Navštíveno 2328x

25.06.2009, 16:00 |
Hugo7 Chci totalne odhlucnit auto, ale nevim jaky material je nejlepsi na pohlcovani zvuku, je jich hodne,napr. polyuretanova pena, filcova deka, ruzne "vaty" atd.
Ktery z tychto materialu je nejlepsi na pohlcovani zvuku? :
1.
[ Link ] 2.
[ Link ] 3.
[ Link ] ...
...
...
cca 60-70% hluku v aute tvori vibrace, takze nejdriv na plechy neco pro jejich pohlceni:
[ Link ] zde jsou videt vysledky:
[ Link ] a pokud to chces hodne dobre, tak na to porovity vode nenasaklivy material, doporucil bych:
[ Link ]
u me vedou tyto dva
AIV
[ Link ] Sikadamp 630
[ Link ] a ten AIV osobne pouzivam nejvice
nikdo by ti nemel rict ktery material je nejlepsi atd, kazdy ma sve vyhody a nevyhody :)
Pár jsem jich skusil a nejvýc se mi libil vibraflex 25 i díky ceně a super se tvaruje.
přesně jako rover. vynikajcí poměr cena/účinnost a navíc se s nim dobře pracuje.

26.06.2009, 08:36 |
Kmoda Nevim no ale Vibraflex se musi nahrivat jinak se lame.
je lepší nahřát, stačí ale třeba nechat na sluníčku a už se ti nezlomí.. pro ideální práci stačí třeba fén, horkovzduška je až moc.. :-)
bitmast bomb od standartplasu + vizomat
alebo
2 vrstvy dynamat extreme + tacmat
chcel si najlepsi

26.06.2009, 13:49 |
Hugo7 no diky ale ten vibraflex je proti vibracim ale ja chci neco co pohlcuje zvuk, co ho proste nepropusti.
Napr. kdyz si chci doma odhlucnit dvere, tak co na nich nalepit? Tam asi vibraflex nebo dynamat lepit nebudu :-)

26.06.2009, 13:56 |
DaveX :D no jo, ale tady to je autohifi, tak si každý myslel, že budeš dělat hifi do auta :D

26.06.2009, 13:59 |
Hugo7 no jo, delam hifi do auta ale ja jsem se puvodne ptal na material co pohlcuje zvuk.:-) Je mi jasny ze na plechy do auta se lepi dynamat nebo vibraflex apod. Jinak ten vibraflex uz mam, teraz chci nejaku tu tlmici "vatu"
buď Sinus Live DSM
[ Link ] nebo Dynamat TAC MAT
[ Link ] Na odhlučnení používám jen tyto dva metriály.. Většinou tedy DSM, přeci jen je cenově podstatně dostupnější.