Navštíveno 2056x

30.06.2009, 11:58 |
BADMOPAR | Upraveno: 2009-06-30 12:08:02
Ahoj,
potřeboval bych zchladit zeslovač,protože se mi často vypíná kvůli přehřátí.Naměřená teplota v okolí tranzistorů snadno vyskočí nad 60°C a to mám sundanej horní krycí plech okolo konektorů.Chtěl sem namontovat nějaký větráčky ze spodu,ale to kvůli výdechům topení na nohy asi nebude to nejlepší.Dík za rady

to by mel podle me bezproblemu vydrzet,videl jsem daleko rozpalenejsi zesiky :o)
Možná to měření neni 100%-ně přesný,ale naskočí někde kolem 55°C.Nerad bych,aby se o něj někdo popálil.
hele ja nevim mel jsem 4k a 1k pod dvojtou podlahou bez chlazeni a nikdy me nevypnul ani jeden, v zime v lete hralo to porad i nekolik hodin v kuse a nikdy nic:o( tohle by mel uchladit v pohode i s plechama... koukam ze moc vykon to taky nema, muzes zkusit do nej dodelat male vetracky ale nemyslim ze to pomuze:o( ted mam 5k v uzavrene bocnici pod tapecem a taky beha jako vino:o)
Možná to nějak souvisí s tim,co psal koupi tady :
[ Link ]
Jak máš udělané napájení, jaký kabel a kolik zesilovačů na něm máš ?
80 A pojistka,20-ka kabel max.3m dýlka,jeden čtyřkanál 4x100W do 2 Ohmů + jeden stereo 1x600W do 4 Ohmů. Pak ještě 12V/160W zdroj pro PC a 7" LCD.
Pokud vezmu pouze celkový výkon těch 2 zesilovačů cca. 700W RMS při délce kabelu 3m a přůřezu 20qmm, tak je to na hraně. Vše ostatní je navíc. Ten kabel musí jen hořet.
Dneska se stavim u známýho v krámu a jestli budou mít,vezmu pětatřicítku a uvidíme :-)

01.07.2009, 16:17 |
Libor sory za ot ale všechny ty repra ti hrají z rádia?
Zatim tam mam jenom PC.Autoradio nepoužívám,ale možná ho namontuju pro druhou a třetí řadu.
35qmm bych nebral lepší by byla 50qmm
Když už se to bude měnit tak bych dal taky rovnou 50ku, ta se neztratí ba naopak.
...dal bych nejradši 100fku, co kdyby chtěl ozvožit i vozík...
Tak sem včera večer dodělal zapojení.Momentálně mám paralelně dvě 60+40 Ah autobaterie,pojistku 100 A a přívodní kabel 35 mm2.Když už sem to měl rozpojený,natáhnul se ten Mac Audio dvacítkou.Přišel mi i novej ampermetr,ale ten namontuju až příští tejden.
Jaký bylo ale zklamání,když mi ráno cestou do práce asi po 5 min. zase vypnul sub. zesilovač.Asi si skusim vymyslet nějaký vodní chlazení.
.....jo a ještě sem natáhnul novou kabeláž pro zvuk od Profigold.
Problem vyřešen. .......skoro se to stydim přiznat.Furt mi to vrtalo v hlavě,tak sem si kontroloval zapojení a nějak se mi podařilo prohodit kabely uvnitř ozvučnice a zesík tak hral do 1 Ohmu.Dík všem za pomoc