Navštíveno 1913x

zdravím chtel bych si trochu posílit basy v autě.mam ale suzuky swift takze nic velkyho a obcas vozim dost zavazadel tak uvazuju dat si basak jen do plata aby mi v kufru neprekazela bedna.uvazuju o Lightning Audio Bolt P3.10.4 protoze ma montazni hloubku jen 120mm (a je levnej jsem student)a napojenej by byl na Crunch GTR 250.4 na ten uz mam pripojeny 2 repraky tak a jeste by me zajimalo jestli muzu na ten jeden basak pouzit oba zbejvajici kanaly (kdyz je pripadne jak .budu vdecnej za kazdou radu nazor kritiku
Do plata musíš použít pouze Free-Air subwoofer. V bazaru je např. Pioneer. Pokud není takto označený, tak potřebuje ozvučnici.
Pioneer TS-W257F tenhle by sel?
jak pise hifimaniak,musis mit specialni basak urceny do plata,jinak ano pokud mas ctyrkanal zesilovac,tak na zbyle dva kanaly napojis basak do mustku.
jo u tohohle pisou ze je free-air jo a co si mam predstavit pod slovem mustek
doufam ze me tu neukamenujete :-)
valdík:zapojíš z jednoho kanálu plus a z druhého mínus. mělo by tam být napsano bridge.
Pokud má Pioneer označení F tak je to Free-Air. U ctyrkanalu zapojíš přední 2 kanály na repro a zadní do můstku pro subwoofer ( prakticky budeš mít 3 kanál ).
no swift je malej, co sehnat nějaký 10 palcový basák pro malej objem? měl sem dřív nějaký Fko od Pioneera a na free aira to hraje dobře ale s bednou se to srovnat neda, neřikej mi že si tam nenajdeš někde v rohu 15 litrů místa?
U hodně subwooferů nepíšou jestli jsou free-air nebo ne.
Nápomocný však může být, pokud maj uvedený TS parametry. Pokud v nich je hodnota "cms( nižší - typicky kolem 100-150um/N)" a "Qts(typicky 0.6-1)" vyšší - nadprůměrná, bude to subwoofer vhodnější na free-air