Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Připojení komponent k zesiku.. problém

o Navštíveno 2404x o
o 25.07.2009, 15:25 | Rendy
Zdravim, řeším ted problém, který mě ani na chvílí nenapad. Mám autorádio pioneer deh-5000UB a přes jediný dva jeho RCA výstupy jsem zapojil dvoukanálový zesik, který mám připojený na přední komponenty ve dveřích. Problém je v tom, že mi rádio ořezává všechny kmitočty od 125Hz vejš, prostě jako by tam byl zapojenej sub. Prolez jsem celý rádio, nastavení a jsout tam pouze tyto možnosti: SUB - off, normal, rev a v druhý nabídce nastavení SUB: Hz:50-125 a zesílení +1-6Hz... jinak nic, neví někdo jak to nastavit?? Čet sem, že dělat cinch konektory z klasického repro výstupu na rádiu je blbost a to rádio není tak špatný, aby přes to normálně nešel píchnout zesik. Díky za každou radu..

o 25.07.2009, 15:39 | DaveX
a zkoušel si nastavit zesilovač? Kdyžtak to přepni na full a budeš tam mít plné pásmo.
o 25.07.2009, 15:54 | Rendy | Upraveno: 2009-07-25 15:55:36
Tak samozřejmě, na zesiku mám nastaveno celé pásmo
Spíš si myslim, že se musí nějakym způsobem odstranit ten LPF v radiu, ale jak??
o 25.07.2009, 17:00 | TommyDS
No podla tohoto linku [ Link ] ma mat to radio 3 pary RCA a nastavitelne HPF/LPF, cie je otazka, do ktoreho RCA vystupu si to zapojil. Nezaskodilo by si prejst manual a zvolit ten par vystupov co je na Front, myslim ze potom by mal problem uz zmiznut...
o 25.07.2009, 17:53 | Rendy | Upraveno: 2009-07-25 17:57:46
je to jiné rádio, toto: [ Link ]

Prošel sem ještě jednou návod a podařilo se mi to najít:

This unit’s rear output (rear speaker leads output
and RCA rear output) can be used for fullrange
speaker (REAR SP :FULL/PREOUT:REAR) or subwoofer
(REAR SP :SUB W/PREOUT:SUB W) connection.
If you switch the rear output setting to
REAR SP :SUB W, you can connect a rear
speaker lead directly to a subwoofer without
using an auxiliary amp.
Initially, the unit is set for rear full-range speaker
connection (REAR SP :FULL). When rear
output is connected to full range speakers
(when REAR SP :FULL is selected), you can
connect the RCA subwoofer output to a subwoofer.
In this case, you can select whether to
use the subwoofer controller’s (low pass filter,
phase) built-in PREOUT:SUB W or the auxiliary
PREOUT:REAR.

Jen sem teda pak z toho postupu nepochopil, kudy se do tý nabídky dostanu, kdyby měl někdo podobný rádio, at prosím napíše srozumitelnější popis
o 26.07.2009, 22:02 | DemonBob
sub off je vypnuté
sub normál je zapnut a hraje směrem do bedny
a rev hraje otočenou fáza na basáku neboly basák magnetem ven
asi bych začal vypnutí na radiu sub na off pokud tam potom bude v nabídce volba na rear tak ho dej na full
o 26.07.2009, 23:45 | Rendy
tak to právě tak nejde.... dneska sem strávil další půlhodinku nastavováním rádia a bezúspěšně... opravdu už nevím kam sáhnout, repra připojené, jen to tam nějak oživit... ještě mě napadlo, zkusit ten zesik odpojit, ale tomu dávám malou šanci..
o 27.07.2009, 02:57 | setoss
Do toho menu se dostaneš tak, že radio vypneš delším podržením source. No a pak zmáčkneš ovládání hlasitosti (nebo to tlačítko, kterým se nastavujou basy, vejšky atd., tvůj typ radia neznám, ale pioneer jako pioneer) a držíš. A vono nic, nic a najednou... Rozsvítí se displej a tam je to úžasný menu. Co se týče nastavení výstupů, rear sp. - tam nastavuješ, co půjde do zadních repro, ale těch přes zesilovač v rádiu (iso kostky) !!! a pre out - tam nastavuješ, co půjde do zesilovače, připojenýho na rear out výstup. Pakliže máš ale zesilovač zapojenej na front výstupy, pak je ti tohle menu stejně na prd, protože front výstup jde z rádia vždycky full. Nebo zkus zesik zapojit na rear out a v tom menu nastav pre out na full. Snad si to pochopil, neumím totiž moc vysvětlovat :).
o 27.07.2009, 20:53 | Rendy | Upraveno: 2009-07-27 21:20:34
setoss.. díky moc, funguje.. jen sem ještě neodladil to nastavení, rád bych ztlumil zadní repra a nechal hrát jen ty na výstupu preout, tedy přední... takhle mám dvakrát rear, protože na preoutu jde nastavit pouze SW nebo REAR.. full tam není, no ale ještě zkusim návod. Každopádně sem rád, že to šlape a musim říct, že oproti samotnýmu rádiu, je to pekelnej skok. Ještě otázečka, funguje pro ty repra na zesíku eqvalizér a podobný zlepšováky? Nepoznal sem to, protože mi do toho řvou ještě ty zadní.. ale díky díky díky..

edit: tak jsem zjistil, že to nejde.. bud je to jako sub nebo jako zadní repro.. :/
o 28.07.2009, 00:41 | setoss
Nemáš zač. Preout je jen výstup na zadní repra !!! Vzadu na radiu bys měl mít 4 cinch konektory. U první dvojice by mělo bejt napsáno FRONT a u druhý REAR/SW. Položka preout se týká jen výstupu REAR/SW !!! Na výstupu FRONT je vždy plné pásmo ! Jestli jsi z Prahy a okolí, pošli mi číslo (setoss@seznam.cz) a pro mě není problém se stavit. Řešit to po mejlech je na h... :).
o 28.07.2009, 00:51 | setoss
Nemáš zač. Preout je jen výstup na zadní repra !!! Vzadu na radiu bys měl mít 4 cinch konektory. U první dvojice by mělo bejt napsáno FRONT a u druhý REAR/SW. Položka preout se týká jen výstupu REAR/SW !!! Na výstupu FRONT je vždy plné pásmo ! Jestli jsi z Prahy a okolí, pošli mi číslo (setoss@seznam.cz) a pro mě není problém se stavit. Řešit to po mejlech je na h... :).
o 03.08.2009, 22:14 | Rendy
bohužel jsem z hradce, ale díky za nabídku... na rádiu mám jen 2cinche tedy pouze REAR/SW... no zadní repra přepojim na rádiu na front a pak to bude ok
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3188 sekund.