Navštíveno 2887x

Jde mi o ozvučnici na Rockford Fosgate P2D212. Kluci mi už tady v linku
[ Link ] spočítaly velikost basreflex bedny na 45 litrů s nátrubkem 10x21 cm naladěné na 43 Hz. Potřeboval bych, jestli je možnost to přepočítat na ještě menší ozvučnici při zachování basreflexu. Třeba se dvěmi menšími nátrubky. Je to moc nutné bojuju s místem . Děkuji

04.05.2009, 07:57 |
Tweety_xx | Upraveno: 2009-05-04 07:57:59
Nikdo nic? Prosím prosím je to nutné. Minule mi to tu přepočítal hifimaniak a martin21
Můžeš to udělat např. takto: objem 35L, nátrubek 10x28 oboustraně zaoblený, ladění 43Hz.
Hifi: Jo jde to když ho teda prodloužím? délka by neměl být problém. A deset litrů dolů mi hodně pomůže. Moc díky. Takže když se dostanu na objem mezi 35 - 45 litry tak se pak jen poupraví délke? To je super.
A ještě jeden dotázek kolik musí být místa kolem těla nátrubku? Nemyslím před vyůstěním ale kolem té trubky. Může to být třeba 2 cm od stěny?
A Může být hrana magnetu od repro tesně u stěny?

04.05.2009, 12:27 |
Boďa Dej tam 10" ;-)
Kdybych tam mohl dát 10" tak neřeším místo. Vše už je koupené, ale prostě nastala menší zrada s původně plánovaným místem.
magnet u stěny bejt může, ale mezi otvorem do bassreflexu a stěnou by měla bejt zhruba vzdálenost jako je průměr bassreflexu
otvor je jasný s tím problím není, ale jde mi jestli je potřeba nějaký prostot mezi tělem nátrubku a stěny, nebo jestli může být vedený těsně kolem stěny.
promin spatně jsem si to přečet.. jj tělo může přiléhat na stěnu :)
díky to sem potřeboval slyšet
Ani magnet by neměl být úplně u stěny. Nátrubek může ležet klidně na stěně, ale prostor kolem vyústění by měl být do všech stran.
K tomu ladění...když snížíš objem a zachováš Fs na těch 43Hz, tak výsledný průběh bude ležet stejně o něco výš než původní při objemu 45L. Prostě nepůjde tolik do hloubky. Taky se o něco sníží tlak.
já to bral jako hranu magnetu.. ne tou plochou, kvuli chladiči :) ale určo by se neměl přímo dotýkat aby to nedrnčelo
u toho magnetu to bude jenom hrana, jestli tam jde o chlazená, tak to tam bude místa dost.
Martin: Objem se budu snažit udělat co největší, ale chtěl jsem vědět jestli je možnost. podle včeho bych tam těch 40L dostat mohl.
Tak vyřešeno. Všem děkuji za rady. Nakonec ale bude změna. Bude uzavřenka. Prostě to jinak nešlo zkloubit požadavky na prostor a požadavky na umístění a parametry nátrubku. Věřím ale že tento reprák zahraje dostatečně kvalitně i takto.