Navštíveno 1846x

Cau kluci, mam pryskyrici lamit 109 a chci se zeptat jestli s ni mate nejakou zkusenost... Ja at ji dam na plast ,,PUR¨, na MDF..me to nedrzi bez problemu to z toho strhnu. Plochu mam ocistenou,odmastenou obrousenou... nic nepomaha.. At pridam iniciatoru 2% nebo vic,tvrdne to stejne dlouho.. Tak nevim jestli mam koupit neco jinyho pres firmu H.-C. nebo jestli Vas napada jeste naky pokus? Diky vsem za rady..
Je to klasická pryskyřice jakou koupíš i u havela. S tím časem nevím kde může být problém, ale na plastu ani hladké MDF ti to držet moc nebude. nemá se to kam dostat. Já když sem to dával na něco takového, tak sem to zdrsnil třeba rašplí at tam jsou velké rýhy. A plast sem dokonce provrtával malám vrtáčkem aby se to mělo kudy protáhnout.
tak ja myslel, ze do MDF se to nasakne jak vino...No tak zkusim jeste udelat ryhy.. ale myslel jsem, ze pryskyrice proste bude drzet poradne.. uvidim..Diky
no i mdf je hladká moc se nenasákne pokud budeš dělat velké vrstvy můžeš tam našroubonat třeba vruty nebo hřebíčky aby byly vydět hlavičky nebo tou rašplí
já to řeším jinak, a 100% to drží. Jako první vrstvu používám elastickou látku, kterou přetahuji přes hrany MDF-ky. Na hranách MDF-ky pak na místech spoje s MDF důkladně rozehřeji teplovzdušnou pistolí -až do skoro naprosteho "spálení" jen nesmíš propálit látku. Tímto dojde ke 100% spojení s MDF-kou. Další vrstvy pak nanáším normálním běžným spůsobem. Drží to dokonale. Případně pak ještě z vnitřní strany do hran doliju pryskyřici.
Tak uz vim jak na MDFku, tam stacil hodne hrubej smirgl a raspli nakej ten zarez... dal jsem vic vrstev skel.tkaniny..a drzi to...tak snad budu moc jit naostro.. A jeste musim vychytat ten plast.. snad to tak nak dam...Diky kluci..
Ten plast sem dělal takhle. Na foto je to trochu vidět. Je to provrtané a skrz dírky je provlečené vlíkno tkaniny a drží to. ta pryskiřice měla kam zatéct. Nejdůkladněji je to provrtané po krajích aby se to neodlupovalo od kraje.