Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > autoradio - k čemu jsou 12V vstupy?

o Navštíveno 2450x o
o 05.06.2009, 10:30 | art
mám předpoklad že základní elektronické schema radií je u všech stejné..(??)
Potřebuji vědět k čemu souží přívody 12v trvalých a 12v spínaných?
Jde mi o to zjistit co je hlavní hnací napětí autoradia (resp. čtecí mechaniky, převodníku, zesilovače autoradia, všech těch útrob co se podílí na kvalitě zvuku...) jestli to spínané či trvalé?
Protože chci natáhnout nový kabely od baterky - to by mělo pro mě význam v případě že to trvalý napětí se velmi podílí na vyrobě zvuku. Pokud je trvalý jen pro držení paměti radia tak je to zbytečné, když hlavní šťáva pujde od spínaného. Pokud je to naopak že trvalý vše živí, a to spínaný přepíná rádio do stand by, tak by to eventuelně význam mělo..

o 05.06.2009, 10:43 | Pavel 528
u kazdyho radia je to jinak..
nekdy je tam trvalej jen pro pamet a jindy po nem jde i "silova"cast a spinaci jen spina,ale i naopak...
proste si to musis overit u konkretniho typu radia
o 05.06.2009, 11:48 | art
Je to Clarion DXZ588RUSB...
Tak já natáhnu ob baterky oba nový ať mám jistotu a jeden (ten spínací) udělám spínaný přes relátko napojený na zapalování..
Ale teď ještě kolik můžu pustit do těch káblů - průřez na cca 25-30A? Přebere si to rádio samo (v případě průřezu - 3qmm)? (dám tam i pojistku na ty nový kabely)
o 05.06.2009, 15:45 | Pavel 528
no radio si vic jak 15A nevezme
prurez 2,5mm2 bohate staci
o 05.06.2009, 18:39 | noclue
jj, radsej mu daj kapacitor oddeleny cez shottky diody
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3345 sekund.