Navštíveno 2511x

26.07.2009, 14:23 |
gorky Zdravim,
mám jedničkový Punto a chtěl bych tam nějakou muziku. Samozřejmě že né za fakt hodně. Nevydělávam jsem student. Chtěl bych subwoofer určitě kuli basům a potřeboval bych poradit. Radio mam Kenwood 4x50W. Do hudby bych chtel dat kolem 3000. Klidně použitou. Prostě do kufru nějakej woofer aby mi to aspon trochu dunělo ;)
díky za rady
Kup si raději slušný komponentní repro a vytlum a uzavři dveře. Budeš se divit jak to zahraje. Pokud začneš subwooferem, budeš zklamaný. Základ je přední repro a toho se drž.
No hele v inzerci mam Magnat Solid 900.2 i s kabeláží. Mohl bych ti slevit. Ono 3000 neni moc.

26.07.2009, 14:33 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2009-07-26 14:33:50
Třeba tyto, nic tím nezkazíš:
[ Link ] Dokup 4ks Vibraflexu 25 na úpravu dveří a pokud časem dokoupíš zesilovač, tak ti ty repro zahrají ještě líp.

26.07.2009, 14:34 |
gorky hifim@ni@k: proc myslis ze bych byl zklamaný?
klidne bych bral nejaky repro i na plato ja proste nevim moc se v tomhle nevyznam a jak řikam chtěl bych něco na basy.

26.07.2009, 14:36 |
gorky s tím vibraflexem jsem nikdy nedelal nevim jak se to pouziva
gorky a uvedomujes si ze to co budes poslouchat neni slozeny jen z basu ?

26.07.2009, 14:40 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2009-07-26 14:42:15
Protože prostě většinu pásma hrají přední reproduktory a proto na nich logicky záleží nejvíce. Spoustu lidí co znám už má v autě třeba pátý subwoofer a nejsou spokojeni. Ale vyměnit přední OEM repro se jim zdá zbytečné. Často také mění subwoofer, který dost nebasuje a to jen kvůli tomu, že to neumí nastavit. A nejhorší je že čekají basy i tam kde žádné nejsou ( v té konkrétní hudbě nebo skladbě ).
Downland byl rychlejší. Píšu jako doktor - jedním prstem :-)
ty chces asi proste neco jen aby te bylo slyset,(muj nazor)takze rady od hifimaniaka jsou zbytecne,i kdyz ma pravdu.projdi bazar zesik a basak do 3000 by se tam mohl nechat sehnat.
jako ostatni - zacni poradnymi prednimi reproduktory do vytlumenych dveri
Asi jako Kicker18...
Prolez bazar, určitě něco najdeš... Stačil by nějakej dvoukanál... A nezapomeň, že ještě budeš dávat nějaký peníze na kabeláž...

26.07.2009, 19:23 |
gorky ja si uvedomuju ze to o chci poslouchat neni jen z basů.. jak už sem řikal proste tomuhle nejak nerozumim... tak takhle..šlo by třeba nějaké dvě repra do plata třeba plus nwjakej ten woofer..?
slo by to ale az vyrez predni repro,to je zaklad,az budes mit ve predu repra tak si do plata dej taky kdyz je tam chces mit.

26.07.2009, 20:07 |
gorky jo ale me se nechce rezat do dveri ja tam nemam diry na repro a musel bych to rezat..mam je totiz jen nahore na palubce ty malý...

26.07.2009, 20:11 |
gorky vzyt sem psal ze punto..
ajo :o))) sorry.no to nema origo repro ve dverich jo?jen v palubce?

26.07.2009, 20:25 |
gorky no jasny no presne takhle

26.07.2009, 20:48 |
gorky | Upraveno: 2009-07-26 20:49:27
tak kdo mi poradí? :( myslíte že tyhle repra
[ Link ] by byly tak nějak dobré kdybych je pích jen na radio ktery mam 4x50W? a postupem casu dokoupil zesík třeba s nějakou tubou nebo sw...
To rádio těch 50 stejně nemá. Rádio má cca 14 - 17 wattů rms. Na rádiu ti to zahraje, ale nedostaneš z nich to co bys z nich dostat mohl.

