Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Výběr řešení při zachování origo rádia

o Navštíveno 2731x o
o 12.06.2009, 12:19 | shamania
Chtěl bych trochu vylepšit zvuk v Civicu 5D 8G. Problém, ale je že originální rádio se nesmí odpojit (kvůli klimatizaci atp.), někdo to řeší tím, že ho vozí v kufru nebo v kaslíku - to ale nechci. Vzhledem k tomu, že má jen vysokoúrovnové výstupy, tak mě napadly tyto tři varianty:
1) zapojit na zesilovač s vysokoúrovnovým stupem
2) přes High-Low adapter hozený hned za rádio použít klasický signálový vstupy (cinche)
3) na origo rádio se uplně vysr*t a použít třeba mp3 přehrávač
Je mi jasný, že žádná z těhle možností neni ideální, ale hold nic jinýho asi nezbývá. Tak se chci zeptat, která by byla zvukově nejlepší??
Něco jsem si už o tom přečet a přijde mi "nejlepší" zvolit možnost číslo tři. Jednou už jsem to takhle používal a nebýt špatné ergonomie při ovládání za jízdy, tak jsem v tom problém neviděl.
Jinak mám v plánu to rozjet na Crunch GTS 4125 (dopředu 165 komp od Kicx a do zádu koaxi od Kicx, časem SW). Díky za názory.

o 12.06.2009, 12:47 | koren
nej je varianta 4) ktera tu chybi - existuji chytre krabicky (RF, ///A) ktery ti dovoli treba i nastavit TC. jinak z uvedenych moznosti asi za 2)
o 12.06.2009, 13:06 | Frenkie
jeste by mohla pomoct tato krabicka od helixu [ Link ]
o 12.06.2009, 13:19 | shamania
koren: nějak jsem nepochopil co máš na mysli
Frenkie: cenově trochu nedostupný, ale byl by velkej rozdíl mezi tim helixem a třeba timhle [ Link ] ?
o 12.06.2009, 13:30 | shamania | Upraveno: 2009-06-12 13:32:59
Jsem k tomu Helixu našel tento článek [ Link ] a je asi vystaráno :) Navíc mě zaujala funkce vytvoreni remote signálu když se ozve hudba. Neboli vypnu rádio, vypne se i zesilovač. Zkusim kouknout do bazarů.
--
Napadla mě otázka. Jaký by mělo vliv kdybych tento prvek umístil až k zesilovači do kufru místo toho aby byl hned za rádiem? Má to nějaký vliv?
o 12.06.2009, 16:00 | koren
o 12.06.2009, 16:05 | Supafly666
ak das ten Helix AFC blizsie ku zosilovacu, bude to mat jediny vplyv, a to taky, ze budes potrebovat kratsie RCA kable do zosilovaca:)))
o 12.06.2009, 19:01 | cosmix
ak chces usetrit a mat dobru vec skus zohnat XETEC USC-EVO a mas pokoj,sice nebudes mat TC ale v pohode ti fo urobi Front/Rear/Sub aj s dialkovym ovl subiku.
[ Link ]

pripadne aj take nieco
[ Link ]
o 12.06.2009, 21:11 | Pepíno_Honda
o 15.06.2009, 19:08 | noclue
no, neviem, ake sunkove je orginal radio, ale kvoli crunchu a kickx-kompam by som sa tym vobec nezaoberal a len poriadne vytlmil predne dvere....
aj tak budes musiet pre hocaku instalacu tie dvere tlmit, tak to urob ako prve a potom uvidis, ci sa Ti oplati riesit to dalej.

Ked som do mojej byvalej astry pred predajom namontoval naspat orginal radio aj do uz kompret vytlmenych dveri orginal repro, tak som tomu nemohol uverit... tak to dobre hralo...
o 15.06.2009, 19:25 | Bolthorn
noclue: souhlas..
o 15.06.2009, 21:01 | noclue
bolthron: dik

este som zabudol> jeden znamy ma P407 s origo velkou navi z toho RF 3.sixty.2 z toho Brax 1of5 z toho v poloaktive Mille 3Pasmo a 25-ku sub... ma to ako demoauto... ze aj z origo navi sa da dostat slusny zvuk
o 16.06.2009, 16:12 | shamania
Vytlumení dveří to je základ.. to vim. Ale spíš mi jde o to abych nenakoupil repra a zesík a pak zjistil, že mám ořezený spodní frekvence.. Prostě to nějak pořešit. Zkusim se domluvit s některým prodejcem jestli by mi třeba ten Helix "nepučili" a kdyby to byl velkej rozdíl ve zvuku, tak bych si ho nechal a když ne, tak vrátit.

A v tom P407 nepoužil teda nějaký Hi/Low adaptér nebo "kouzelnou krabičku" jako ten AFC?
o 16.06.2009, 22:16 | noclue
shamania: RF 3.sixty.2

PS: pre tych co nevedia co je 1of5, je to Brax One of Five (cize vyrobenych len 5 kusov) 2000.2GE+2400.2GE v jednom chladici asi meter dlhy :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2949 sekund.