Navštíveno 3475x

zdravím, chtěl bych něci lepšího než bose systém,ale nevim vůbec co... sehnal jsem si ted rádio Alpine IVA-W505R, tak poradte co k tomu... chci na to dát maximálně 130 000 a nechci tam dělat nějaké větší zásahy...
Tak to je slušná částka. To už bude i hrát :o) Víc rozepiš co od toho čekáš. Pouze stereo, nebo multimédia? Co posloucháš apod. Potom ti budou moci lépe poradit.
poslouchám HC př. Hatebreed, Six feet under, Path of resistance a podobně... s přítelkyní zase progressive elektro :-D spíš bych ale aby to hrálo výborně HC, na progressive stačí koupit akorát subwoofer, jak jsem viděl u známého
Tak to je docela slušná částka. Za to už se dá něco solidního udělat.
Tak to je docela slušná částka. Za to už se dá něco solidního udělat.
Procesor, třípásmo a sub do aktivu, dvoukanál 3ks, monoblok :-)
nějaké konkrétní věci nebo značka? :-)
Nooo tak za ty prachy by se z toho dal vymačkat nějáký zvuk ;)
Zkus mrknout třeba na Alpine F1 Status
[ Link ]
Značky nechám na zkušených borcích. Ale třeba u Gregiho se tuším povalují nějaké zesy Genesis :o)
to sou zase rady... Mam pocit ze na zacatku jasne napsal ze radio ma a chce investovat 130.000 Tak fakt nechapu proc odkaz na radio F1 a na gregiho instalaci kde se jen cena zesiku blizi tem 130.000.
klobouk: nevidim odkaz na radio F1, jen na celou radu vyrobku F1 (repro, zes,...a ano, mimochodem i radio)
A Hifimaniak odkazoval na zesy co ma nejspis Gregi na prodej, ne na TA2 co ma v aute.
Priste lip cist a pak psat ;-)

11.05.2009, 15:12 |
Cenda mas nejakou sestavu uz doma? Variant, jak slozit slusne hrajici sestavu za 130t i s instalaci je nekolik a zase, zalezi na tvem vlastnim vkusu, na kolik budes spokojen.
Predpokladam, ze instalaci si nechas nekde udelat.
pokud chces komponenty nebo montaz pak muzeme nabidnout sve sluzby
www.extrem-audio.cz
instalaci jsem slíbil kámošovi, má to jako hobby akorát říkal, že komponenty za takové peníze si vybrat netroufne... s nákupem komponentů je to tak, že mám poukázku do krámu v dráždanech na 2000 euro ale musím minimálně za 2000 euro nakoupit... takže služby nehledám, chtěl bych spíš poradit co za to nakoupit, protože lidem za pultem prostě nevěřím... většinou nabízejí to na čem mají největší zisk a podobně...
v tom pripade minimalne odkaz na obchod ze ktereho budes brat, protoze nebudou mit vsechno. tak at ti co budou radit vi, z ceho vubec muzes vybirat

11.05.2009, 22:20 |
ivls [ Link ] dojed, vem s sebou muziku a poslechni si soutěžící auta
kromě toho se dovíš spoustu informací, pokud budeš mít zájem
taky jsem kdysi nechal výběr v podstatě na prodejci a pak jsem zjistil, že to není to pravé
každému sedí jiné komponenty a taky od toho očekává něco, co se třeba těžko popisuje, ale když sedneš do auta a v této cenové relaci se ti zalíbí instalace, pak aspon víš kudy dál jít
nechcem urazit tvojho kamarata, ale asi by som si to unho nenechal robit, montaz sa velmi prejavy na vyslednom zvuku a uz by potom mal nieco take riesit, a mat aj prehlad, nieco vypocute.
V prvom rade treba si nakupit kvalitny instalacny material, nie na koniec, aby si nezistil ze uz si minul rozpocet alebo nechat dostatocnu rezervu
Měl jsem sestavu Bose v Acuře a nějak mi to zvukově nesedělo,ale slyšel jsem Bose v S8 a tam bych to nepředělával,hrálo to víc než dobře.. a když už, tak rozhodně bych to nesvěřil nikomu jinýmu než 100% profesionálovi..
taky jsem překopal andulu ještě to musím doladit vzhledově
[ Link ]
cau, nejdem Ti tlacit moje genesisy :-)
Ale uvedom si, ze ak Tvoj kamos nevie vybrat komponenty, tak ich nebude vediet ani poriadne namontovat....
Lebo vediet vybrat = mat skusenosti s danymi produktmi, tym padom viem ako ich namontovat.
a nie kazdy reprak sa hodi do kazdeho auta.... tym chcem povedat, ze umiestnenie a natocenie reprakov, teda aj to ci hraju priamo, pripade odrazom od skla atd... ma velky vplyv... Lebo ak chces pouzit orginalne umiestnenie repro, tak zbytocne vyhodis kopu prachov.
Navrhnem Ti priblizny rozpocec z 4000E
Tlmenie 300E
Kable napajacie, repro a cinch 250E
Dobre dvojpasmo dopredu 500E
Zosik Audison LRx 5.1k 1000Eur - genialny zosik, kanal na vyskace v triede A, stredobasy v triede AB a na sub v triede D.... pocul som, oproti VRXkam, ktore sa uz zial nevyrabaju vobec nezaostava
Procak PXA 701 300Eur-ten musis pozriet jazdeny, nove procaky od Alpinu su nanic.
pxa by som dal pod sedacku vodica a zosik pod spolujazdca, usetris miesto v kufri a kopu kablov
hlavne nekupuj superdrahe veci ako status F1, ludia, co Ti to radia ho v zivote nevideli :-)
tak kamarád tam volal a prý mohou podle katalogů doobjednat vše od značky alpine, audison, dynaudio, hertz, hifonics, pioneer, US blaster
jo a nakonec montáž provádějí na místě a je to prý v rámci kuponu zdarma....

