Navštíveno 2535x

Zdravím,
Vím že se to tu už hodněkrít řešilo ale je v tom zamtek a než se člověk něčeho dopátrá tak to nakonec ani nenajde. Chtěl jsem se jen zeptat když koupím tlumící materiál abych si vytěsnil dvěře , kufr , podlahu a střechu tak jak mám vědět kam to nalepit ? :) co když to nalepim zrovna jinam ? :D nikdy jsem tohle nědělal a teď jak si budu kupovat auto tak ho chi cele předělat jak venkovně tak vnitřkem ale nevím jak na to vytěsňování a málo vím z laminátu. Díky za rady.

04.06.2009, 19:38 |
DaveX Nalep to všude a máš klid :)
Tak pokud chceš tlumit to co jsi vypsal tak to udělej jak psal DaveX..
aha tak super takze to mam asi prvne vykrast banku ne ? :D na par fotkach kdyz sem se koukal tak jsem videl ze to bylo prave nalepene jen na urcitych mistech tak proto se ptam .. kdyz s tim vylepim vsechno tak pak co prijde na to? Na to pak muzu hnedka davat koberec a tapec?
Co máš za auto a komponenty? Na tlumení mužeš hodit ještě tlumící pastu třeba od Braxu.. Ale v tvém případě jen poskládáš a finiš..
Ještě nevím co budu kam dávat .. ale teď sccháním info abych si to mohl zalohovat a pak podle návodu udělat co potřebuji ..
A auto je jaké? Kolik budeš utrácet za komponenty? Jestli chceš ušetřit tak písni na icq a mužem probrat.. Mám nějaké použité na prodej..
Asi bych neřešil hned Brax. Záleží hlavně čeho chceš dosáhnout. Můžeš jen tlumit a uzavřít přední dveře kvůli vytvoření ozvučnice. To je základ. Pokud bude v kufru subwoofer, tak i kufr. Můžeš v případě toho subu také jen zapojit, zkusit a polepit jen to co vibruje. Pokud chceš auto současně odhlučnit, tak prostě tlumení všude kam se dostaneš + například ještě ANS pěnu.
Návod na dveře např. zde:
[ Link ] Základní tlumení dveří zde:
[ Link ]
to Callin: No rozhoduju se mezi Hondou Civic 5dv s kufrem nebo na Hondou Accourdem 5 dv. jeden znich to bude a zítra vlastně dneska se ti ozvu :)
to hifim@ni@k: Ceho chci dosáhnout? Toho aby mi nevybrovali plechy a byli slišet jen čisté basy. Víc toho nepotřebuju a nikdy jsem to nedělal tak to chci zkusit ale mám strach že to nalepím blbě nebo něco v tom smyslu.
Když to tak čtu, tak si myslím, že je možná v tvém případě na místě otázka, jestli se do toho chceš opravdu pouštět sám nebo jestli si to nechceš náhodou nechat od někoho udělat.
Každopádně když budu brát, že se do toho pustíš sám, tak bych se určitě držel moto, který osobně preferuju neví c a to "když už něco dáš, tak pořádně" (samozřejmě s ohledem na audio, který tam budeš dávat). Nemá zase smysl vytlumit to jenom na určitejch místech a ještě k tomu jenom trochu, aby si za to dal co nejmíň, když pak ve výsledku dosázhneš akorát toho, že vyhodíš peníze zbytečně, protože ten účinek bude opravdu minimální.
samozžejmě záleží v první řadě na výkonech, který tam chceš dávat a co budeš mít kde umístěný. Psal si, že od toho čekáš, aby ti to nikde nerezonovalo, což je přístup celkem dobrej, ale bohužel to moc nejde dohromady s nískejma nákladama za materiál a tim, co všechno chceš vytlumit.
Pokud chceš opravdu skombnovat tzv. "cena/účinek", tak bych asi omezil tlumení na nejpotřebnější místa, jako sou dveře a kufr (případně střecha) a např. na podlahu bych se úplně vykašlal. Je to skoro největší plocha, na kterou by toho padlo hodně a docílil by si akorát lepšího odhlučnění kabiny od vnějšího hluku.
samozřejmě počítej, že dveře musíš vytlumit minimálně vnitřek + vnějšek(uzavření ozvučnice) a kufr+střecha dle výkonů stačí např. jedna vrstva Siky.
Každopádně ale počítej s tim, že pokud chceš dosáhnout nějakýho dobrýho výsledku v odhlučnění auta, tak nebude za nějakou tu tisícovku. Já jsem třeba svoje poměrně malý auto (Hyundai Coupe) vytlumil za 20 000 a to by šlo samozřejmě ještě líp. Ale už i u tohodle si troufnu říct, že je odhlučněný dobře a nebude potřeba to předělávat.
Jen tak mimo tema ty krouzky sou stejnyho prumeru jako reprak.?? budu muset neco takovyho narvat do auta..