Navštíveno 1957x

Ahoj, jake poradite komponentní repro 165mm v hodnote cca 10.000,- (nejde mi o linky na shopy, ale konkretni modely)
Je to do Mercedesu E (W211), bohuzel nevim jaky vykon ma tovarni zesilovac, ale asi bude lepsi neco s vyssi citlivosti.
nevim co je nejlepsi..
ALPINE
DLS
FOCAL
diky
Nevím sice jaký je ten tovární zesilovač, ale repro za 10k si určitě zaslouží lepší. A samozřejmě také odpovídající instalaci ( kabely, tlumení atd.).
Nooo tak to je hodne velky problem. Rekl bych temer nemozne. Musel bych menit autoradio a to vubec nepripada v uvahu, navic tam neni ani ISO.
Jinak s tebou taky souhlasim, ale nic nenadelam.
Dvere jsou vytlumeny luxusne uz od vyroby.

04.08.2009, 21:44 |
MaxxT ja bych volil mezi DLS a FOCALem .. a vic bych asi se tizil k DLS..
Jj taky si myslim, MS6A je v tehle cene nejlepsi? Co ta rada R ??
a co tak hi-low aj ked signal nebude kvalitny ako z nejakeho lepsieho radia, ale vela nedostanes z fabrickeho radia............podla mna dost smutne MS6acky na fabricky zosik, podla mna by sa to ani neoplatilo
Já bych dal nejlépe Focal, JL jsou taky fajn
Tím továrním zesilovačem myslíš zesilovač v rádiu nebo externí ? Měl jsem v autě OEM zesilovač JBL a dost hrůza. Byl origo zapojený jako Hi-Low, šuměl, zkresloval ( tuším 4x50W RMS ).
hodne zalezi i na typu hi/low adapteru - napr. tento:
[ Link ] umi generovat hodne dobry signal. Cena je sice vyssi, ale zachovava velmi dobrou kvalitu zvuku
Je tam externi zesilovac, zahrabanej pod tapcem nekde v kufru, dostat se k nemu je hruza, dokonce asi 6kanal to bude. Vyrobcem je Becker.
Co se tyce tech reproduktoru, tak opravdu treba helix bude hrat lepe?? Kdyz porovnam citlivost, tak DLS maji vyssi, nejsem znalec, ale neco mi rika, ze cim vyssi citlivost, tak tim lepe pro mene vykony zesilovac.
Davat tam nejaky prevodnik a dalsi zesilovac, tak to uz vubec neverim, ze by hralo dobre... pac by sel signal z radia do zesilvoace tovarniho a pak jeste do dalsiho... a ted to vsechno sladit, myslim citlivost... to by byla asi smrt.
Jeste pokukuji na Focali jak radi cendler, nasel jsem tam nejake s vysokou citlivosti.
[ Link ] Tento převodník a koupit 4 kanál. Z origo rádia do převodníku a odtud do 4 kanálu. Ten origo hodit třeba do popelnice ( jako já ) nebo ho tam nechat.
Zvážil bych i tyto kompa :) s akcí :-)
Ke slyšení jsou i ve 2 autech na emmě jak v kategorii SQ, tak i ESPL
[ Link ] !
Lukasik: netvrdil bych ze jsou nejlepsi.. osobni porovnani s XXXX kompama
Kluci hned bych to udelal, ale to radio nema ISO a neni mozne ten tovarni zesilovac dat pryc :-(((((((((((
V tomhle mam velkou smulu :-(
Nebo takhle... nejde o ISO, ale nejsou tam kabely jak u klasickeho autoradia..
2 lukasik: prijde mi, ze kvalitni kompa je pro tebe synonymum pro kompa s vysokou citlivosti - na tu ciselnou hodnotu se upinas az presprilis
ano, kdyz nemas moc vykonny zesilovac, je lepsi vyssi citlivost, ale treba rozdil mezi 90 a 91 dB nepoznas (logaritmicka stupnice)... a davej si i pozor jakou metodikou kdo citlivost meri. Vyssi citlivost byva obvykle spojena s 2ohmovou impedanci
to prohifi.cz: mozna mas pravdu, ale asi to tak bude, kdyz neni zesik, tak ta citlivost je pro me hodne dulezita... mezi 90 a 91 ten rozdil nebude, ale mezi Genesis Audiophile A16.03 (89db) a DLS M (92db) to uz jsou 3db a to si myslim, ze slyset bude.. zase nechci hrat moc potichu... predpokladam ze oba vyrobci udavaji pri 1W/1m ..
DLS M ma papirovou membranu?
jo, 3 dB uz uslysis, to pak souhlasim :-)
DLS MS6Ackovy stredobasy jsou tusim polypropylen, papir to nebude
papirove jsou myslim RS6Acka a R6Acka (kazde teda s jinou podobou papiru)
asi bude ten papir nejvodnejsi.. tak nejak myslim ze je nejlehci..
Dvere jsou vytlumeny luxusne uz od vyroby: si ich mal rozobrate? lebo co som videl aktualne c-cko tak tam diery este su....
ine je tlmit dvere na tichu jazdu a ine na hudbu...
helix AAC som mal, urcite nebrat.
Ked nieco tak BitOne alebo 3.sixty.2
BTW na command je aj modul na digital out pre alpine...
cize frcis digital aout cez procesor a zosiky...
to noclue: diky za rady, no dvere mi pripadaji hodne dobre, uplne skoda je rozdelavat. Rezervy tam budou, ale to uz bude male procento, aby to melo vyznam...
co se tyce toho dig. vystupu pro alpine, tak to jsem nevedel... ale nejak citim, ze to zase bude v zaveru za vse ranec, to uz bude lepsi za cca 50 taliru koupit nekde na ebayu origo hudbu z AMGcka Harman/kardon. V tom jsem uz sedel a slysel to a ve srovnani s Bose to je uplny luxus.