26.07.2009, 20:58 |
gorky dobře ale tak jestli třeba by byly dobre kdybych casem koupil zesilovac...jestli to nejsou nejake "sunky"
gorky prostě vyřízneš do tapecu díru na repro a neřeš to kluci ti to tady už psaly mnohokrát vytlum dveře a dej tam pořádné repro hlavně kompa koaxi tam ani nedávej nehledě že to do palubky ani nedáš jsou moc velké to můžeš mít rovnou repra co tam máš v palubce a neřešit to jestly se ti nechce zničit tapec tak si kup z vrakáče jiní tapec a tam to můžeš vyříznout
ten zesík na ty repra co budeš mít na té palubce ti bude na hovn... žádná ozvučnice to bude hrát líp na rádiu prostě se toho neboj a dej je do dveří pod tapecem jsou díry na repro je to tam připravené

26.07.2009, 21:43 |
gorky no dobře tak když budu chtit dat do dveri tak jake asi tak?
Asi tak jako ostatní, repro v palubovce sou ti k ničemu nemaj žádnej zvuk a jezdiš ve předu né v zádu, dej je do dveří, kup nějaký jetý levnější hlavně né aukro a eště jedna věc pokud si budeš kupovat nový tak je nech rozehrát než donich pustíš maximum jinak je odkouříš. A né vždy na 100% hlasitost je nejlepší jedná se pak o harmonický skreslení

26.07.2009, 21:51 |
gorky dobře děkuji za rady a mohl bych poprosit o nějaké linky tech repraku co mam dat do dveri abych tak nejak vedel typy? dekuji
16,5 cm komponentní už tady jednou byli kicx icq 6.2 zahrajou dobře a nejsou tak drahý
A nebo třeba tyhle můžeš dát přímo na rádio nejsou tak drahý
[ Link ]

26.07.2009, 22:01 |
gorky tak ja nevim tak ja chtel hlavne te na plato a do kufru a ted ste me odradili zas :D :(
Jak říkaj tady kluci,začni reprem.Když začneš subwoofrem,začneš od konce.okolo 2500Kč koupíš kvalitní kompa v 16cm.Záleží na tom,jak veliký repro chceš dát do předku,pokud dáš na radu a vyřízneš díry
endru.ondra ty alpine jsou hlavně na radio a zvuk nic moc gorky chtěl čase zesík vzal bych bud
[ Link ] nebo
[ Link ] když to vytlumíš a pak si pořídíš sub tak budeš spokojen
plato je na okrasu, a u malího auta k ničemu dej do předu jak tady každej radí a nebo si dělej co chceš a dej si boombox do kufru s tesca

27.07.2009, 10:34 |
gorky jasne uz si pro nej bezim do tesca
Máš změřené ty repro v palubce ( velikost ) ? Kde se nachází ? Zespodu nebo nahoře ? Pokud jsou nahoře a dá se tam dostat alespoň repro 130mm tak by šlo použít koaxiály a zbytek pásma by doplnil subwoofer. Záleží kde jsou umístěné, jak natočené a kolik je tam místa.

27.07.2009, 12:48 |
gorky zmerene je nemam ale ukazu ti kde se nachazi jsou nahore...
[ Link ] [ Link ] fotky sem nasel nekde na netu neni o moje
No jasný punta MK1 tam maj 10cm,je tam poměrně dost místa na hloubku,takže se ti tam vejde i slušnější 10

27.07.2009, 12:51 |
gorky tak mohl bys mi pro priklad poslat nejake odkazy abych tak nejak vedel?
[ Link ] Tak tyhle třeba,nehrajou špatně.Popřípadně si tam vyber,takový aby ti cenově vyhovovaly.Ale s cenou pod 1tis nechod

27.07.2009, 13:01 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2009-07-27 13:09:12
Zde máš nabídku. Lépe poradí třeba prodejci:
[ Link ]

