Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Repro koax nebo komponent do 1500,- 2ks

o Navštíveno 2130x o
o 22.06.2009, 15:06 | telatko23
Zdravim panove,

chtel bych ve svem zanovnim aute Subaru Impreza 2007 vymenit predni repro. Prumer ve predu je 16,5cm. Zadni zatim necham asi serii pozdeji se uvidi.
99% odehraju pres handsfree Parrot mki 9200 ( nejde to pres radio ). Pisou zesak 20W D-class, nevim co to znamena?

Resim jake repro to HF utahne? dale musi mit hloubku do 47mm tzn. nejspis nejake Flat. Vsiml jsem si ze mam u kliky otvirani dveri asi nachystaaano pro vyskace, to se nijak nemeri? tam se to vleze urcite? Tim padem bych mohl jit do komponentnich repro, v obracenem pripade musim jit do koaxialnich, nechci nikde vrtat ani rezat :).

Je mi jasne, ze se svym cenovym stropem si nemuzu moc vybirat, ale to seriove repro je opravdu hrozne, tak jsem presvedcenej, ze cokoliv pomuze. Byl bych rad, kdyby mi nekdo poradil konkretni typ, popr. doporucil nejake reseni.

Sam jsem vybral:
[ Link ]

komponenty se mi libili:

[ Link ]

Moc tomu nerozumim, potreboval bych radu, ale 2000kč je pro me opravdu max! diky

o 22.06.2009, 15:16 | Vencaf
když už Sinus Live tak bych je koupil s vejškama Neo25, je to pár korun rozdíl a zvuk úplně jinde...
o 22.06.2009, 15:49 | DaveX
Já bych volil tyto: [ Link ]

troufl bych si říct, že asi favoriti v té ceně
o 22.06.2009, 16:05 | telatko23
to VencaF: jo to by slo, jinak myslis ze bude Sinus Live dobra volba?

to DaveX: montazni hloubka 62mm je moc !! jinak vypadaj dobre
o 22.06.2009, 16:13 | DaveX
No já si myslím, že 62 není zas tak moc, kolik máš montážní hloubku v autě?
o 22.06.2009, 16:17 | telatko23 | Upraveno: 2009-06-22 16:18:02
47mm ,, jak je napsano nahore :-)

jo a co ten zesak z HF? utahne to?
o 22.06.2009, 16:24 | DaveX
jéj, já jsem si nevšiml, sorry. Jinak ten zesilovač by to utáhl v pohodě, protože ty kicxy mají perfektní citlivost a jsou dobré i na rádio. Ty sinus - live jsem měl a nic moc. Na rádio mi skoro vůbec nezahrály, na zesilovači pak už něco jo, ale nebyl jsem s nima spokojený.
o 22.06.2009, 16:26 | telatko23
no takze co tam dat jineho v patricnem slim provedeni?
o 22.06.2009, 16:26 | Vencaf
já je kdysi měl a ty malý vejšky nic moc, potom jsem slyšel ty Neo25 a za ty peníze fakt dobrý.. teda samozřejmě na zesíku zahrajou všechny repráky líp než na rádiu...
o 22.06.2009, 16:30 | DaveX
No s takovou montážní hloubkou to bude trochu problém no. Co MDF kroužek? Ten by se ti tam nevlezl?
o 22.06.2009, 16:35 | Collin
s tou mon. hloubkou v této ceně to bude těžké. možná i emžné, ale to bych kecal..
já sem ted objednal tyto [ Link ] vzal sem protože sem dostal za ukol sehnat repro kompa do 2tis s mon. hlobko do 47.. Jak hrají ti zatím říct nemužu.. budu je ale dávat na zesík..
o 22.06.2009, 16:40 | Collin
ty kicx jak dal dave tak nevím zda nejlepší v této ceně tato řada.. našel bych lepší..jako první měnapadá např. kicx gfq,crunch,mbq, sice něcomalino přes limit.. :-) Ovšemje to stejně jedno, ty potřebuješ něco jiného..
o 22.06.2009, 18:52 | DaveX
Collin: dražší najdeš lepší, to je jasný. Já hledal variantu do 1500 a myslím, že ty kicxy by šly. Tam s tou montážní hloubkou pudou nejspíš jen ty sinusy no :/ Já bych to pořešil kroužkem. Sinusy jsem měl a moc se mi nelíbily. Ale co jsem slyšel víc ohlasů, tak dost lidí si je pochvalovalo. Ale s těma 25 výškama.
o 22.06.2009, 20:12 | telatko23 | Upraveno: 2009-06-22 20:14:32
takze pokud tomu dobre rozumim, tak bud tam dat sinusy s lepsima vejskama,coz se mi teda osobne pomerne zamlouva.

Nebo tam dat MDF krouzek a pak by tam slo neco hlubsiho, coz by teda asi hralo lip :) .

