stále svítí.
Když rádio vypnu a zapnu opět trochu zapraská v repro,dál nic...
Zesilovač je zapojen do 4 kanálů na kompa Crunch,rádio je Sony MEX-5.
Co s tím může být?Nemám s tím moc zkušeností tak se omlouvám za nepřesnosti.Vše je zapojeno myslím si dobře,je to v nějakým nastavení,nebo je ten zesilovač KO?
Jedná se konkrétně o tento zesilovač:
[ Link ] EDIT: Ještě mně napadá,musí být zesilovač pevně připevněn na karoserii auta?Měla by stačit kostra kabelem ne?
co mas za kabely?baterku?

05.08.2009, 21:41 |
Kail Baterie je 90tka,kabely jsem koupil v takový tý sadě k zesilovačům,napájení je myslím 4mm (nejsem si ale jist) a k repro 2.5mm
Tak pokud je napájecí kabel 4ka, tak se nediv.
jj jaky party boy,4 kabel by se mel davat treba k repro apod..:o)na tento zesik musis pouzit minimalne 10qmm!!

06.08.2009, 17:15 |
Kail Tak já kouknu co tam vlastně je za kabel.Když tedy odpojím 2x repro a šoupnu to na 2chanel tak by měl stačit i slabší napájecí kabel ne?Jen pro zkoušku...
Na tento zesilovač si kup napájecí kabel 16-20qmm. Min. tu 10qmm.

06.08.2009, 19:29 |
Kail Tak jsem se v tom teď hrabal a napájecí kabel je těch 10qmm,je to na něm napsaný,což by mělo stačit minimálně na to aby to hrálo alespoň potichu ne?Opakuju že zezačátku to hrálo potichu a blblo při zesílení,teď už nehraje vůbec.
Jinak jsem to zkusil zapojit do 2ch a na 2 repro a uplně stejný - když zapnu rádio tak zapraská v repro a nic,na zesíku svítí červená.Zkoušel jsem i jiný rádio a uplně to samé,začínám si myslet že je ten zesilovač v háji,to byl zase kauf...
no skoro jiste je KO zesik...
mohu kdyztak opravit...

06.08.2009, 20:43 |
Kail Hm,výborně,a předběžně co je v tahu víš?Zajímalo by mně jestli je možný že jsem ho zničil já,jestli jsem to mohl nějak zapříčinit,protože jsem ho koupil z Aukra,zapojil přesně jak má být,hrál 5minut (a to jen potichu) a konec.
Takže spíš než opravu bych řešil vrácení a nacpání prodávajícímu do zadku,což ale bude dost obtížné.Uplně to vidím : "když jsem ho odesílal,fungoval na 100%..."
Popř. co by stála oprava cca?
tezko rict,muze byt KO zdroj ci nejaky konec,takto to nejde specifikovat,musi se to rozebrat a omerit...

06.08.2009, 21:05 |
Kail Kámoš zná někoho kdo do zesilovačů a celkem audia dělá tak mu to zkusim o víkendu vzít ať na to mrkne,mám to kousek od baráku a chci jen vědět co tomu je...
Ale dík za nabídku.

07.08.2009, 08:54 |
Bucci Kail: malý doporučení.... neznám povolanějšího člověka než je Pavel :-) už mi dal do kupy dost věcí, u kterejch sem to ani nečekal, že to půjde... a vše za pár korun...

07.08.2009, 15:44 |
Kail Já věřím,jenže já zatim nevím jestli to vůbec budu dávat opravovat,asi to budu řešit s prodávajícím atd...
A posílat to Pavlovi někam bůhví kam,pak zjistí že odešlo to a to,bude to stát třeba hodně plus pošta...Tenhle zesík se dá koupit za 1000Kč běžně,tak abych na tom neprovařil.
Tenhle kluk třeba zjistí co s tím je a pak budu řešit co dál,a udělá to zadarmo,popř. za cenu součástek.
Ale jak říkám,dík za nabídku,třeba se ozvu :-)
Na ahifi.cz se prodávaj jako jetý se zárukou.

07.08.2009, 17:06 |
Kail Jj koukám,mám to tady otevřený a přemýšlím nad tím...Dík
Já nějaký zesíky na prodej mam, ale jsou to 2kanály.

08.08.2009, 10:58 |
Kail Hmm tak to ne,chci 4-kanál.Uvidím co mi řekne na ten co mám a kdyžtak vezmu ten z Ahifi,je o trochu dražší než stál ten co mám a se zárukou...Dík za tip