Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Pár dotazů

o Navštíveno 1879x o
o 08.07.2009, 14:19 | Tweety_xx
Ahoj měl bych pár dotazů a prosil bych jestli by se mi k tomu mohli lidi co tomu rozumí vyjádřit.

1. Jde mi o nastavení výkonu na zesilovači. Tady je příklad. Pokud má sub 200W a zesilovač výkon 400W, tak vybuzení můžu nastavit max na půlku, nebo se to liší i tím kolika voltové výstupy má rádio a musí se to řešit vždy podle sluchu? Jde mi o to, jestli na to mám brát nějak moc ohled, nebo je to jen podle sluchu a může to být třeba i víc nebo míň.

2. Přijde mi, že ty basy nejsou tak výrazné, může to být tím, že ozvučnice je postavená jako nejmenší možný objem co jde? kluci mi to tu počítali několikrát ale bojoval jsem s místem. Nebo mám hledat chybu někde jinde.

3. Vím že se to tu řešilo dost, bednu se štěrbinou je lepší vytlumit nebo ne? Nedokážu si dost dobře představit že bych to vždycky odmopntoval vložil tlumení a zkoušel atd dokola.

to je asi vše nebo ted mě nic nenapadá.

o 08.07.2009, 14:39 | DJ.UFÍK
1. podle ucha, nekdy SW potrebuje vic nakrmit a zalezi na zesilovaci
2. muze to byt i tim ze je mala ale taky spatne navrzena bedna,uzavrenka BR,bandpass atd...Vytlumena,nevytlumena.o)
3.podle ucha,kazdemu se libi neco jineho:o)
o 08.07.2009, 15:25 | Mááša
souhlasím s UFÍKEM :)

2. v mnoha případech nejmenší možný objem není ideální volbou.. o jaký woofer jde?

3. tlumí se převážně uzavřenky, u BR to není až tak zvykem, každopádně ti nikdo neřekne jestli tlumit nebo ne, je to hlavně o poslechu... takže zkoušet, zkoušet a zkoušet :)
o 08.07.2009, 16:15 | Tweety_xx
No jedná so o basak Rockford fosgate P2D212 a je to krmené Lighting Audio S4.400.2

Co se týče objemu tak je to fakt maximum co bylo možné udělat. Pak bych nějaké místo nahnal už jedině pokud bych to odlid z laminátu aby se to vytvarovalo podle podlahy.
o 08.07.2009, 18:23 | hifim@ni@k
A jakou jsi tedy nakonec udělal ozvučnici ?
o 08.07.2009, 20:59 | Tweety_xx
Mám tam tu štěrbinu. Objem je asi tak 36L ted to z hlavy nevím přesně. Neco odebrala totiž ta štěrbina jak si mi psal takže čistý objem je asi těch 36l
o 09.07.2009, 09:35 | DJ.UFÍK
taky muze byt spatne navrzena sterbina:o(
o 09.07.2009, 09:42 | Tweety_xx
rozměry štěrbiny mám podle toho jak mi kluci napsali.
o 10.07.2009, 16:02 | hifim@ni@k
o 10.07.2009, 18:33 | Tweety_xx
Hifi: Nechápu tvůj odkaz. Dělal jsem to podle toho jak jste mi psali. Ale nevím jestli to tak má být a čekám od toho moc, nebo je něco špatně.
o 12.07.2009, 13:02 | hifim@ni@k
Ten odkaz proto, aby ostatní věděli o co jde. Nenapsal jsi pořádně o co jde a to se potom špatně radí :o)
o 12.07.2009, 23:03 | Tweety_xx
jo tak. No já to bral spíš obecně. Ale jestli to je lepší konkrétně tak sem pro.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3177 sekund.