Navštíveno 2880x

Ahojte, známýmu se stala nemilá věc a to sice natrhlá membrána na kompech U-dim. Hrály jenom na rádio a byly v origo pozicích v novým Puntu. Na reklamaci to údajně není, leč já si myslím, že to je typická výrobní vada.
Má někdo podobný zkušenosti .. ?
Díky

takoveto veci se spatne reklamuji :( spis bych rekl ze tomu moc osolil a prasklo to...nic nevydrzi vecne :(
To mě samozřejmě taky napadlo, přece jenom při zkreslení je sinusoida už hodně divoká a prasknout to může.
Pokud by to byly starý noname tak bych nad tím mávl rukou, leč u v podstatě nových a značkových repráků je to docela zarážející ..
zmetek taky se stalo ale reklamace neprosla tak prisel chemopren a pohoda

12.05.2009, 13:33 |
petis není to prasklá membrána ale utrhlej závěs. To je dusledek špatný instalace a napojení jen na rádio a osolit to co cajk dá. velkej xM max bez kontroly takže chyba je to tvýho známýho, ne výrobce.
jako petis,mam stejny nazor... uz jsem taky narovnal takhle repro.
vem to chemoprenem,lepil sem takto home woofer a pohoda a závěs je tam stejne jen kvůli prachu a aby nebouchala cívka o polovec

12.05.2009, 15:40 |
petis závěs není na repru kvuli prachu a už vubec ne aby neklepala cívka o magnet.
a kvuli čemu ?jo tim klepaním sem myslel i výchilku a aby se mohla kmitací cívka pohybovat poměrně přesně v úzké mezeře magnetického obvodu.a díky ní se pohybuje jako píst
hehe :-D bez toho zavesu to nehraje :)
luda551 > Slyšel jsi někdy repro bez závěsu? Asi ne..

12.05.2009, 18:03 |
Resuscit | Upraveno: 2009-05-12 18:05:51
luda551 - bože můj..tak závěs je tam úplně k hovnu..Ty snad nevíš na jakym principu pracuje reproduktor a jakým způsobem vlastně vytváří zvukový vlny a tlak.Doporučuju si o tom přečíst někde něco..
V první řadě ten závěs slouží aby oddělil přední část membrány od zadní části - totiž jinak repro prakticky nehraje,protože dojde ke zvukovýmu zkratu a zrušení zvukový vlny z přední části membrány se zadní..Výsledek je,že repro buď skoro nehraje,nebo nebasuje a hraje totálně zkresleně.Vždyť si zkus zapnout basák na stole bez ozvučnice a uvidíš jak bude hrát..Ta ozvučnice tam není na to aby vyluzovala zvuky,ale ta slouží jen k tomu aby ti oddělila přední část membrány od zadní části - proto bedýnka musí bejt naprosto utěsněná..No a další funkcí závěsu je samozřejmě vystředění membrány a taky aby tam nešel prach..Ale ta nejdůležitější funkce závěsu je aby nedocházelo ke zvukovýmu zkratu-to je na prvnim místě.

12.05.2009, 19:33 |
luda551 | Upraveno: 2009-05-12 19:33:41
je tak sry udelal sem ze sebe kokota no.
kdyžtak sem to čerpal z wikipedie