27.07.2009, 13:04 |
gorky no tak jeden posila stredobasove jeden koaxialni :) tak ja nevim jaky tam mam valstne dat? :)
Pokud nechceš předělávat dveře, tak si myslím že kvalitní koaxiály 100mm na palubce + subwoofer nemusí hrát vůbec špatně. Spíše by to chtělo názor nějakého montážníka nebo někoho kdo to dělal.
Pro hifim@ni@k tak tak já mu poslal to samé.
Ale pamatuj že ne vždycky dražší repro je lepší.Hlavně koukej na parametry
Můžeš použít i variantu komponentní repro. Na palubku středobas a výška na A sloupek nebo trojúhelník u zrcátek. Komponentní by byly lepší. Záleží jestli ti nevadí trochu víc práce a času :-)
Já ti poslal jen tak obecně aby sis vybral.Jedinej problem kterej mužeš mít u koaxu je pak dát tam mřížku.Musíš vědět jak vysokej ten koax muže bejt.Ale heled zajed si do nějakýho hifishopu a až to budeš kupovat.Většina prodejců je dost ochotná na to aby ti to vyzkoušeli rozměrově v autě.Takže obavy neměj.

27.07.2009, 13:56 |
gorky dobře tak ja to nejak zkusim nekam zaject a pozeptat se na nejaky ty 10cm repra jak rikam me by stacili pouzity aby byly levny abych moch koupit jeste treba nejakej ten sw:)

27.07.2009, 14:04 |
gorky a řikate ze kdybych tam dal lepší ty 100mm repra na tu palubku a koupil nejakej basak se zesíkem že už by to bylo slušný? :)

27.07.2009, 21:52 |
gorky tak zatim to vypada na 30cm woofer Freeair Pioneer TS W304F + zesík...
tak poslední otázka jen kdybych koupil jeste nejake uz pouzite 100mm repra do ty palubky ze uz by to bylo slusny? :)
basak budes davat do plata jo?

27.07.2009, 22:34 |
gorky to sem nepsal..
no ale ten pioneer je delan do plata,proste bez ozvucnice,tak pokud chces delat box tak tento basak neber.

28.07.2009, 12:36 |
gorky ale ja kdyz hodam do plata tak mi akorat skoci na hlavu :(
Musel by jsi udělat plato z MDF a pořádně přidělat. Ale ty suby Pioneer F prý nejsou špatné. Pokud budeš dělat ozvučnici tak zvol jiný.
Případně pokud máš rezervu v kufru, tak by asi šla udělat podlaha z MDF a dát ho košem do rezervy.

28.07.2009, 17:19 |
jola Taky jsem řešil ozvučení Punta.Do dveří bez větších zásahů se nic nevejde ,takže jsem to vyřešil tak že jsem vyhodil ty origo repra z palubky a koupil tyto
[ Link ] a do plata jsem dal ovály.Pro nenáročnýho posluchače jako je moje manželka to bohatě stačí,ale můj osobní názor je,že ten zvuk je takovej roztrhanej,ale jak říkám na normál poslech to asi stačí .Jinak 100mm repro bez zásahu do palubky nedostaneš

28.07.2009, 17:19 |
jola | Upraveno: 2009-07-28 17:20:35
.
No do palubky se v klidu vejdou i 100mm.Ale nevim proč mít jako v autě dva malý repráčky a jeden subwoofer.To se radši bez subíku obejdu a dám si na plato kvalitní repro.Utlumím si předek a z kvalitou hudby budu spokojenej.Subwoofer si přidám až pak na přidání kraválu.Podle mě začínat od subwooferu je kravina.

28.07.2009, 21:32 |
gorky hifimaniak: asi se na to budu muset vyprdnout a koupit uz ho v ozvucnici..
Utlumit předek a poslouchat zadní repro ? To si doufám děláš srandu ?

29.07.2009, 10:45 |
gorky ja sem nerek ze budu utlumovat predek :D

29.07.2009, 10:46 |
gorky jo to je asi na bobmaistra...