14.05.2009, 12:23 |
Cenda | Upraveno: 2009-05-14 12:24:35
Osobne bych si z jejich produktu vybral nasledujici:
Audison LRX 5.1k
Hertz MLK-2
Alpine SWX 1043D
Audison BitOne - za predpokladu, ze uz vyresili problem s sumem
kabely (audison) + tlumici material
jsi na cca 4t v doporucenych cenach. Je montaz a montaz. Pokud je to jen usazeni do originalnich pozic a natahani kabelu bez ochran, tak bych se na to vyprd. Ja jen nad jednema dverma sam stravim vikend a naladeni systemu je beh na delsi trat.
cendo, nie kazdy bitOne sumi :-) zavisi od installu...
aj 701-ka sumi, ale da sa to vyriesit
a sub by som dal mille 30-ku a inac suhlas

15.05.2009, 07:08 |
Cenda Martine, zatim mam informace, ze sumi. Jak od lidi z DE, tak tady. Pokud mas jiny informace/zkusenosti, sem s nima :-)
na ten styl hudby bych volil mensi a tvrdsi SW. Ta Alpina je, podle me, na to ideální. Rychla, presna, ozvucnice do 20l.
noclue: jak se dá vyřešit aby 701ka nešuměla?:)

15.05.2009, 11:41 |
Shr3k | Upraveno: 2009-05-15 11:49:15
Tak proč nezůstat u Alpine, když už začal, že... Na tu W505tku bych připojil PXA-H701, to je jasné. Zesilovače bych použil tři, 2xPDX 4.150, 1xPDX1.1000, subwoofer SWXko 10 nebo 12" podle místa. S repráky bych trochu váhal, každopádně dopředu kompa v aktivu, dozadu kompa s výhybkou plus nějaký slušný střed.
Viděl bych to na DLS Nobelium 6.2 nebo 8.2 (nevím, jak je v A6 místo), a dozadu to samé. Střed by se dal postavit ze samostatných komponentů Nobelium nebo Iridium.
K W505tce kažodpádně Blackbird K2, jinak je tam ta díra k ničemu a možná DVB-T tuner TUE-T200DVB by se taky hodil .... :-)
Alternativou je SQ stereo varianta, tzn. Hertzy Mille v plném aktivu, ale myslím, že s 5.1 bude větší zábava...
Každopádně po instalaci je to už pak na objednání do nějaké zkušené montážní dílny (počítám v Německu), která to pak naměří a nastaví. K Mikettovi?

15.05.2009, 11:58 |
Cenda Shreku, PXA se uz nedela a DLS ta firma neprodava. Co jsme mluvil s klukama, tak z navi Alpine moc nadseni nebyli.

15.05.2009, 12:34 |
Shr3k | Upraveno: 2009-05-15 12:35:46
Cenda: Svoje PXA jsem prodal před týdnem a na nové PXA se schválně zeptám někoho z Perfectsoundu.
Když ne DLS, tak teda SPX-17PRO a je to...
Blackbird K2 má normálně aktuálně v sobě IGO 8.3...
PDX zesilovače bych nedával, rozhodně v dané ceně existují lepší.
Shr3k> DLS aktualne nema dobre repro, gregi naznacoval, ze bude nieco slusne, ale nobelia aj iridia nestoja za to co stoja :-)
pdx zosiky su akurat male, inac nic moc :-) na to LRx sa pomerom cena/vykon aktualne ziadny iny zosilovac v tej triede nechyta.
Vasekkch> icq.
Shr3k: SPX-17PRO by mu zhltli cely rozpocet, cena, ktora je zan udavana je len za jednu stranu:D Nie je to len o tom dat tam drahe repraky a ostatok len aby bolo...zostava musi byt vyvazena...Martin mu dobre radil s 5kanalaom Audison rady Lrx...a ku tomu komponenty Hertz Mille. Kvalitny system 2+1 pri dobrej instalacii a vytlmeni, so slusnym nakrmenim dokaze krasne zahrat
nobelia a iridia skoncili, misto toho budou nove rady jako gothia a nordica, brzo by se meli objevit na trhu
PXA se uz nejakou dobu nedela, nahrada neni, otazka zda nekdy casem bude