Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Subwoofer - problemy

o Navštíveno 2567x o
o 14.06.2009, 05:03 | pavel.82 | Upraveno: 2009-06-14 05:10:07
Dobrý den chtěl bych se Vás zepatat na radu.

- Mám autorádio se "subwoofer out" a nemam jistotu kam zapojit "subwoofer out" v zesilovači, jestli do červenýho nebo bílího vstupu. Problematika je kdyz to dám do line out tak sub hraje ale tak nejak... zjistil jsem ze kdyz pouziju subwoofer vystup z autoradia a nejak to tam zapojim ( do cervenyho a nebo biliho vzdy se to chova jinak ale ) hraje to asi o 15-25% líp, ale občas jsem videl

- že se kmitá až moc extremne skoro na zničení ( mam asi o 40rms víc na kanal nez mají SW ) a docela jsem se bal abych SW nezničil.

- Taky občas kmitaly naprázdno asi pod urovní kterou jsem neslysel ale pořádně kmitaly. Nedá se to nějak řešit nejakou pojistkou nebo tak něčím abych o ně časem nepřišel a taky aby hraly v nejakym zvukovým rozmenezi "které jde slyšet"?
Dekuji aspon za nějakou odpověd která by pomohla s pozdravem..

o 14.06.2009, 08:52 | tappaja
Tvuj sub out z radia ma snad jen jeden cinch? Co mas za radio, co mas za zesik a co mas za woofer...

o 14.06.2009, 11:56 | Frenkie
jako tappaja
jinac bilej do bilyho, cervenej do cervenyho
z radia subout, na zesiku line in (vstup) , nebot out je vystup
dalsi vec je jakmas zesilovac nastavenej - gain (level), HPF, taky co do toho subu za opasno poustis

jinac jestli se bojis tak teda nevim co bych mel delat ja kdyz mam SW 500W RMS a zesik 750W RMS (psano, skutecnej bych videl o nejakych cca 100W RMS vic - odhaduju dle mereni jeho slabsiho bratra)

kdyztak odkud jsi, urcite se tu najde nekdo z tveho okoli kdo ti se spravnym zapojenim pomuze
o 14.06.2009, 14:26 | hawai
taky mam pouze jeden cinch z radia, zes mam dvoukanal a je uplne jedno kam to napojim, jestli na cervenej, nebo bilej, zesik ma preplej na MONO a v mustku mam SW. a hraje bez problemu
o 14.06.2009, 14:40 | B@rry
Kup Y na chinch konektory a propoj oba na zesilovaci a bude to zmena to mi ver. Taky kdyz zapojim jeden tak to hraje malo a kdyz zapojim oba tak mnohem víc.
o 14.06.2009, 15:12 | pavel.82 | Upraveno: 2009-06-14 15:16:13
Mám ještě jednu technickou kdo má zkušenosti:
Co by hrálo podle Vás líp jestli dva 12" sub "infinity 1250" s 300 RMS (2x6kg=12KG) nebo 1x 12" sub s hodne podobnym technickym info (ale výhodou je ze ma zabudovany v sobe dva magnety), ale s pozadavkem na 800 RMS a vahou 15KG?

Jinak diky gain level a vse nastaveni na zesilovaci jsem zkousel vselijak nastavovat ale nemel jsme jistotu tak jsem se radsi zeptal.. Nejak to tedy zapojim a nebudu mit strach jak piseste jinaka mam Infinity 1250 ( 2x kusy ) a zesilovač 2 kanal tzn 2x 335 RMS nebo 1x 670 RMS ja to mam solo kanal vs 1 sub
o 14.06.2009, 15:18 | pavel.82 | Upraveno: 2009-06-14 15:21:08
b@rry diky o tom jsem taky premyslel koupit Y jdu to koupit
o 14.06.2009, 17:51 | pavel.82
S redukci Y to hraje nejlip doporucuju diky b@rry
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3333 sekund.