Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Jak správně nabít kapacitor s pomocí žárovky??

o Navštíveno 6386x o
o 10.07.2009, 20:18 | Parma
Zdravím, potřeboval bych radu, ptz jsem se s tím ještě nesetkal. Mám novej kapík a po zapojení do hifi soustavy a připojení na + kabel se mi kapik rozsvítí, display svítí a po minute se mi uplne do mrtva vypne. Nevím co s tím, ale v AJ návodu jsem se dočetl, že je kapík nenabitej, takže na něj mam přiložit p odobu cca 1 minuty fázy +, a přiložit zároveň odpor tj. žárovku. Nevím zda je to tak a kam mam přiložit zmíneny odpor tj. žárovku anebo si myslite, že je to v kontaktu??? Je to kapik zealum 5 farad a koupen od místního člena. Díky moc za rady, nevím si s tím rady:-(

o 10.07.2009, 22:01 | noclue
- pripevnis napevno
+kapika das na jeden pol ziarovky a druhy pol ziarovky das na + od baterky... tak to pomaly nabijes, ked ziarovka zhasne, je nabite a mozes dat napevno + na +
o 10.07.2009, 22:11 | koupi
já nevim jak fungují 5Farad ale já mám 1Farad a jak jsi psal musí se nabít.Já bych zkusil: vzal bych ten odpor propojil bych "kabelem + odpor - a vybil bych ho uplně a pak znova nabít -"kostra" na - a +"12V" odpor +kapacitoru
A musí šlapat při nabití to nechat spojený dokud nabíjecí odpor nezhasne uplně"žárovka"
Já bych nechal běžet auto aby se baterka mohla oživit,přece jen 5 farad je dost já si to dělám i 1Farad kapacitoru pro dobrej pocit.
o 10.07.2009, 22:18 | noclue
5Farad je proti kapacite baterky nic, tak nerozsirujme zase nejake famy.
o 10.07.2009, 23:32 | prohifi.cz
jak pise noclue - motor urcite bezet nemusi, 5F je vazne uplne nic...
o 11.07.2009, 10:59 | Parma
Děkuju moc za rady, vyzkoušim a snad půjde..:-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3193 sekund.