Navštíveno 3004x

Zdravim..hele budu si davat do auta basovej/subwoofer reprak o vykonu asi 120W..nejsem v audio systemech nejak zbehlej takze vubec nevim o co go..rekli mi ze budu potrebovat nejakej zesilovac..Tak sem koukal na zesilovace a ty se delej na naky 4kanalovy,2kanalovy a buh vi co jeste..muzete me to nekdo vysvetlit.?? Jinak budu tam mit asi dva repraky ve dverich ve predu,dva vzadu a mezi nima ten basak napojenej na ten zesilovac (asi)..Radio ma vykon 4x40W (teda je to tam napsany)..Vubec nemam tucha co za zesilovac koupit..jelikoz asi budu kupovat starsi protoze novy sou moc drahy..takze kdyz budu mit 120W basak tak mi bude stacit treba 300W zesilovac.??
Jestli chces ty stavajici repro nechat na radiu, tak bude nejlepsi koupit nejakej 2kanal, na kterym to zapojis na mustek, tzn. aby ten dvoukanal mel treba 200w rms, to Ti bude bohate stacit na ten 120w basak :)
Ale nezapomen ze musis k tomu zesilovaci natahat napajeci kabely od baterky vcetne pojistky a signalovy + budici od radia ;)
Takovej 2k tady v bazaru sezenes dovolim si tvrdit kolem litru ;o)
No jasny..s tim tak nejak pocitam..jeste musim zjistit jak ty kabely od baterky natahnu..chtel bych si to nejak udelat na vypinac jako ze kdyz proste nebudu chtit aby hral basak a byl zaplej zesilovac tak to proste vypnu..slo by to tak udelat ne.??

10.05.2009, 14:23 |
petrb slo bez problemu

10.05.2009, 14:27 |
petrb napis mi na icq posefujem to.
jj bez problemu, vypinac dej spis na remote nez na napajeci kabel ;)
Woko:nech si to od nekoho udelat...Mas to lepsi a hlavne nevyhoris...nedavno jsem toho byl svedkem u cloveka co chtel,aby mu ,,dunelo auto":-( ale vedel o tom prd...
petrb:v pohode..uz sem to nejak poresil..dik..
drakulec:uz sem mluvil s kamosem co to dela a prej mi to pomuze cely zapojit..jinak nechci to mit tak ze mi vyskocej okna nebo v tom ohluchnu...zas tak dobry auto nemam a bojim se aby mi nezustal v ruce jenom volant...chci jen neco decentnejsiho,peknou kvalitu zvuku..nemusim bejt slyset na kilometry...
jj, taky jsem tak nějak začínal, nějakým decentem :-)) pak přišel TUS a už se to veze...každý půl rok něco vyměním :-D
Woko_O:Neboj se 120W ti okna nevyskočej :-D
Woko:dobry je,ze takhle premejslis!:-)
drakulec:ono vis..kdyby si videl mojeho drakouse (Fiat Tipo 1.7D) s takovym tuningem jako deravy prahy,rozlamanej naraznik,pekny 13 plechace..tak by te rychle presla nejaka draha muzika... :) ale je fakt ze i kdybych mel dobry auto,i tak bych tam asi mel jen takovou decentni muziku s peknou kvalitou zvuku...a ne s obrovskym vykonem ze by mi to trhalo usi...Nemusim bejt typek s rovnym ksiltem mit pustenej Hop Hip,otevreny okynko,cigaro v hube a muziku na plno a tvarit se jak kdyby mi vsechno patrilo...dekuji k tomu mi to neslouzi..

12.05.2009, 22:25 |
DaveX N za kvalitu si taky musíš zaplatit. Ale myslím, že v tém případě budou stačin jen nějaké základní repráky + sub na dokreslení basů.
Jeste mam par lama otazek..
1)Muzete mi nekdo vysvetlit ten akustickej zkrat..vim jen to ze se pri tom nejak ztracej basy a ze se musi oddelit prostor pred membranou a za membranou..porad si to nedokazu nejak predstavit..cim se proti tomu bojuje.?? co musim udelat.?
2)Mluvil sem s bratrem co hraje ve skupine..mel tady nejakej zesilovac na kombo a ja sem mu rikal ze bych na tom moh skusit sw..on rikal ze to nejde..ze to ma 300W a na 300W musi bejt vetsi bedna a to aspon 600W..tak mi zaclo vrtat jestli na 120W basak muzu mit treba 700W zesilovac..?? aby to nebylo jako prave u toho comba..
Uzavření a vytlumení dveří:
[ Link ] Z praxe pokud výrobce udává u subu 300W RMS, tak je ideál zes 500 - 600W RMS aby jsi z něj dostal max ( tím nemyslím max hlasitost ).
jo a jeste ten valec,jako ozvucnice repraku tomu zkratu zamezuje taky.??
Jestli myslíš uchycení repro, tak také musí být neprodyšně uzavřené a spojené pouze s vnitřkem dveří.