MDF krouzek se kupuje nejak na miru nebo se to z neceho vyrabi?

btw. jak tak vidim tak po tech koaxialech nikdo ani neskrt, tzn. pokud to pujde tlacit se do tech komponentu za kazdou cenu?

jeste me zajima, kdyz je tam pruduch ve dverich na vyskace? budou tam sedet? da se to tam nejak uchytit bez tech domecku, primo do origo otvoru?
vyhybky bych tam nejak normalne jenom zaizolackoval do dveri?
o 22.06.2009, 20:33 | DaveX
no tak dívej, podle mě se nechystáš na tlumení dveří nebo ano? Pokud ne, tak kompa ztrácí i trochu smysl. Sice zahrají, ale ve vytlumených dveřích a na zesilovači ti zahrají o 100% líp.

Být tebou, tak se mrknu po nějakých koaxiálech a máš to bez zásahu. Ale zase si myslím, že s tahovou montážní hloubkou to bude problém no.

Jinak nevím, jak to v tvém autě je, ale MDF kroužek si dáš pod repro, jak ho budeš šroubovat do dveří. Dal bych tam 16mm tlustý kroužek a s tím už pak budeš mít na výběr z hodně reproduktorů.
o 22.06.2009, 20:41 | telatko23
premyslel jsem otom, ale asi tlumit nebudu.. to je poto dalsi castka nahoru a dostavam se nekam jinam.

co rikate na ty Magnaty? :

[ Link ]

anebo jeste pioniirky
[ Link ]

ground zero flat
[ Link ]
[ Link ]

mac audio
[ Link ]

preferoval bych basy !

co byste vybrali?
o 23.06.2009, 14:25 | Collin
Dave.Bez vylumení že nemají kompa smysl? To opravdu néní tak jak píšeš.. Je jasné co tlumení udělá, ale at povídá kdo chce co chce, tak i bez tlumení umějí kompa krásně zahrát! mám dojem že bereš hodně z teho co jsi slyšel.. ale chtělo by toi něco máo vyzkušet.. :-) to neber nějak zle.. :-)
o 23.06.2009, 14:27 | Collin
A které Sinusy pesně myslíš? Ty co sem dal já tak mají výšku25mm, hedvábí..
o 23.06.2009, 14:37 | DaveX
Zkoušel jsem, záleží asi jaké dveře. Měl jsem morely bez tlumení a byl to děs. Všechno vrzalo, třáslo se to, vibrovalo. Hnus. Z toho pak není prožitek. Teď to mám vytlumené a pořád to není 100%. Při větším výkonu mi vrže vnitřní plech a z venku to jde slyšet. Nicméně zvuk se zlepšil o velmi,velmi znatelný rozdíl. Kdo má, nebo měl morely, tak ví o čem mluvím. Měl jsem sinusy, ty, co jsi sem dal, ale s těma horšíma výškama. A bylo to celkem o ničem. Asi jsem moc zasněný do těch morelů no :D

Hej dívej, netvrdím, že nezahrají. Nemluvím o výškách, ale jen o basovém projevu. A taky je trochu jiné kompa krmit 22W z rádia a 176W ze zesilovače :)
o 23.06.2009, 15:53 | Collin
Však klidně vyjádři názor na SL budu rád, at vím co mám očekávat k poslechu..(SL nejsou pro mě).. jiak je jasné že rdio a zesík nejde porovnat. 176 ze zesíku jsi dával? co to bylo?
o 23.06.2009, 17:02 | DaveX
Mám, respektive měl a zase budu mít, na ně zmůstkovaný helix dark blue 4 a ten dává psaných 2x180W RMS, ale myslím, že jsem někde zahlídl test a naměřených to mělo 2x176. Ale to jsem měl do té doby, než jsem prodal jeden zesilovač, co jsem měl na wooferu. Teď těm morelům dávám 60W RMS a taky hrají supr, na dalších kanálech mám SW od Bull audia. Ale 176 je 176 :). nicméně po prázdninách a po brigádě plánuju trochu posílit, tak uvidíme :)
o 23.06.2009, 18:43 | Collin
Ok.. Myslím že dál nemá cenu zacházet, at nezasíráme.. .-)
o 25.06.2009, 09:22 | telatko23
tak jsem si to nechal projit hlavou a rozhodl jsem se nakonec pro Hertz DSK 165 New... doufam ze jsem vybral dobre.. budu tam muset dat 15mm podlozku snad to tam vleze. Je to dobra volba?
o 25.06.2009, 14:19 | Vencaf
No nevim,DSK 165 jsem měl před pár rokama a za moc to nestálo,vejšky ostrý jako prase, sice rádio a instalace taky nebylo nic moc,ale už bych do nich nešel
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3702 sekund.