Navštíveno 2470x

Chtěl jsem vyměnit origo rádio v BMW M3 a narazil jsem na problém. Jednak jak toto rádio dostat ven a pak jak je zapojené - schéma zapojení. Poradí někdo jak na to?
jaka M3?
hod foto radia
zapojenich je vicero a radii taky...

03.08.2009, 10:15 |
Pavel02 | Upraveno: 2009-08-03 10:15:50
Rádio už jsem ven dostal. Ale narazil jsem vzadu na rádiu na jeden velký konektor, který je pevně spojen s rádem a obsolutně se mě nedaří jej odpojit. Foto nemám, auto ted odjelo na týden mimo. Do konektoru vedou všechny kabely, které k rádii vedou (mimo antény). No a jen co jsem se na ty kabely díval, tak jsou tam např 3 žluté (obvykle napájení) dva červené atd ..... takže by se velmi hodilo schéma zapojení toho konektoru.
jj na bokach jsou maly imbusy
vzadu jeden velkej konektor a vysune se jakoby nahoru packa sroubovakem a konektor vyjede dozadu
zapojeni je standart bmw jeste stary
1 – reproduktor levý přední (+)2 - reproduktor pravý přední (+)3 - reproduktor levý zadní (+)4 – telefon 5 - +12V6 - reproduktor pravý zadní (+)7 - volný8 - reproduktor levý přední (-) 9 - +12V ze spínací skříňky10 – datový kabel11 - reproduktor pravý přední (-)12 - reproduktor levý zadní (-)13 – prosvětlení14 - reproduktor levý zadní (-)15 - zem16 – spínaných 12V pro autoanténu
Pavle dík MOC! SUPER SERVIS o)) jen ještě ten konektor. Na to vysunutí jsem přišel, ale konektor ven nejde a nejde. To vysunutí nahoru musí být úplné? Mě to šlo jen asi tak 2-2,5cm nahoru.Konektor se ani nehnul. Ani mírné násilí nepomáhalo.
nz
prostrikni to nejakym wedeckem,musi to jit
je tam takovy zamek,vyjede to nahoru a konektor sam vyskoci
Zkusím to, až se auto vrátí domů. Dík moc.

03.08.2009, 11:13 |
Pavel02 | Upraveno: 2009-08-03 11:14:16
Pavle a ještě jeden dotaz. Nevím jestli znáš ALPINU 7969 -ku. Chtěl jsem dát po dvou letech do provozu i tuner (neměl jsem antenu) a překvapilo mě že nejede. Ani nešumí. Nevím jestli to má někde nějaké samostatné "zapnutí" tuneru? Třeba v menu? Já jsem to nenašel. Dík
tu alpinu presne neznam,ale pochybuju,ze jde vypnout tuner a ze by se to nastavovalo v menu
Pavle: a ještě jeden dotaz, existuje na tento orginální konektor redukce na ISO konektor? ja jsem našel jen od roku výroby 2001.
jasny,ze existuje,mam ho skladem
Asi jsem to blbě napsal o) Myslel jsem redukci takovou, které by šla dát na původní kabelový svazek, a aby se nemusela ta origo svorkovnice dávat pryč a případně pak snadno vrátit původní orginál rádio.
Vždyť je na tom obrázku :o)

04.08.2009, 17:18 |
swep maniak: on mysli ale opacnou nez je na obrazku :)
ale proc opacnou,kdyz potrebuje tuhle????
preci ma tam origo svazek a chce tam dat radio s ISO a to je presne co jsem poslal na obrazku
Jj. Na obrázku je přece samec ISO. Ten patří do rádia a ten druhý konec tudíž musí být na origo kostku co je na kabeláži auta.

04.08.2009, 17:32 |
swep Pavel 528: ze by mi neco uniklo? asi mas pravdu, ja sem to pochopil nejak jinak :)
opravdu je to ten co je na obrazku
no nejak si to prehlidl no...o)))
oo)) tak jsem se na to fakt blbě podíval. Zmátl mě ten "samec" - velký konektor. Tak jo. Pavle co to stojí? Jsi ochoten poslat?
poslani neni problem..
300,- s postou