Navštíveno 2271x

Zdravím pánové a mistři :) mám takovej dotaz, koupil sem si 2 woofry HIFONICS TXi 12SR (
[ Link ] ) A Zesilovač tady s AHC Crunch GP1500D (
[ Link ] zajímalo by mě jak to správně zapojit...Já to udělal,tak, že jsem na woofru zapojil cívky mezi sebou(minus na minus a plus na plus)a to samé na druhém repráku a kdyz sem měl obě zapojené, tak sem ještě propojil mezi sebou ty repra a vyšel mi ztoho jeden kabel minus a plus a to jsem zapojil do zesíku nebo mě ještě napadlo zapojit každej reprák zvlášť. Tak se chci zeptat a jak na to a jak nastavit ostatní čuflíky..Díky za veškeré info
box

07.07.2009, 15:04 |
swep | Upraveno: 2009-07-07 15:04:53
k boxu - ty diry na bassreflexy mas urcite male
zapojeni toho wooferu zalezi na impedanci jednotlivych civek a potrebne vysledne impedanci
nastaveni zesilovace
- propust zkus tak na 80-100Hz
- subsonic tak 15-20 Hz
- level nastavis podle navodu ktery je tu dostupny nebo podle ucha
- a fázi pokud bude kosem dovnitr ozvucnice tak na nulu a pokud kosem ven tak ji obratis na 180
a zapojit muzes kazdy woofer zvlast ale pokud mas spolecnou ozvucnici tak to nechej zapojene jako "jeden"
swep: Díky, mám každej subáč zvlášť mám tam překližku, jde mi o to zapojení do zesilovače když je dám každý zvlášť, tak jeslti to bude zesilovat míň nebo víc...JO a BR chci dávat 75mm
BR 75mm bude na 12" málo.

07.07.2009, 15:43 |
CruzSlate | Upraveno: 2009-07-07 15:49:20
hifim@ni@k: i když je každej basák zvlášť? mit nějaké dvě 25 nebo tak vedle sebe se mi zdá hodně! nebo se mýlim? děkuji opět za rady.
Nevíte jak to nejlíp zapojit a synchronizovat? děkuji

08.07.2009, 01:47 |
swep tak zaprvni mas spatne zapojene ty woofery, protoze kazdy ma dve civky a kazda ma impedanci 2 ohmy, aby jsi vyuzil potencial toho zesilovace, ktery je mimochodem slaby na krmeni dvou techto wooferu, tak musis mit vyslednou impedanci 2 ohmy. prestoze je zesik stabilni do 1 ohmu tak tyto dva woofery nezapojis nikdy tak, aby jsi mel 1 ohm. protilehle terminaly na kazdem wooferu musis zapojit plus s minusem a mezi woofery plus s plusem a minus s minusem, a tyto pak na terminaly zesilovace, to uz viz navod k nemu, ten typ neznam.
no a ty hodnoty na nastaveni viz predchozi muj prispevek
reflexy mas male, nezpocitam ti kolik by mel byt, nemam na to program, ale kdyz budes hledat tak tady na foru nekde v diskuzi byl link na online pocitadlo objemu a reflexu z ts parametru reproduktoru ktere najdes v datasheetu, predpokladam ze objem ozvucnice mas spravny
swep: díky, takže mi to maximálně zesílí 1x345, jo?
swep: jo chyba, ty Basaky mají impendanic 4ohm, takze do 1ohm to jde...
Neporadí ještě nějaký mistr? víc lidí, víc názorů. díky

09.07.2009, 19:24 |
Mááša CruzSlate: nejde to na 1Ohm..
jestli máš HFi 12S4, tak je to 1x4 Ohm... dva basáky (dvě cívky) tudíž 2x4 Ohm, výsledná impedance bude 2 nebo 8 Ohm :)
kdybys měl HFi 12D4 (2x4 Ohm), tak se s výslednou impedancí dvou basáku na 1 Ohm dostaneš..
Mááša: Takže ten zesík zesiluje jenom 1x275 do 2ohm jo?
Jednak jsou to dva subwoofery každý na 4ohmy, takže je zapojíš jedině na 2 nebo 8ohmů a jednak ten zesilovač je slabý na jeden sub natož potom na dva.

11.07.2009, 11:42 |
Mááša CruzSlate: teď koukám na ten můj inzerát a je to tam špatně, do 2 Ohm dává 1x375 RMS, na dva je to slabota...